ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Хазяйка от Созопол за пловдивчани: Те са простаци от провинцията
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:15 / 03.08.2015Коментари (102)29155
© Plovdiv24.bg
Почивката на пловдивско семейство се превърна в кошмар заради псуваща ги хазяйка. Ето и разказа им:

Намерихме квартирата в интернет. Хареса ни, че е в новия град, че има дворче, в което да играят децата и че е близо до морето. Цената ми се стори поносима, макар че после изчислих, че не е точно така.

За апартамент ми поискаха 50 лева на вечер, като апартаментът се състоеше от две стаички с широк, незатварящ се добре портал между тях и малка тераска. Баня и тоалетна бяха заедно, направени от бивше коридорче, а коридор към апартамента нямаше. Влизаше се от общия. Че липсваха нормалния брой хавлии, чаши, сапунче, различни по големина възглавници, защото все пак това се водеше с гръмкото име семеен хотел, няма да го правя на въпрос. Че обявената в рекламата кухня беше на друг етаж, обща за всички, а в нея имаше един котлон, една тенджерка, някакво странно канче и дупотопна кафеварка, също няма да го правя на въпрос.

Първо ме изуми цупенето на хазяите, че децата играят на двора. Мачкали моравата, вдигали шум, пречели на съседите. А съседските деца вдигаха двойно повече шум и пречеха на нас, но нищо не можехме да кажем. После се оказа, че ако искаме да ползваме климатика, се плащат 10 лева допълнително, а това го нямаше в обявата. Обявеното "тихо място за отдих и релакс" се оказа пък на шумна улица, на която денонощно се движеха коли, а от двете страни имаше по една кръчма с чалга, която гърмеше до първи петли.

И след всичко това нямаше да ви пиша, ако не станах неволен свидетел на разговор на хазяйката с нейна приятелка от града. Те си мислеха, че всички са се изнесли на плаж, но в този ден ми беше много горещо и мъжът ми отиде с децата, а аз останах на терасата да чета книга с надежда за някакъв полъх. Двете дами не ме видяха и седнаха на кафенце точно под козирката на балкона ни.

Ох, да видиш! Никога не случвам на гости, заоплаква се нашата наемодателка. Все простаци от провинцията, все разни с претенции. Тези на втория етаж си докарали децата и ми събориха саксията с мушкато. Толкова са стиснати, че не ходят сутрин да закусват в ресторанта отсреща, а мъжът ходи да купува банички и боза и им ги носи в стаята. Сигурно ядат по нощните шкафчета, нарочно не им сложих маса вътре. Оня ден си донесоха бира и цаца и после я ядоха на вестник на балкона. Простаци! Горните пък са едни странни. Ядат само плодове и сок капе навсякъде. Оня ден имаше по плочките долу. Аз да не съм им слугиня да им бърша!

А тези пенсионери в лявата стая стават по тъмно на плаж да ходят. И с тоя бастун по стълбите, направо ми го забиват в ушите. Пък като казах стълбите - другите от Стара Загора са с толкова разхайтени деца, че не си мият краката на външната чешма, ами ми внасят пясък в коридора. Влизат направо с джапанките. Никой не им е донесъл пантофи. Простотия, сестро, простотия и тъпотия! Всяка година сме принудени да ги търпим!

След това приятелката започна да одумва нейните квартиранти, които носели дрехи втора употреба и пиели бира по цяла вечер, а хазяйката запали барбекюто и започна да вари компоти от сливи в задния двор и стаите ни се напълниха с пушек.

В този момент ми причерня, събрах багажа и изчаках моите да се приберат. Плачех от унижение, но съпругът ми ме разбра. Преместихме се на хотел в Черноморец и там завършихме почивката си. Беше само с пет лева по-скъпо, като прибавим парите за климатик към цената на старата квартира.

Чувствам се наистина като навлек, като човек второ качество, като боклук, който е дошъл да пречи на хазяите да си живеят спокойно Повече няма да стъпя там и без пари.

А после чета, че сезонът бил слаб, квартирите празни. Как няма да са празни, когато явно много хора са се сблъсквали с "гостоприемството" на местните и не смеят да повторят - пита разочарованата жена.

Източник: Блиц








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Велко Сумов
премахни филтъра

+4
 
 
В петък вечер се прибрах от Созопол.... същатата работа. Искат тишина да се пази, имахме вентилатор в стаята, който не даваха да го пускаме докато вратата е отворена (за да не избяга студеното?), да си пази 24 часа тишина. Дори вечерта към 9:30, може и след 10 да е било една съседка дойда да се скара защо сме блъснали вратата на вторият етаж. За цената беше 10 лева на легло , т.е. 30 лв на стая а банята и тоалетната беше обща. Градчето е готино, но за хазяите не мога да кажа същото. Догодина другаде :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: