ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Дядо Николай даде старт на празненствата в "Тракия" с тържествена литургия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:04 / 06.08.2013Коментари (3)3666
Празненствата по повод трите кръгли годишнини на район "Тракия" стартираха рано сутринта с Архиерейска литургия, отслужена от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай в православен храм "Свето Преображение Господне", предаде репортер на Plovdiv24.bg

Православният храм носи името на християнския празник, който се отбелязва днес - Преображение Господне. Той функционира от 2012 г., когато пловдивският район "Тракия" за първи път от близо 40 години се сдоби със свой православен храм, наречен "Свето Преображение Господне".

В църквата се събраха стотици миряни. Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай благослови всички присъстващи. Тържествата бяха последвани от богата програма, поднесена от музикантите и танцьорите на ансамбъл "Тракия". Те бяха съчетани с множество атракции за малки и големи. Едно от тях беше летенето с огромен балон издиган от топъл въздух. 

Днес район "Тракия" отбелязва три кръгли годишнини - 45 години от приемането на генералния архитектурен план на района през 1968 година, проектиран от творчески колектив, начело с видния български урбанист арх. Иван Попов, 40 години от първа копка на строежа на район "Тракия" през 1973 година и 30 години от обявяването на "Тракия" за район на град Пловдив през 1983 година.

В 12:00 часа ще се освети новоизградената детска площадка до входа на стадион "Локомотив", дарена от почетния гражданин на Пловдив Петър Манджуков и изградена с дарителската подкрепа на Атанас Попчев и Мартин Иванов.
В следобедните часове ще има състезание по фитнес на открито до киното, демонстрация на радиоуправляеми безпилотни самолети, а вечерта забавна програма на танцови състави, както и концерт на млади пловдивски таланти на локациите, посочени в програмата на празника.




Тържествена литургия за празника на "Тракия"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на kozirog_f
премахни филтъра

Стоя и се чудя защо коментарите ми не са активниу т. е. защо ръчичките в горния десен ъгъл са сиви, а не зелена и червена.
на 07.08.2013 г.
0
 
 
Завистта на всички, дето си мислят, че да живеят в центъра е привилегия и ги прави значими , кой знае защо е насочена към "Тракия". Не случайно апартаментите в "Тракия" от доста години са най- скъпи, ако изключим тези в суперцентъра. Тишината на "Тракия" вечер, широките пространства пред очите ти, възможностите да се забавляваш и да отидеш в хубава кръчма не са за пренебрегване. Тук си е своеобразен център. Не се налага да ходиш за нищо в центъра, където няма къде да паркираш. Всички големи хранителни вериги, както и тези за бяла и черна техника са тук. Имаме картинг писта, Акваленд, боулинг, снукър и билярд. Имаме спа процедури, фризьорски и всякакъв вид услуги. От центъра идват при нас вече. Не се налага чак толкова ние да ходим там. Така че...мечтайте си господин Драганов. Мечтите са безплатни.
Стоя и се чудя защо коментарите ми не са активниу т. е. защо ръчичките в горния десен ъгъл са сиви, а не зелена и червена.
на 06.08.2013 г.
0
 
 
ЗАЩО ТУК ВИЖДАМ САМО БИВШИЯ КМЕТ НА "ТРАКИЯ"? НОВИЯТ НЕ ЗНАЕ ЛИ, ЧЕ В КАЧЕСТВОТО СИ НА КМЕТ ТРЯБВА ДА ПРИСЪСТВА НА ЛИТУРГИЯТА? ИЛИ СМЯТА, ЧЕ АДМИНИСТРАТИВНИЯ ПРОТОКОЛ НЕ ВАЖИ ЗА НЕГО? ЗА ЧАСТ ОТ ЕКИПА МУ НЕ СЪЖАЛЯВАМ, ЧЕ НЕ ПРИСЪСТВА НА ЛИТУРГИЯТА. НЕПРОСТИМО Е ДА СЕ ОБЛЕЧЕШ КАТО ЗА ПИКНИК НА ПРАЗНИКА НА РАЙОНА, КОЙТО УПРАВЛЯВАШ. ПОНЕ КМЕТА ДИМИТРОВ БЕШЕ С КОСТЮМ. СЛЕД ДВЕ ГОДИНИ УПРАВЛЕНИЕ НИЩО В ТЕЗИ ХОРА НЕ ПОДСКАЗВА НАПРЕДЪК.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Евровизия 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: