ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ето докъде стигна адвокатската наглост във връзка със зловещото ПТП на "Руски"
Автор: Мариана Панчева 12:06 / 06.07.2017Коментари (18)33438
Максимумът, предвиден от закона - 15 години, поиска защитата на близките на жертвите от смъртоносната катастрофа на бул. 'Руски", 10 години наказание пък бе предложението на държавното обвинение, предаде репортер на Plovdiv24.bg

На свой ред Любомир обжалва присъдата си от 4 години. Делото гледа днес пловдивският Апелативен съд, който трябва да се произнесе в едномесечен срок. 

Пиян и с висока скорост, Любомир Трайков е причинил смъртта на повече от две лице, две от които в младата възраст, посочи прокурор Красимир Папаризов. По думите му първоинстанционният съд малко е преекспонирал елемента на съпричастност на Атанас Ламджиев, карал автомобила-ковчег. 

"Когато е започнал да завива наляво, Атанас не е очаквал толкова бързо преминаване на друг автомобил. Ако скоростта на Любомир е била под 50 км/час, удар не би настъпил. И при 70 км/час пак не би имало удар, защото при нормална реакция автомобилът на пострадалите би преминал."

Основната причина за смъртоносния инцидент е скоростта, категоричен бе и адвокат Марин Марковски, наредил се сред защитата на жертвите. Атанас Ламджиев не е видял мощния спортен автомобил на Любомир, защото аудито е било далече. 

"Не може да му се вмени вина за това, че не е могъл да види автомобила. Просто скоростта на Любомир е била изключително голяма. Освен всичко самият Любомир е имал навик да кара по този начин, което става ясно от предишните му нарушения."

Марковски описа ситуацията с няколко думи - алкохол, висока скорост, смъртоносен резултат. 

"А в закона е казано, че наказанието трябва да съответства на престъплението."

"Вината е и на двамата", контрира защитата на Любомир Трайков. Съдът правилно е приел това, отчел е съпричиняването и смекчаващите вината обстоятелства." И изброи: 

"Трайков има чисто съдебно минало, направил е самопризнание, съдействал е за делото, има чисто съдебно минало, млад и пълен с енергия човек, трудово ангажиран, отговарящ за много служители във фирмата на баща му, на която е зам.-управител, учи. Въпреки големия шок след катастрофата, той е звъннал на тел. 112, подпомогнал е семейството на пострадалите и най-вече това на Атанас. Атанас пък е виновен заради неправилното завиване". 

"Като основна причина експертите са приели, че Атанас е основен виновник, завивайки не където трябва. Освен всичко - предния ден Атанас се е прибрал в 6 часа, може да е бил изморен и затова невнимателен", предположиха от защитата на Любомир.

"При скорост от почти 100 км/час нищо не е могло да спре Трайков. Аудито няма видимост, защото Любомир сам се поставил в подобна ситуация заради високата скорост", контрира адвокат Марковски. 




Още по темата: общо новини по темата: 102
17.07.2020 »
28.05.2020 »
26.05.2020 »
25.05.2020 »
25.05.2020 »
22.05.2020 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
странно, че намират и повод да се смеят, излизайки от съдебната зала. явно колко им пука за жертвите от катастрофата...
+2
 
 
В чудна държавичка живеем, до момента в който някой пиян не ни помете от пътя. Само за няколко дни разни адвокати ни обясниха, че някой който кара пиян със скорост, която превишава в пъти максималната позволена скорост, всъщност има предимство и щом му го отнемаш, си виновен ако връхлети върху теб и те убие. Научихме също така, че някой който напада хора на улицата, защото има гневни пристъпи не може да влиза в затвора, защото състоянието му ще се влоши. Разбрахме и, че ако времето е влажно и мрачно, не можеш да пресичаш на пешеходна пътека, защото някой примерен син и отличник може да те убие и ти си виновен, че не си го предвидил. И когато обикновените хора започнат да протестират срещу това безумие, им се обяснява, че те са прости и нищо не разбират, а съда е избран за да върши точно това и точно така, защото това е правилното. Интересно ми е дали в белите страни има подобни случаи и какво е наказанието за извършителите.
0
 
 
Бой. Докато се осъзнае. После още толкова, като разбира, че си понася наказанието. После за пресичане на червено - отнемане на книжка, 50 години в дранголата на издръжка тотал лев на ден.
0
 
 
Адвокатите и Проститутките са най древната професия.Последните често имат повече морал от първите.Няма лошо,всеки си плаща....Само ,че Ония отгоре Гледа. И всеки си носи кръста.....Ако това малко лайно не беше пияно,не караше с над 120 и имаше реакции нямаше да се стигне до това.А за това е ВИНОВЕН само родителят му.Така го е възпитал и така му е дал блага да е НАД нещата.Ето затова това лайно първо се е обадило на баща си.Баща му е закона,спасителя,портмонето...на кой да се обади първи ? То без баща си е никой! Предлагам на баща му да влезе заедно с него....10 години...примерно ако са двамата 2 по 5. За 5 години толкова п*ш*и ще изядат,че после ще си сменят фамилията на Куртизанови!
0
 
 
Щом и Марковски присъства-всичко е ясно!По много тарикатски защитава убиеца! Корнелия,дано някога децата ти не ти потърсят сметка,а Марковски да не забравя съдбата на ,,великата "си колежка Цанова!
0
 
 
Валентина Атанасова да ти го исекнат парчето всички мангалки в устата,а на това говно15 Кукувиче да му дадат след това пак да пие и се фантазията на недосигаем
+1
 
 
Ми да го пуснат, та да претрепе и вас, а вашата гушичка като я пълни убиец, каква сте?!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: