ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
EVN иска да ни инсталира нови модерни уреди за дистанционен отчет
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:58 / 10.02.2015Коментари (7)2783
©
През януари 2015 г. EVN България проведе информационни срещи с битови клиенти от топлофицирани сгради в Пловдив по проект "Intelligent URBAn eNergy tool "(iURBAN) за интелигентно управление на консумирана енергия. 

На срещите беше представена информация относно проекта, възможностите за участие, както и неговите цели - разработване и внедряване на електронна платформа за управление, мониторинг и подобряване на енергийнoто потребление и разходи.

Проектът дава възможност в имотите на участниците да се инсталират нови уреди с дистанционен отчет - индивидуален топломер, монтиран до входа на жилището (без измервателни уреди по радиаторите), водомери за топла вода и електромер. Данните от уредите ще могат да се следят чрез новоизградена електронна платформа, достъпна за клиента.

Предимствата, които се предоставят на клиентите чрез iURBAN, са:

• монтиране и използване на нови уреди за дистанционен отчет
• възможност за различни видове справки за консумираната енергия
• безплатен достъп за клиента до електронната платформа
• пълна техническа поддръжка на уредите, включително метрологична проверка.

Дейностите по iURBAN, предвидени за град Пловдив, включват инсталирането на измервателни уреди с дистанционен отчет в общо 30 топлофицирани сгради в Пловдив. Сред тях са жилищни сгради, детски градини, административни сгради и други. 

В тях по нов и модерен начин ще се измерва консумацията на енергия. Новата система ще даде възможност за ефективен мониторинг и анализ на различни аспекти от енергийната консумация на клиентите.

Проектът iURBAN е финансиран от 7-ма рамкова програма на Европейския съюз. Участниците в него са консорциум от девет организации от различни страни-членки на ЕС, сред които енергийни и IT компании, научен институт, неправителствена организация и други.

В проекта са включени 2 пилотни града - Пловдив и Риека (Хърватска). От българска страна бенефициенти по проекта са EVN България Топлофикация и Енергийна Aгенция Пловдив.

 

 








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Вярвам на ЕВН че ще усвои едни пари.Даже вярвам че техниката която ще се инсталира е на ниво. Как ще се използва обаче, само ЕВН ще знае. Но истинският въпрос според мен се крие във факта, че модерни измервателни системи ще се монтират на сбъркана разпределителна система - вертикални щрангове !
-2
 
 
А пък много хора искат да им инсталираме някакво устройство някъде и да ги изстреляме там, от където са дошли и повече да не се връщат. Седим без ток по тяхна вина и най-нагло ти казват: "Чети общите условия" - документ, който служи за прикриване на безобразията им. Вчера за пореден път се опитаха, заради тяхните безобразия да изкарат Енергийния системе оператор. След като твърдят, че въпросният извод "Тополово" е собственост на ЕСО да го прехвърлят наистина на тях и да им плащат наем за ползването му.
+1
 
 
Нещо мирише това нещо. Все едно е вълкът да пази стадото. Значи така: моя си е техниката, метрологията също ще е при мен, аз каквото ви кажа за измерено, това е! Вашата работа е само да плащате. Пък проверявайте колкото си щете, ако ще и на Господ да се оплаквате, но каквото аз кажа, това ще е.
0
 
 
В София в ХД познат си сложи топломери с дистанционно отчитане и Топлофикация 2 пъти го цакаха със сметката - при монтирането на новите топломери бяха удвоили на хартия мощността на най-мощния радиатор. След като подаде сигнал и дойдоха да го поправят, надписаха другите два радиатора да ги плати още веднъж от началото на сезона до момента. После пак вика и тогава чак изчистиха парите, каот не му ги върнаха, а приспадаха ръчно от крайните сметки. Дали там не са послъгали пак, вече не се ззнае. Та вече започвам да си мисля, че в Бг всяко удобство е нож с две остриета и начин да цакнат изрядните граждани. Дано тази пробна система не е от същия клас.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: