ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Голяма акция на МВР в Бургас
Автор: Иван Сотиров 14:30 / 07.02.2020Коментари (0)2362
© Plovdiv24.bg
Специализирана полицейска операция за пресичане на битовата престъпност и пътната безопасност се провежда в Бургас, съобщиха на съвместна пресконференция окръжният прокурор Георги Чинев, районният прокурор Иван Кирков и зам.-директорът на ОДМВР-Бургас Емил Павлов, предаде репортер на Burgas24.bg.

Тази операция не е и няма да бъде изолирана, ще се провеждат системно, заяви прокурор Чинев. В хода на акцията, която е започнала от "Меден рудник", са задържани общо 19 лица, от които шестима са с неприключени 2 и повече досъдебни производства и са образувани нови 7.

Специализираната полицейска операция е стартирала рано сутринта и продължава и в момента, каза зам.-директорът Павлов. От образуваните нови 7 досъдебни производства - три са за притежаване на дрога, 4 - против транспорта. Целта е да се ограничи битовата престъпност и да се осигури безопасност на пътя. Павлов уточни, че са проверени над 100 моторни превозни средства и над 150 лица. Така са хванати двама неправоспособни водачи, един е шофирал след употреба на алкохол, а друг - след употреба на дрога. Зам.-директорът допуска, че на по-късен етап е възможно да бъдат задържани още лица.

Районният прокурор Иван Кирков от своя страна съобщи, че тепърва ще се преценява по колко от производствата ще се иска налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража". При лицата с две и повече висящи производства вече са в ход искане за задържане под стража, едната вече е гледана, а втората, по която лицето е с мярка "подписка", предстои да се разгледа от съда до края на деня. 

Кирков коментира още, че съвместно с ОДМВР-Бургас е направен списък на криминалнопроявени лица и се оказало, че почти половината от тях са с мярка за неотклонение "задържане под стража" или вече са в затвора. Предстои да се преценят действията на прокуратурата по отношение на няколко лица, за да се ограничи в максимална степен битовата престъпност. 

Окръжният прокурор заяви, че работата на ОДМВР за битовата престъпност ще бъде меточна, а прокуратурата ще има задача по-бързо да прецизира обвиненията. По думите му само в Бургас има 26 лица с висящи производства.

Емил Павлов допълни, че задържаните днес са свързани предимно с извършване на кражби, но има и задържани за наркотици, като в дома на едно от лицата е открита домашна лаборатория за метамфетамин.

В хода на акцията са открити и много движими вещи - строителна техника, телефони, таблети и други, като прокуратурата тепърва ще установява производа им, тъй като може би са евентуално предмет на престъпна дейност.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Януари 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Футбол - други
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: