ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Директорът на полицията и eкипът на Plovdiv24.bg с личен призив към пловдивчани
Автор: Адриана Георгиева 11:10 / 29.08.2020Коментари (20)28403
© Plovdiv24.bg
Пловдивчани днес оглавиха тъжната статистика за заразени с COVID-19, положителните резултати са 34, дори градът ни подмина столицата, където новите случаи са 26.

От известно време жителите в града под тепетата спряха да мислят, че вирусът е опасен и спряха да спазват изцяло противоепидемичните мерки. В града ни се провеждат масови мероприятия като протести, футболни срещи, концерти, на които 99% от участниците не носят маски и не спазват дистанция. Някои дори смятат, че COVID-19 е измислен от правителството, за да държи хората в подчинение. Повечето от нас разсъждават, че положението не е толкова сериозно и са скептични, докато на тях самите не им се случи или на техни близки.

"Не вярвах в коронавируса, защото не познавах нито един човек, който да е заразен и дори избягвах да нося маска. Сега мои приятели и роднини са заразени и ми споделят, че изкарват вируса тежко и дори на мой близък е установена и двустранна бронхопневмония", разказва млад мъж от Пловдив.

Екипът на Plovdiv24.bg и директорът на пловдивската полиция ст. комисар Йордан Рогачев призоваваме жителите на града и областта да си отворят очите и да бъдат по-отговорни. Публикуваме и силните думи, които каза и ст. комисар Рогачев:

"Скъпи пловдивчани, жители на град Пловдив и областта, само с  дисциплина, правила, воля и упоритост за тяхното спазване ще успеем да продължим да следваме ритъма на нашите ежедневни ангажименти и нормални темпове на живот в новата реалност. За това разчитам на вашия личен пример.

Със своето послание и апел се обръщам към вас преди всичко като човек и  родител- нека продължим да спазваме противоепидемичните мерки, когато сме на обществени, закрити и публични места- да пазим себе си и околните!

Само след броени дни училищните дворове и класни стаи ще изпълнят с родители и деца, след като министерство на образованието обяви, че новата учебна година ще стартира присъствено. Макар че някак естествено приехме да живеем и работим нормално в условията на коронавирус,  апелирам всички жители на пловдивска област да продължат да  бъдат отговорни по отношение на здравето и да спазват мерките, за социална дистанция. Вероятно деца,  родители  и учители очакват с нетърпение да се срещнат отново в училищния двор, в класните стаи, да посещават и споделят общи преживявания по време на различни обществени събития, инициативи- концерти и състезания,  но нека не забравяме, че за да бъдат нашите домове и училищните дворове безгрижни, изпълнени с детски смях и  споделени моменти, трябва ние - по- възрастните, да дадем пример за подражание като спазваме всички препоръчани противоепидемични мери. 

Децата и младите хора са нашето бъдеще - мощен фактор на промяната на следващото поколение. Нека приемем тази криза като възможност и да ги научим на нещо ново -  да развият своята самодисциплина и да станат по- устойчиви, защото само по този начин заедно ще изградим по- безопасно и загрижено общество!"


Още по темата: общо новини по темата: 17015
28.03.2024 »
27.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2836 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Господин полицай, прочувствено слово, а дали го писахте Вие?! Иначе, не, няма да нося маска, а и без това не се събирам с хора, така че говорете си, не ми пречите!
+1
 
 
Спрете този фарс наречен КОВИД. И на най-безмозъчното същество вече е ясно, че става дума за измама. ИЗМАМА за трилиони долари. ИЗМАМА, поръчана, структурирана, финансирана и дирижирана от федералния резерв на САЩ. Именно в тази връзка няма политически ангажирано лице в БГ, което да не ни убеждава в сериозността на вируса. Защо??? Отговорът е един: $$$$
0
 
 
Бюджетните хрантутници да си дарят половината от заплатата на тези, които останаха без препитание и без никакви помощи от шайката. Тогава ще им повярвам.
+2
 
 
Бронхопневмония не означава че е КОВИД и преди е имало и ще има
+2
 
 
Идете на морето да видите някой носи ли маска.В Пловдив все пак на закрито се слагат.
+4
 
 
Призовавам, началника на полицията в Пловдив,поне заради мерките срещу сovid19,да измете сводниците и проститутките от *Скобелева майка"! Поляните и не само СА ОСЕЯНИ С ПРЕЗЕРВАТИВИ И САЛФЕТКИ! АКО ИМ Е ЖАЛ ,ДО РАЙОННОТО В *ТРАКИЯ"И СРЕЩУ КМЕТСТВОТО ИМА СВОБОДНО МЯСТО- ПРЕМЕСТЕТЕ БИЗНЕСА ТАМ!
+4
 
 
Защо не казвате от коя община са случаите? Това са бройките за областта. Да не се окаже, че всички са от новото огнище в Джурково
-2
 
 
Не ми обяснявай,че това е *нормален вирус*,а ела при мене в отделението санитар само за един ден,смотльо тъп! Докога такива като тебе ще говорят глупости вместо да си затворят устата!?!
+1
 
 
ХОРА , това е вирус , като всеки един друг вирус.... има много по опасни виуси като например ежегодишният ГРИП , стига сте придавали такава важност на това, а направете така ,че да няма мизерия и хората да имат хубав живот прекаран с хората които обичат
+1
 
 
Вирусът е опасен за тези с други заболявания. Мерките трябва да са само доброволни, а не тиранични. Като те е страх - носи си маската. Нали уж помага. Защо и аз трябва да съм с маска? Нали ти си със нея, от какво се страхуваш? :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Концесия на стадион "Локомотив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (895) 16%
Спас Гърневски (805) 14%
Д-р Иван Чомаков (549) 10%
Славчо Атанасов (1474) 26%
Иван Тотев (1505) 26%
Здравко Димитров (489) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: