ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Добри хора спасиха бедстващото семейство на пловдивчанин
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:21 / 01.12.2014Коментари (9)13483
©
Нямам думи, с които да се изразя. Поклон! Все още има добри хора, българите се обединиха, вдигнаха се като един, за да помогнат на мен и на трите ми деца. Това сподели и се разплака от вълнение пловдивчанинът Иван Стефанов.

Почерненото семейство, което загуби съпруга и майка, видя малко светлина в тунела, след като преди дни публикувахме информация със зов за помощ. Малчуганите и баща им бедстваха, тъй като детските са 120 лева, а пенсията по болест на Стефанов е 130 лева. Само битовите нужди, отопление и вода, са около 200 лева на месец.

Както съобщихме, съпругата на Иван - Калина, беше блъсната в Пловдив на пешеходна пътека и след няколко месечна кома издъхна. Само тя е работила в семейството, била е учителка. От смъртта на младата жена минаха повече от три месеца. Припомнихме историята, защото семейството имаше нужда от помощ, за да оцелее през зимата.

"След вашата публикация, като че ли всички се втурнаха да помагат. Веднага ми се обадиха от един детски магазин и ме поканиха да заведа двете ми дъщерички и сина си там. Облякоха ги с якета, ботуши, блузи, панталони, с всичко необходимо. Собственичката на друг магазин за дрехи ми донесе 100 лева и обеща всеки месец да дава по толкова. Благороден жест направи и известен в Пловдив луксозен ресторант, чиито управител се обади и каза, че ме кани всеки ден да ходя да взимам порции за децата и мен от там. Същото сториха хранителен магазин и една закусвалня, която пък изпраща на малките така любимите им дюнери и пици. Телефонът ми не спира да звъни, благодаря ви, хора", пак се разплака Иван.

Само той знае колко му е било тежко, когато е нямал и стотинка, за да изпрати на училище второкласничката Йоана и без пари да заведе на детска градина 3-годишния Калоян и 5-годишната Павлина. Със Стефанов са се свързали много българи, живеещи в Англия, Норвегия, Германия. Те ще изпратят колети на децата за Коледа и Нова година. Българската общност в Англия е започнала редица благотворителни концерти, чрез които ще набира средства за пловдивските сирачета.

Тъжният баща сподели още, че с него са се свързали от "Студентски столове" в Пловдив, откъдето също ще предоставят храна всеки ден. Обадила са се и от Областна управа Пловдив, в лицето на губернатора Розалин Петков. И оттам ще пратят помощ. В банковата сметка са постъпили около 1 150 лева. 

Парите ще се използват за нуждите на децата и за плащане на отоплението на апартамента. Така малчуганите, чиито сърчица още не могат да приемат, че мама я няма, ще имат поне малко топлина и радост по празниците, а бащата спокойствие, за да може да се грижи за тях.

Банкова сметка:

Иван Димитров Стефанов
Уникредит Булбанк
IBAN: BG51UNCR70001519869454
BIC: UNCRBGSF


Телефонът на Иван Стефанов е: 0988351554



Източник: Блиц


Още по темата: общо новини по темата: 8
30.03.2015 »
12.12.2014 »
27.11.2014 »
16.10.2014 »
21.07.2014 »
17.07.2014 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Браво, българи ! Ето на какво сме способни, когато се обединим около една обща и благородна кауза !
+1
 
 
Чета и сълзите ми не спират. Толкова ми е мъчно за децата, но баща им не струва. Този човек играе по казината по цял ден на 5 лв. удара. Кажете какво заслужава този човек. Плаче пред медиите и хората а за какво харчо парите които даряваме за децата - за комар. Просто нямам думи какви са тези хора, лицемери, дано поне се грижи добре за дечицата и не ги лишава от нещо заради ужасния си порок.
+9
 
 
браво на всички Българи които са помогнали на този човек! Ето това е за пример как можем да бъдем обединени.
+6
 
 
Много се радвам,аз и моя приятел и ние бяхме вчера и пазарихме малко продукти за тях и утре ще им се обадим да ги занесем!Много се зарадвах!Браво добри хора!Един голям покон пред всички!
+16
 
 
ПОКЛОН пред всички добри хора, помогнали на сирачетата и бащата! НАПРАВИ ДОБРО,ХВЪРЛИ го НАЗАД, ЩЕ ГО НАМЕРИШ НАПРЕД!
+26
 
 
Много се радвам за семейството и се трогнах до сълзи от описаните събития. Мъчно ми е като си мисля за децата без майка, защото е много тежко. Господ да ги благослови и пази, също и хората, които са откликнали.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Земетресения в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: