ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ексклузивно: За "умните" светофари, тапите и манталитета на шофьорите в Пловдив!
Автор: Мариана Панчева 06:40 / 24.02.2016Коментари (87)42626
© Plovdiv24.bg
Първи обобщени изводи от работата на Центъра за управление на трафика в Пловдив представя на своите читатели Plovdiv24.bg

Близо месец, след като Центърът започна да функционира и вече е на 24-часов режим, разговаряме с зам.-кмета по транспорта Златин Велев.

Какво показва денонощното наблюдение: 

С натрупване базата данни работата на "умните" светофари става все по-добра. Постепенно хората свикват с новата система, създават си нови навици, преминаването по редица улици и булеварди в града е чувствително подобрено, а пловдивчани дори са успели да променят към добро някои от своите навици по пътя", разказа Велев. 

"Предходните години автомобилите влизаха в кръстовищата масово на червено, сега се забелязва, че в първите 5 секунди от включването на зеления сигнал не тръгва нито една кола, всеки се страхува да потегли веднага.

Трафик детекторите обаче отчитат 70 км/ч средна скорост по булевардите, което не е нормално при разрешени 50", изброи някои от ситуациите, които се разкриват по екраните на Центъра. 
 
По думите му прави и впечатление, че много от нарушенията в града се извършват от коли с непловдивски регистрации. 

Велев бе категоричен, че - като изключим час пик, в минаването на едно кръстовище става с едно светване на зелен сигнал. 

Защо обаче все още има проблем а кръстовището на бул. "Руски" и "Гладстон", защо мнозина все още роптаят срещу системата и как се породи това негативното усещане у хората, как ще се надгражда системата - гледайте във видеото! 




Още по темата: общо новини по темата: 1000
14.04.2024 »
07.04.2024 »
05.04.2024 »
04.04.2024 »
03.04.2024 »
02.04.2024 »
предишна страница [ 1/167 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Г-н Тотев, много жалко , че не взимате никакви мерки с тази вече три месечна ГАВРА с хората , които Ви избраха. Много жалко , че в БГ обикновено се спускат парашутисти , които не са в час. Кажете , колко подписа да съберем за да изгоните всички некадърници до един , които сътвориха тази олигофрения в нашия град.
на 25.02.2016 г.
0
 
 
Вчера на светофара на бул. България от страната на училището Яворов, един беше 3 или 4-та кола пусна си аварийните, за да говори по телефона и не пропусна никой от неговата лента да премине на зелено. На следващият светофар си ги спря и продължи. Сега светофара ли е виновен за задръстването? Докато има глупаци на пътя, ще има и задръствания....
0
 
 
Не знам за преди, но сега определено доста коли и автобуси минават на червено, особено на левите секции. Първите 5 секунди не тръгва нито една кола, но после в първите 10 секунди от червеното коли и автобуси все още летят със 70, както сте писали.
0
 
 
Левите секции са абсолютно безсмислени..
+8
 
 
стига търсете оправдание за безумното си каране на коли,естествено че по-добре стана с тези сфетофари,А НА ВСИЧКИ ЧОБАНИ-МАКСИМАЛНАТА СКОРОСТ Е 50 КМ,ИЗПРЕВАРВА СЕ С МИГАЧ,
-3
 
 
Кога ще мотират свтофар на колелото на панаира
+1
 
 
И в тон с предния ми коментар под тази статия бих предложил да разтоваря изцяло грижите на прословутия ни вече център за управление на трафика от контрол и промени върху същия в една определена част на града ни за десет години напред. 1. Премахване на всички кръстовища на влизане от Асеновград до кръстовището на ВСИ и замяната им с кръгови. Широк булевард с ненатоварено движение, пресечните точки с него са също широки булеварди като изключа кръстовището на "Менделеев", но там не се и налага.Това са три кръстовища. Ако задачата се постави на германци биха преправили същите кръстовища на кръгови за едно денонощие, но тук е България и да не сме такива максималисти.По една седмица за кръстовище е напълно нормален срок. 2. Премахване на всички светофари по булевард "Освобождение" в "Тракия" и замяната им пак с кръгови.Това са три кръстовища плюс още едно на "Шипка" при "Форума", станаха четири тоест. Повтарям пак замяната на кръстовище със кръгово е удачно САМО ПРИ НЕНАТОВАРЕН трафик какъвто е точно този при визираните от мен.
-5
 
 
Аз съм един от тези, които не тръгват на зелен сигнал без да се огледа. Имаше един мутренски виц, описваш доскорошната ситуация по кръстовищата
+4
 
 
Не е проблем, че светофарите са умни! Проблем е, че са по-умни от онези, които ги монтираха и ги управляват.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: