ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Държавата поела ангажимент да построи в Пловдив още две училища през следващите години
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:32 / 09.09.2019Коментари (2)4529
©
Областният управител Здравко Димитров взе участие в работното съвещание, на което присъстваха директорите на училища от Област Пловдив. Срещата се организира по инициатива на Регионалното управление по образование – Пловдив във връзка с разясняване на новите моменти за учебната 2019/2020-та година.  Съвещанието се проведе в залата на Професионалната Гимназия по Архитектура, Строителство и Геодезия "Арх. Камен Петков“.

Областният управител поздрави присъстващите директори и ръководители на учебни заведения и направи анализ на дейностите по изпълнение на проекта "Посещаемо и безопасно училище“, който преди три години беше въведен пилотно именно в Пловдив. Той подчерта, че пловдивска област бе първа в страната, в която през 2017г. създаде Областна междуинституционална платформа за работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст. Платформата, която е изградена за нуждите на Областна администрация – Пловдив и РУО – Пловдив, има за цел да се следят процесите на миграция и възможностите за настаняване на децата в детски заведения до завършване на средно образование. Основна цел на програмата е децата да се върнат в училище и да се задържат в образователната система. След Област Пловдив, проектът стартира във всички останали области в страната и постигна завидни резултати. Областният управител със задоволство изтъкна, че от периода от неговото въвеждане, благодарение на добрата координация между институциите, в класните стаи в страната са се завърнали повече от 25 000 деца.

Здравко Димитров благодари за добрата работа и изрази надежда, че синхронът между институциите и занапред ще бъде толкова добър, като гарантира, че Министерство на образованието, както и общинските институции, твърдо застават зад подобряване образователната дейност в Пловдив и областта. Той информира присъстващите, че държавата е поела ангажимент да построи в Пловдив още две училища през следващите години.

Областният управител не скри, че съществува проблем с броя на детските градини, защото градът и областта търпят бурно икономическо развитие, което води до увеличаване на населението. От друга страна се наблюдава съществена липса на квалифицирана работна ръка, което налага създаването на нови центрове за дуално обучение, в които младите хора да придобиват съответната специализирана професионална квалификация. Областният управител коментира и въпросите за предучилищната подготовка и едносменния режим на обучение и заяви, че винаги и готов да изслуша всички добри предложения и да помогне за разрешаване на проблемите.

"Учителската професия е отговорна мисия и аз ще направя всичко, което е по силите ми, да се чувствате комфортно и да можете спокойно да предавате знанията си на следващите поколения, защото те са нашето бъдеще“, заяви областният управител и пожела на всички успешна и спорна учебна година.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Rmrmrm
премахни филтъра

+1
 
 
Пред избори е така :))))Хахаха. Отидете в училище. ....малчика. ....няма деца да попълнят паралелките! Тези училища ще ми строят? Хаха. Защо 8 години не построихте!? Или ще са тези училища ,за който има решение от 15 години. ....хахаха. Математическа гимназия от Смирненски до хотел SPS (пространството до кауфланд ),и новото което вече 4 година се строи до мол Пловдив. Хахахахаха. Припадам си от смях
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: