ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Две години и половина затвор за измама в особено големи размери
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:05 / 24.03.2011Коментари (3)11256
© Plovdiv24.bg
Пловдивският районен съд осъди по реда на бързото производство на две години и шест месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим подсъдимия Йордан Йончев, 31 г.

Той беше признат за виновен в това, че на 20.03.2011 г. в гр.Пловдив, при условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан два или повече пъти на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, с цел да набави за себе си имотна облага е възбудил у Васил Анчев заблуждение и с това е причинил имотна вреда на "Хипо Алпе-Адриа-Аутолизинг - клон Пловдив" ЕООД в размер на 57 500 лв., като измамата е в особено големи размери представляваща особено тежък случай и представлява опасен рецидив - престъпление по чл. 211 от НК.

Подсъдимият Йончев е осъждан 12 пъти - предимно за кражби на автомобили и измами.

Свидетелят Кръстьо Дечев и съпругата му Славка Дечева притежавали транспортна фирма "Дечета" ЕООД гр.Пловдив, на която управител била последната. Фирмата се занимавала с международен транспорт. Фирма "Дечета" ЕООД гр.Пловдив била закупила през 2008 г. на лизинг влекач "Ивеко Стралис", като лизингодател бил "Хипо Алпе-Адриа-Аутолизинг - клон Пловдив" ЕООД /представлявано от Росица Димитрова/. Собствеността върху горепосоченото МПС следвало да бъде прехвърлена на фирма "Дечета" ЕООД гр.Пловдив след изплащане на последната лизингова вноска през месец декември 2011 г. На 19/20.03.2011 г. камионът се прибрал от Германия и след като разтоварил стоката, бил закаран на паркинг "Вита № 6" на "Кукленско шосе" в гр.Пловдив. На този паркинг като пазачи работели свидетелите Васил Анчев и Запрян Чакъров.

На 20.03.2011 г. сутринта служители на фирма "Дечета" ЕООД пристигнали на паркинг"Вита № 6" , находящ се на "Кукленско шосе" в гр. Пловдив, и взели влекача марка "Ивеко Стралис". По това време на работа дневна смяна бил св.Чакъров. Междувременно около 08,00 часа сутринта на 20.03.2011 г. подсъдимият Йордан Йончев дошъл на паркинга и заговорил св.Чакъров, като му споделил, че има развален компресор на камиона и чакал от София да му изпратят такъв, за да го ремонтира. Йончев останал през целия ден на паркинга, като периодично разговарял със св.Чакъров. Към 16,30 часа пристигнали служители на фирма "Дечета" ЕООД, които паркирали камиона марка "Ивеко Стралис", като предоставили ключовете на МПС-то на св.Чакъров. Уговорили се последният да ги предаде на колегата си от нощната смяна, като му заявили, че по-късно вечерта ще дойде шофьор на фирма "Дечета" ЕООД и ще вземе ключовете за камиона. Йончев бил в близост и чул уговорката между пазача и служителите на фирма "Дечета" ЕООД. Към 17,45 часа подсъдимият заявил на св.Чакъров, че няма повече да чака, а отива да пазарува, тъй като същата вечер щял да потегля за Германия, а от там за Белгия, за да кара сирене. Към 18,30 часа пристигнала нощната смяна на паркинга, а именно св.Васил Анчев. Чакъров му предал ключовете за автомобила на фирма "Дечета" - марка "Ивеко Стралис", като обяснил на колегата си, че ще дойде човек от фирмата, който ще вземе ключовете и товарния автомобил. Към 19,00 часа, Йончев се върнал на паркинга, отишъл при св.Анчев и му поискал ключовете за товарния автомобил "Ивеко Стралис", като му се представил, че именно той е шофьорът на камиона. След това подсъдимият започнал да обяснява на св.Анчев, че чакал сменника си, за да тръгнат към с.Войводиново обл.Пловдив, за да закачат ремаркето и да тръгнат на курс. Към 21,20 часа Йончев казал, че взима тежкотоварния автомобил и отива да закачи ремаркето без да чака сменника си. След това подсъдимият се качил в товарния автомобил "Ивеко" и потеглил. След като взел автомобила, Йончев отишъл в района на Митница - гр.Пловдив, там Йончев предложил на св.Пламен Ангелов /шофьор на ТИР-автомобил/ нафта. Обяснил на св.Ангелов, че се връщал от Германия, че оставил ремаркето някъде да го разтоварват и е само с влекача. Ангелов се съгласил, отишъл до камиона си и взел сумата от 200 лв., като източили от товарния автомобил, управляван от Йончев, 100 л. нафта. След това подсъдимият паркирал камиона до този на св.Ангелов. Йончев му казал, че отива да носи парите на жена си.

Междувременно в сектор "ПКП" при ОДМВР гр.Пловдив се получила информация, че подсъдимият Йордан Георгиев Йончев е бил пуснат в отпуск от Затвора гр.Варна и същият не се е завърнал след края на отпуска. Йончев бил обявен за общодържавно издирване с категория "Задържане под стража". Свидетелят Невен Радев и св.Веселин Гаджалов /полицейски служители в сектор "ПКП" при ОДМВР гр.Пловдив/ успели да установят местонахождението на Йончев. Последният не оказал съпротива и споделил пред полицейските служители за това как е придобил в свое владение товарния автомобил "Ивеко Стралис" и посочил местонахождението му.

Подсъдимият се призна за виновен и между него и Окръжна прокуратура се сключи споразумение, одобрено от съда.
Споразумението влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на doktor_a1
премахни филтъра

+1
 
 
интересно защо след толково много присъди въобще е на свобода?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Природни стихии
Наводнения 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: