ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Харлем шейк в Пловдив: Клиповете с танцуващи ученици били абсолютно неприлични
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:20 / 05.03.2013Коментари (12)6587
©
Бивши и настоящи ученици от
ГХП "Св. Св. Кирил и Методий":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Клиповете с танцуващи ученици са абсолютно непристойни и неприлични. Това каза Соня Киркова, директор на Хуманитарната гимназия "Свети Свети Кирил и Методий" по повод случая с публикувания в интернет клип с ученици, които танцуват харлем шейк в двора на училището, заедно с учителя си по английски език. 

Някои сцени застрашават живота и сигурността на децата, каза Киркова, имайки предвид и другия клип, заснет в класна стая. Относно организирания от 33-годишния учител Христо Данев танц в двора на училището, гимназиалният директор е на мнение, че това е недомислено и не подобава на учител да организира по този начин каквито и да било дейности с ученици. 

Всички извънкласни и извънучилищни дейности трябва да бъдат договорени в годишния училищен план на училището, да бъдат планирани, да си имат графици и всякакви тематични разпределения и учителят е длъжен да държи сметка за всяко нещо, което казва, прави, както и за жестовете си и за цялото си поведение, каза Соня Киркова. Тя не пожела да изрази становище за танца, придобил популярност като харлем шейк и движението от негови последователи. Киркова уточни, че е разбрала за съществуване на популярния напоследък танц харлем шейк благодарение на клиповете с ученици в интернет. 

"Не мога да преценя дали това е нещо красиво и нещо хубаво, дали трябва да се случва в училищата и дали трябва да се подтикват учениците към подобен род поведение", каза Киркова. 

Тя заяви, че не коментира самия танц сам по себе си, но според нея двата клипа с пловдивски гимназисти очевидно имат доста неприлични жестове, неприлично поведение и недвусмислен намек с цялото движение на тялото. В клипа, заснет на двора на гимназията, има грозна сцена и ученици, които пушат и не може да имам друго становище освен това, че дълг на учителя е да се грижи за образованието и възпитанието на учениците, а не го руши, заяви Соня Киркова. 

"Аз поисках молбата за напускане на господин Данев, но ако той не беше подал тази молба, щях да започна процедура по дисциплинарното му уволнение, категорична бе директорката на пловдивската гимназия. Аз нямам доверие повече в господин Данев и не бих допуснала да работи тук, заяви Соня Киркова". 

Тя е гледала и други подобни клипове с ученици, танцуващи скандалния, но популярен танц и заяви, че иска да извади клиповете с участието на възпитаници на хуманитарната гимназия от всички останали, защото определено подтекстът им е доста пошъл. Соня Киркова поясни, че при заиграването учениците започват да размятат столове, качват се и скачат върху масите и в резултат на това има счупени маси. По думите й деца от различни класове се веселят по непристоен начин и освен това има опасност да се счупят мебели и да пострада дете при цялата тази експанзия и еуфория.

Директорът на хуманитарната гимназия в Пловдив заяви, че въобще не оценява желанието на въпросния учител да бъде в крак с модерните течения в световен мащаб. Ако той би желал наистина да участва в подобно действие - нека да го направи с негови приятели, каза още Киркова и се обяви против това да се случва на територията на училището с организираното участие на деца. 

"Може би звуча като много консервативен човек, но настоявам за това, че в най-популярните моди, каквито и да са и в каквато и да е област на обществения живот, на първо място би следвало да бъдат определени морал и етика в поведението", каза Соня Киркова. 

Тя не счита, че учител има право да провокира такива неща. Според нея в конкретния случай не става дума за много интересен и нестандартен човек. Ако той искаше да работи в тази насока, да си беше направил клуб и да коментираме подобна дейност, за да видим какво ще прави в този клуб, каза Киркова за подалия оставка учител. 

"Защо да не танцуват децата танци, които са подходящи за тях", допълни тя. 

"Съжалявам, разбира се, за това, че млад човек загуби по този начин работата си, но трябваше да дойде и да обсъдим въпроса", каза още Соня Киркова и не пожела да коментира досегашните си впечатления от работата на учителя, загубил работата си, след като организира масов танц с ученици.


Източник: радио "Фокус"


Още по темата: общо новини по темата: 28
13.09.2013 »
08.04.2013 »
28.03.2013 »
25.03.2013 »
25.03.2013 »
23.03.2013 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на samanta
премахни филтъра

+6
 
 
"Правилните танци" на децата трябва да са:а/ валс с дистанция от 1 метърб/казачок с руска рубашкав/танго с пионерска връзка, ако може на фона на Ленин! Абе , вие в кой свят живеете!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: