ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Готов е одитният доклад за Околовръстното на Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:50 / 07.06.2021Коментари (5)8744
© Plovdiv24.bg
Институтът за пътна безопасност е изготвил одитен доклад за извършената инспекция на околовръстното шосе на Пловдив през май тази година. На 31.05.2021 г. докладът е изпратен до министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова. От Института пишат в съобщение до медиите, че въпреки констатираните дефицити, които застрашават живота и здравето на всички участници в движението по инспектирания участък, реакция от страна на министъра и поверената й АПИ няма.

В доклада се отбелязва, че не са изпълнени водоотводни канавки. При извършената инспекция на новоремонтирания участък се е установило, че вертикалната сигнализация с пътни знаци с много редки изключения е старата, от времето преди ремонта. И за други нередности се пише в доклада.

В заключение на одитния доклад се констатира, че подобрената пътна настилка позволява движение с високи скорости и дори значително над разрешените. Същевременно на определени места липсват пътни знаци за ограничение на скоростта или забрани за изпреварването.

От Агенция пътна инфраструктура (АПИ), следва да вземат мерки за въвеждани постоянна организация на движението, при която пътната безопасност да е осигурена в необходимата степен. 

Според доклада в зоните на кръстовища могат да се разположат елементи за редуциране на скоростта. Контролът на скоростта може да се осъществява с разполагане на камери на възлови места от пътя. Пътната безопасност може да се подобри чувствително с изграждане на осветление на възлови кръстовища.

Като последно заключение е отбелязано, че път II-86 като обходен път на гр. Пловдив обслужва транзитно, в голям процент "товарно движение". Същевременно района е селскостопански, а така също е изградена и индустриална зона. В тази част на околовръстния път на Пловдив няма автобусни линии и достъпът е изключително с автомобили. Това предполага наличие на значително местно, локално движение. 

Преплитане на транзитното и локалното движение може само да е предпоставка за завишена аварийност. Наложително е отделяне на локалното движение в локални платна и регламентирано навлизане, пресичане на път II-86 на правилно сигнализирани с пътни знаци и хоризонтална маркировка пътни кръстовище. Неправилно формираните входове и изходи следва да бъдат редуцирани.


Още по темата: общо новини по темата: 405
21.03.2024 »
21.03.2024 »
13.03.2024 »
13.03.2024 »
13.03.2024 »
11.03.2024 »
предишна страница [ 1/68 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Значи пътят бил толкоз хубав сега, че позволявало по-бърза скорост и за това били стари знаците....ццц баси одита, честно!!! Ама хейт да става. С една дума на бай ти ганя трябва да му се сложи ограничение щото той дига 200 на тоз черен и убав асфалт! Абе БАЦЕ ли го е правил този път или некой друг? Много убав е, за да е негов? Видиш ли, ако се осветяли кръстовищата щяло да бъде по-безопасно, айде бе верно ли? Ами ако бяха добавили, че ако целият път е осветен ще е ОЩЕ ОЩЕ ОЩЕ по-безопастно? Пък ако е трилентова магистрала с мантинела посредата ще е още по-безопасна....ама асфалт по тия ширини не се яде! От така предаден доклада, всичко са едни голи препоръки и не става ясно въобще дали има някакво нарушение с изключение може би на нереализианите водоотводни канавки, които сами по себе си воъбще не е ясно дали са били в проекта (дали са включени по заданието и дали са задължителни по стандарт на такъв вид път, и въобще дали има място за тях, щото преди ги нямаше!!!). Препоръки, които оскъпяват доста и направата и поддръжката му...супер по-безопасно би било, ама както казахме хората от тез обищини, които го ползват интензивно не ядяли асфалт....та ТОЛКОЗ!...И между другото ще ви питам аз ако вземат да изпълнят последната препоръка за "Неправилно формираните входове и изходи следва да бъдат редуцирани." как ще квичите на умряло половината хейтъри....
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 07.06.2021 г.
+1
 
 
Нищо учудващо - това са на Боку ремонтите. Всичките!
+5
 
 
Сега ако сме наистина европейска държава, всеки един "инженер", участвал в ремонта на новите два участъка трябва да бъде подгонен от прокуратурата и моментално освободен от заеманата си в АПИ длъжност, защото с умишленото или неумишлено невежество са извършили обществено опасен ремонт на основно шосе! Прокуратурата трябва да разследва до най-малкия детайл дали има причинно-следствена връзка некадърния ремонт да е носи някаква вина за вече загиналите хора на новия участък! В същото време прокуратурата трябва да предприеме и строги мерки срещу БЕЗХАБЕРНОТО ЗАНЕМАРЯВАНЕ на останалата част от околовръстното шосе, в частност огромните дупки в района на Прослав, бруталните неравности в района на Метро и Джъмбо, както и окаяното състояние на надлеза над Голямоконарско. Този път, от самото му начало, до самия му край, е ОПАСЕН за ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО на гражданите, които го използват и които най-малкото са ПЛАТИЛИ ВИНЕТКИ за това! Този път е ОКОЛОВРЪСТНО ШОСЕ, чиято основна дейност би следвало да бъде облекчаване на трафика в града! Меко казано немислимо е околовръстния път на един областен град, втория по големина в България, да не бъде в землището на Общината му и да се поддържа от АПИ, както и да се иска винетка! В този ред на мисли трябва да се обърне сериозно внимание на туморните общини "Родопи" и "Марица", които не просто пречат на Пловдив, ами са вредни за целия регион!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кауза Колежа
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: