ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Дискриминационна обява "търси" учител за детска градина в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:30 / 17.08.2012Коментари (10)10760
©
Обява за учител в ЦДГ "Малкият принц" хвърли в недоумение читатели на Plovdiv24.bg. В изискванията за заемане на длъжността е поставена възрастова граница за кандидатите, а именно 45 години.

"Постоянно се увеличава възрастта за пенсиониране, а за длъжността тук са посочени максимум години. Как тогава ще се пенсионираме? Освен това възрастовата дискриминация, подобно на всяка друга дискриминация (с изключение на определени и регламентирани случаи), се забранява категорично от Закона за защита от дискриминация (в сила от 2004 г.)", пише възмутен пловдивчанин. 

Това е меко казано странно, изрази недоумението си от обявата пред репортер на сайта зам.-кметът Стефан Стоянов, а според началничката на отдел "Култура, образование и развитие" в Община Пловдив Донка Щилянова случаят може да се тълкува именно като "дискриминация по възрастов принцип".

Директорката на градината обясни за репортер на сайта, че с фиксирането на възрастта в обявата за работа е искала само да "стесни" кръга на кандидатите, тъй като при провеждането на предишния конкурс за свободно работно място там са се явили страшно много хора.

"Ние сме застаряващ колектив и имаме нужда от по-млади служители, за да не стане така, че всички да се пенсионират по едно и също време. В никакъв случай не съм предполагала, че задаването на възрастта в обявата ще се тълкува по този начин. Не съм искала да засегна или обидя някого, ако е така, се извинявам. Персоналът на ЦДГ "Малкият принц" е изключително толерантен. Ще коригирам обявата", обеща тя.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
АЗ СЪЩО МИСЛЯ ЧЕ УЧИТЕЛИТЕ В ДЕТСКИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ ТРЯБВА ДА СА МЛАДИ-И ТРЯБВА ДА СЕ НАМАЛИ ВЪЗРАСТТА ЗА ПЕНСИОНИРАНЕ НА УЧИТЕЛИТЕ, А НЕ ДА СЕ ТОРМОЗЯТ ДЕЦАТА С ВЪЗРАСТНИ УЧИТЕЛКИ
Глупости вършат само умните хора,за останалите е ежедневие...:)
на 17.08.2012 г.
+5
 
 
Младите учители са за предпочитане,казвам го от личен опит.Жените след 45-50 са нервни и сприхави и си го изкарват на малките дечица,викат им и им се карат за щяло и не щяло,и децата после не искат да ходят на градина.Предпочитам учителката на детето ми да е млада,това дискриминация ли е или избор на родител.
+4
 
 
Мога само да поздравя политиката на подбор за учител в въпросната детска градина.Навсякъде трябва да е така за да може ново дипломираните учители да си намерят работа,а не да се чудят за какво са учили и техните родители са пръскали пари години наред за обучението им
0
 
 
Подбор по възраст, и то такава не може да има. Тези, които са над годините, нямат право да си търсят работа ли? Незаконно е, освен това дискриминация е и да се изисква стаж задължително и в същото време да искат да имат млади учители на по 25 години! Освен всичко друго пък, всеки, който е вътре в нещата по въпросите за образованието и е работил там, знае, че тези конкурси са само прах в очите.... Освен това и аз за пръв път виждам обява в сайта на РИО с такова ограничение - има и по-запознати от коментиращите. И то е публично достояние, и трябва да бъде.
+8
 
 
Според мен няма нищо лошо да има ограничение във възрастта, при условие, че ще се работи с малки деца. Колкото и да е гадно мисля, че са прави. Познавам и имам опит с учители в момента на по 50г. и съм ужасена. А да не говорим, че пенсионната възраст за учителите според мен трябва да бъде доста под нормалната.
+10
 
 
Младежите си мислят , че ще си стоят винаги на 23 г.Естествено , че трябва да има подбор , но той трябва да е за показани възможности а не по възраст !
+5
 
 
и това го правите публично достояние!!!!! много ясно че ще има ограничения, все пак трябва да има някакъв подбор.
+3
 
 
В сферата на образованието има голям процент работещи на възраст 50-60 години. И когато някой от тези учители навърши необходимата за пенсия възраст, директорите след това предпочитат да назначат човек, който да има пред себе си достатъчно време. За пръв път обаче виждам това да е написано в обявата
+4
 
 
"Търсим пилот за самолет. Изискване - религия : ислямски фундаментализъм" . Разбира се че е нормално да има както полови , така и възрастови ограничения за дадени професии.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (908) 16%
Спас Гърневски (813) 14%
Д-р Иван Чомаков (551) 10%
Славчо Атанасов (1496) 26%
Иван Тотев (1523) 26%
Здравко Димитров (508) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: