ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Филмите бледнеят! Този мъж тръгна към Пловдив и вратите на ада се отвориха за него!
Автор: Васил Динев 17:18 / 27.04.2017Коментари (8)45179
©
На 4 май Пловдивският апелативен съд ще гледа делото на осъдения за убийство Стайко Иванов. Негова приятелка Славка Динева се свърза с Plovdiv24.bg, за да разкаже случката от нейната гледна точка. Публикуваме разказа й без редакторска намеса:

На 11.05.1997 г. Стайко Иванов отива на Пловдивския панаир да гледа летателни машини и решава да се върне в Кърджали на автостоп. Около час, в близост до автопатрулка, той маха за стоп. Спира му македонски микробус, пътуващ за Турция. И както става в такива случаи, между него и шофьора се завързва нормален разговор. По-късно македонецът Киро Тодоровски качва и втори пътник в микробуса.

Когато Стайко казва на шофьора да спре, за да продължи към Кърджали, вторият качен пътник вади оръжие и стреля по шофьора в движение и катастрофират. Убиецът избягва, а Стайко тръгва да търси помощ и е в абсолютен шок от това, че е станал неволен свидетел на убийство. Пристигналите полицаи първоначално разглеждат случая като ПТП, въпреки че Стайко им казва, че е стреляно. Но те не му вярват поради силното му шоково състояние. 

Едва при аутопсията се разбира, че е имало изстрел и реакцията на досъдебните органи е да арестуват Стайко. Държат го в хасковския арест 7 месеца. Отказват му адвокат и разпит пред съдия въпреки неговите искания. Принуждават го да подпише показания, различни от неговите и впоследствие съдът ги разглежда в негов ущърб. Още първия месец Хасковската прокуратура се отървава от микробуса, като го връща на наследниците и така заличава доказателства и прегражда пътя на Стайко да се защитава. 

В микробуса са открити празни тайници и никой от разследващите не е работил в тази посока и не е изследвал личността на убития македонски гражданин Киро Тодоровски. Според Стайко хасковските полицаи са манипулирали доказателства - стреляно е по ноктите му и от там идва разликата в химичния състав на барута. В нито един стадий от делото не изяснен въпросът каква е връзката между Стайко и куршума, убил македонеца.

Има още доказателства за невинност, които са пренебрегнати от съда, който и същевременно тълкува превратно доказателствата. Стайко се разболява в ареста и едва не умира там, след което го освобождават. А на 20.12.2005 г. делото е прекратено от хасковската прокуратура поради липса на доказателства и с всички реквизити на влязло в сила постановление за прекратяване на дело. 

През 2006 г. Стайко решава да съди България по закона ЗОДОВ. И изненадващо Пловдивската апелативна прокуратура му възобновява спряното дело, без да го уведоми за това и без да му даде възможност да обжалва. Научава, че ще го съдят 6 месеца след това. В постановлението за възбуждане на дело в заключителната му част се съдържа абсурдното изречение - "не следва да му се връчва". Осъден е на всички инстанции на 8 години затвор! 

В единия случай доказателствата са негодни за дело, а във втория случай са годни той да бъде осъден. Делото е пълно с правни абсурди и процесуални нарушения. Целта ни е връщане на делото, отговори на въпросите, поставени от Стайко в жалбите му, на които никой съдия не е отговорил, но има присъда".



"Отказвам да поема чужда вина. Аз съм невинен и ще дам живота си, за да го докажа", казва Иванов на приятелката си Славка Динева и изчезва. След дни на тел. 112 се обажда мъж, представил се за него, който съобщава, че е поставил бомби в Хасково. Взривни устройства не са открити. "Направи го с надеждата обществото и медиите да обърнат внимание на случая му, коментира тя, като твърди, че и до днес вярва в невинността му. Славка е сред участниците в група за подкрепа на Стайко в социалната мрежа.

След бягството Стайко Иванов успял да стигне Италия, където заживял с променено име. Устроил се на работа в машиностроителна фабрика. След време решил да се свърже със свой стар познат от Банкя, на когото дължал дребна сума от години и искал да се реваншира. Предложил съдействие за бизнес контакт с италианския си работодател. Приятелят обаче, съобщил в полицията местонахождението на Стайко.

По искане на българските власти чрез Интерпол подготвили ареста му. Иванов подразбрал какво се готви и успял да избяга. Миналата година е бил арестуван в Беларус, където прекарал 5 месеца. Прехвърлили го в Полша, откъдето е екстрадиран в България, разказа също Славка Динева.



Още по темата: общо новини по темата: 4
31.03.2020 »
09.07.2019 »
24.06.2019 »
04.05.2017 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Странно как човек с възможности е дошъл да гледа летателни машини, а си тръгва на автостоп !
0
 
 
Ей, всички магистрати са за разстрел!!!. Когато им отърва доказателства има, когато не им отърва доказателства няма! Заслужавате един хубав бой, ама брутален бой тъпи смотани магистрати в тоги! Да ви пикам на гнусната и долна съдебна система. Как спите спокойно бе, мерзавци долни? Не ви ли гризе съвестта за всички пумии, които правите? Или забравих, вие боклуци, нямате съвест! Пожелавам ви да ви се случи най-лошото, за да видите колко е гадно като с теб се гаврят, както вие се гаврите със съдбите на хората!
+1
 
 
Хахахахаха! Аре бе! Автостом, македонци, случайни стопаджии, ТАЙНИЦИ, бягства.... и накрая уж невинен и успял да си извоюва свободата и ще го затгизе съветта за дребна сума взета на заем????! ХАхахахахаха!
+8
 
 
Извод 1: Не пътувайте на стоп! Извод 2: Не вярвайте на непознати! Извод 3: От "приятел" става най-лесно предател! Извод 4: Доверие в системата нямайте! Извод 5: Молете се да не се случва с Вас и всички, които обичате! С пожелание справедливостта и истината да възтържествуват! Успех!
+10
 
 
Вярвам на писмото на момичето. То си направо вик за помощ! Никой не иска да си размърда трътките, да работи както в полицията, така в прокуратурата и съда. Но пък искат да получават заплати, да лапат и рано да се пенсионират.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: