"Фортисимо клас" запознава децата в Пловдив с музикалните инструменти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:00 / 07.11.2014
1136
Програмата "Фортисимо клас" продължава и през новия сезон в Пловдив. Целта на проекта е професионални музиканти да запознават четвъртокласници с класически музикални инструменти като цигулка, виолончело, флейта, кларинет, валдхорна, тромпет, ударни инструменти. Включени са училищата СОУ "Симон Боливар", СОУ "Черноризец Храбър", ОУ "Душо Хаджидеков", ОУ "Алеко Константинов" .

В обектива на всеки урок вниманието на децата се насочва по модерен начин към устройството, историята и най-характерните особености на дадения инструмент, както и многобройните негови приложения в различните музикални жанрове, както класически, така и най-съвременни. 

Към този фокус се добавя творческото въображение на всяко дете и неговото активно участие в часа по музика, с изяви в множество образователни и същевременно развлекателни игри, като всеки един участващ може да се докосне истински до инструмента и да опита за първи път как се ражда музиката.

Първият час на "Фортисимо клас" в Пловдив ще се проведе по изключително забавен начин от цигуларя Хари Ешкенази в ІV клас на СОУ "Симон Боливар" днес, 7 ноември. Преподаватели на четвъртокласниците ще бъдат музикантите от Държавна опера Пловдив, която през 2014-2015 работи по няколко образователни програми, насочени към деца и младежка публика - "Госпожа Опера", "Графити Опера" и "Фортисимо клас".

"Фортисимо клас"е осъществена със съдействието на фондация Америка за България по идея на Максим Ешкенази. Традиционно програмата завършва с голям концерт за всички участници.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението с градския транспорт в Пловдив е критично
Пловдивчанин: Добре че жена ми издърпа детето!
Цвета Караянчева в община "Родопи": Имаме амбиция за открито упра...
Загадка от "Кючука": Кой е с предимство?
Чудесни новини за детето, малтретирано в Пловдив: Добре е и ходи ...
Наглостта на тарикатите в Пловдив няма край


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).