ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Гонят от пловдивско училище второкласник, нарекъл госпожата "кучка"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:54 / 01.10.2012Коментари (24)6106
©
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Св. Седмочисленици":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Осемгодишен второкласник е изгонен от училище, защото нарекъл учителката си "кучка", алармираха родителите му. Драматичната сцена се разиграва в СОУ "Свети Седмочисленици" в ЖР "Тракия" в края на миналата седмица. Малчуганът и семейството му изживяват особено мъчително случилото се, защото детето е осиновено преди две години и все още е в процес на приспособяване към живота извън дома, разказаха родителите му.

Преди две години мечтата ни да осиновим детенце се сбъдна, разказва майката д-р Ружа Маринска, която е известен и уважаван преподавател. Със съпруга й инж. Георги Манзуров взели 6-годишното момченце в дома си и започнали да го обгрижват с много любов. Като повечето деца от социалните домове, той имал проблеми с интеграцията, макар че е физически и психически напълно здрав. Детето ходеше като пате, речникът му беше много беден, но наваксва много бързо, хвалят го родителите му. Самочувствието му бързо пораснало, когато се научило да кара колело.

Детето е изключително умно и любвеобилно, има много таланти, но се изисква търпение при работата с него, разказа и адвокат Зоя Тошкова, която познава Наско (името на детето е променено по молба на родителите - б.а.), откакто е станал член на семейството на литераторката и инженера. Семейството наело и психолог, който от миналата година работи с детето, за да му помогне да преодолее по-бързо пропуснатото и да се адаптира към живота извън дома.

Не скрихме нищо от г-жа Кискинова от СОУ "Св. Седмочисленици", където записахме Наско, разказват родителите му. Тя приела да работи индивидуално с него. Детето било записано във втори клас, но само 3-4 дни след началото на учебната година учителката започна да подчертава, че губи авторитета си пред класа, вместо да търси начини да приобщава Наско към класа, пишат в изложението си до директора на училището родителите. Тя непрекъснато се оплаквала от детето, че е прекалено емоционално и има поведение на първокласник. Учителката не издържала, когато Наско в изблик на силна емоция я нарекъл "кучка".

"Най-грозното е, че използваха съучениците му, за да бъде отстранен от училището - те посрещнаха детето ни вместо с поздрав "Добро утро" с новината, че ще бъде отписан, пишат в жалбата си до Регионалния инспекторат на МОМН родителите. След скандала, който се разрази, директорът ни заяви, че е взел решение детето ни да бъде изключено за обида на учител от педагогическия съвет, който ще свика", разказват случилото се майката и бащата. Те настояват за намесата на инспектората, защото са убедени, че става дума за липса на професионализъм от страна на преподавателката и арогантно поведение от страна на директора. 

"Изглежда, че в това училище се мисли как да се запази спокойствието и комфортът на определени преподаватели, а не за развитието и интегрирането на деца като сина ни. Затова и педагогическите похвати включват дърпане на ухо и притискане на ръцете към чина...", пишат родителите в изложението си.

Те възнамеряват да търсят друго училище за детето си, но настояват подобни ситуации да не се допускат както в това училище, така и в други, тъй като такива деца като нашето не са малко. Фамилията ще информира за случилото се и Агенция за закрила на детето. Инж. Манзуров и д-р Маринска смятат, че ще решат проблема с Наско и ще излязат от ситуацията. Инцидентът няма да ги откаже от намерението им да осиновят още едно дете и да се грижат за него.

"Имам жалби от родители, които искат да преместят децата си в друго училище заради момчето", обясни директорът на училището Георги Дългърски. Той определи като изключително сериозен проблема с второкласника, заради когото искала да напусне и класната ръководителка Грозданка Кискинова. Малчуганът замерял съучениците си с линия и триъгълник в клас, хвърлят по тях и учебници. Докато се хранят в стола, се пробвал да ги боде с вилица. В предишното училище го освобождавали от час, за да не създава проблеми и останалите да работят спокойно. 

"Искахме да го социализираме, работихме с детето, но то трудно се поддава. Нарекъл е госпожата "кучка", използвал е и други ужасни изрази", добави Дългърски. 

Той поясни, че не е изключвал детето, а майка му просто си го взела, след като проблемът ескалирал. В случай че вземела решение да го върне обратно в училище, той не можел да откаже да приеме момчето, но се чуди какво ще прави с останалите 22 деца. Според директора второкласникът се нуждаел от подкрепящ учител, макар че не бил със специални образователни потребности.

Източник: в. "Марица"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на go_go
премахни филтъра

0
 
 
Пишете че късно е осиновено,да такава ни е системата,бебета са повечето циганета,а за бяло бебе да си вземеш искат пари.Не слушайте ,че в домовете и по телевизията искали да се осиновяват бебета за да се затварят домове,всичко е лъжа,какво ще прави директорката като осиновят децата-Без работа.От опит го знаем много пари искат в дома за бебе,все предлагат големи деца над 5-6годишни.Дори не дават и да си избереш дете.Но като минат родителите над 40год имат ли избор-Ами нямат.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: