ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Главният герой от филма "Вина" идва в Пловдив, оценява млади актьори
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:43 / 23.03.2023Коментари (0)3634
Заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов, заедно с директора на НГСЕИ – Пловдив, Николай Томов, ще дадат утре началото на Девети национален ученически конкурс по актьорско майсторство в Пловдив. Конкурсът е с продължителност два дни, откриването е на 24 март 2023г., петък, в 10.00  часа. Мястото е 3-то ателие на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства (НГСЕИ), ул. "Петко Д.Петков“ № 8.

В престижния Национален ученически конкурс по актьорско майсторство, който Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив организира за 9- ти път, участват  талантливи ученици от цялата страна от средните училища по изкуствата и младежки театрални формации.

Те са от 8 до 11 клас, но ненавършили 18 г. до завършване на конкурса, и  участват в надпревара за стипендии (1-во, 2-ро, 3-то място в три категории), които Министерство на културата отпуска при условията на Наредбата за закрила на деца с изявени дарби.

Тази година участие са заявили 47 ученици от НГСЕИ- гр. Пловдив, НУМСИ ,"Проф. Панчо Владигеров“ гр. Бургас, НУМСИ "Христина Морфова" гр. Стара Загора, НУИ "Панайот Пипков“ – гр. Плевен. Те се състезават в направления: Драматичен театър, Куклен театър, Невербален театър/Пантомима. Учениците се представят с монолози, откъси от пиеси, куклени етюди и части от проза.

Авторитетно жури и тази година е натоварено с нелеката задача да извърши оценяването. Председател е актьорът Владимир Зомбори от нашумелия телевизионен сериал "Вина“, който е и възпитаник на НГСЕИ – Пловдив, а членове са Анна-Валерия Гостанян и Стефания Георгиева. На конкурса ще присъства Ралица Базайтова от дирекция "Сценични изкуства и художествено образование“ в министерство на културата. Награждаването е в събота, когато Владимир Зомбори ще участва в неформална среща с учениците.

Владимир Зомбори е роден в град Пловдив. Освен актьор, той е и певец, занимава се и с дублаж. Възпитаник е на Национална гимназия за сценични и екранни изкуства – гр. Пловдив. През 2011 г. завършва актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ "Кръстю Сарафов“ в класа на проф. д-р Атанас Атанасов. От 2011 г. е в трупата на Малък градски театър "Зад канала“ в гр. София. Участвал  е също и в други театри и техните репертоари, част от които са: "Театрална работилница "Сфумато“, Младежки театър "Николай Бинев“, Народен театър "Иван Вазов“ . Освен на сцената, играе в няколко филми и сериали -  "Миграцията на паламуда“ "Воевода“ , "Дъвка за балончета“ "Следвай ме“, "Пътят на честта“, "Seen“, "Мен не ме мислете“, "В сърцето на машината“, "С река на сърцето“, "Вина“ и драмата "Игра на доверие“.

Анна Валерия Гостенян е родом от Варна. Завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов“ със специалност "Актьорство за куклен театър“ с преподавател проф. Доря Рускова през 2015 г. Работила е на сцените на Куклените театри като режисьор и актриса в Сливен, Ямбол, а също и на столични театрални сцени. От 2022 г. е част от трупата на Държавен куклен театър - Стара Загора. През 2022 година Анна Валерия Гостенян печели награда ИКАР за  КУКЛЕН СПЕКТАКЪЛ с представлението "Пипи дългото чорапче“ по Астрид Линдгрен към ДКТ "Георги Митев-Жоро“ – гр. Ямбол.

Стефания Георгиева е от София. Завършва бакалавър със специалност "Актьорство за куклен театър" в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов“ гр.София. През 2020 година завършва магистър в специалност "Съвременни танцови техники“ в АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев“ Пловдив. Стефания Георгиева е създател и артистичен директор на АТОМ ТЕАТЪР, София и международната танцова платформа "ATOM Choreographic Series#“.  Водещ на танцови класове и работилници "Колективно тяло" - България, Гърция, Германия и Великобритания. Щатен хореограф в Драматично-куклен театър "Васил Друмев“, Шумен. Носител на "Наградата на Шумен“ за изкуство и култура в категория "Театър“ – 2019г.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (869) 16%
Спас Гърневски (776) 14%
Д-р Иван Чомаков (527) 10%
Славчо Атанасов (1423) 26%
Иван Тотев (1443) 26%
Здравко Димитров (477) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: