ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Галина Арнаудова представи професията на гражданския съдия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:07 / 31.03.2021Коментари (0)2233
©
Заместник-председателят на Апелативен съд – Пловдив Галина Арнаудова представи професията на гражданския съдия пред студенти онлайн, като взе участие в първия ден от инициативата "Дните на правните професии“, организирани от Юридическия факултет на Пловдивския университет, Европейската асоциация на студентите по право (ЕЛСА) Пловдив и Алумни обществото на Факултета.

Тя показа виртуално съдебните зали и деловодствата на съда посредством видеоклип, заснет за 20-годишнината на Апелативен съд – Пловдив.

Галина Арнаудова разказа на студентите, че за да станеш съдия, е необходимо да отговаряш на определени условия – да си завършил право, да спечелиш конкурс за младши съдии и най-важното, да имаш огромно желание и мотивация да станеш магистрат.

Тя сподели, че обикновено хората си представят, че работата на съдията е като да играе главната роля в театър - блестяща, престижна и носеща добро възнаграждение, но в действителност професията на съдията изисква много усърден труд и в извънработно време. Съдията посъветва студентите, като се разхождат през почивните дни, да минат през сградата на съда, която е в центъра, и да видят, че паркингът е пълен. Това означава,че съдиите работят и през уикенда, за да свършат всичката работа, за която не им е стигнало времето през седмицата.

Съдия Арнаудова обърна внимание на студентите и за това, че съдията трябва да внимава какво прави не само в залата, но и в личния си живот, за да поддържа висок морал и имидж в обществото. Вторият участник в лекцията - съдия Йордан Русев от Административен съд – Пловдив, подкрепи колегата си от Апелативния съд, като допълни, че действително съдията търпи лишения в личен план. Той разказа, че на практика съдията учи цял живот, тъй като трябва да е в крак с всички промени в законодателството, както българското, така и това на Европейския съюз.

Галина Арнаудова разказа за първото си дело, което е било за делба на имот. Огромна била изненадата й, когато я срещнал един от адвокатите по делото и казал, че иска да я поздрави, макар че бил от загубилата страна, защото въпреки че била млад съдия, тя написала блестящи мотиви, с които го убедила, че е решението е справедливо.

На въпрос на съдия Арнаудова колко от присъстващите на лекцията студенти искат да станат съдии, шестима отговориха с "да“. Това е обнадеждаващо, каза тя. Съдия Арнаудова има опит и като преподавател, тъй като 12 години е водила упражнения в Юридическия факултет на Пловдивския университет " Паисий Хилендарски“. Тя подчерта, че едно от най-важните неща за съдията е чувството за справедливост и чувството на отговорност, а най-голямото удовлетворение е, когато Върховният съд потвърди твое решение и така знаеш, че си отсъдил правилно.

Дните на правните професии в Юридическия факултет продължават другата седмица с представяне на професията на адвоката и юрисконсулта.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (887) 16%
Спас Гърневски (796) 14%
Д-р Иван Чомаков (546) 10%
Славчо Атанасов (1457) 26%
Иван Тотев (1495) 26%
Здравко Димитров (488) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: