ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Гарантираха електроподаването при екстремно ниски температури в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:28 / 25.11.2022Коментари (0)1716
©
В "EVN България“ са напълно подготвени за зимните месеци и е гарантирана сигурността на електроподаването при екстремно ниски температури на територията на Пловдивска област и останалите 8 области, в които оперира дружеството. Това стана ясно по време на работна среща на областния управител на Област Пловдив Ангел Стоев със заместник-председателя на СД на EVN България Калина Трифонова и председателя на СД "EVN - Електроразпределение Юг – Пловдив“ Йоахим Гасер.

В срещата от страна на Областна управа участваха също заместниците на областния управител - Даниела Николова и Иванка Петкова, както и Главният секретар на администрацията Георги Янев.

"Гарантирани са аварийни екипи за денонощни дежурства, както и  тяхната професионална екипировка и техническо оборудване, в това число високо проходими автомобили, моторни шейни, АТВ-та и вериги“, увери Калина Трифонова.

Тя обясни, че компанията разполага със 17 мобилни агрегата и 4 мобилни трафопоста, които могат да осигурят подаването на ток в по-отдалечени населени места, където ремонтът може да отнеме повече време. На база инспекции на място е направен анализ на най-критичните участъци по мрежата. Отстранени са констатирани при тях дефекти като са подменени 4 200  стълба, 150 км проводници и други.

"EVN e част от критичната инфраструктура и тази информация ни дава  основание да бъдем спокойни за зимните месеци, както за захранването на битовите абонати, така и за бизнеса, тъй като в Пловдивска област, която е най-голямата след София, живее 10% от населението на България и е концентрирано 10% от производството на страната“, коментира от своя страна Ангел Стоев.

В готовност за новия зимен сезон е топлофикационното дружеството, стана ясно още по време на разговорите. "EVN Топлофикация“ е вече с изцяло нови производствени мощности, включващи модерна когенерационна централа и 5 водогрейни котела, които гарантират подобряване на услугата и са принос към повишаване качеството на въздуха в Пловдив.

През последните 17 години в Пловдив и останалите области, които обслужва дружеството са инвестирани над 2 млрд. лв. в подобряване на инфраструктурата и услугите. Намалените технологични разходи по разпределителната мрежа са ясен показател за това, отбеляза Калина Трифонова. По думите й загубите от близо 20% през 2005 г. към днешна дата са сведени до близо 7%.  

На финала на срещата областният управител изказа специална благодарност на компанията, която позволи безплатното включване на захранването с ток на хората останали без дом след опустошителното наводнение в карловските села. Става въпрос за 29 семейства, които са настанени във фургони и за тях е опростена таксата от присъединяването към мрежата. Също така Ангел Стоев подчерта и усилената работа на аварийните екипи при възстановяване на електроподаването на пострадалите села. В знак на благодарност им връчи книги, посветени на историята на Пловдив.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: