ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Директорката на ОУ "Душо Хаджидеков": Разказът на майката е силно преувеличен
Автор: Цвети Тончева 16:58 / 07.06.2021Коментари (6)7270
© Plovdiv24.bg
Приключи проверката  на Държавна агенция за закрита на детето в ОУ "Душо Хаджидеков" във връзка със сигнала на майка за агресия между първокласници в училището, съобщи за Plovdiv24.bg директорът Грозденка Николова.

Майката твърди, че освен всичко друго, тя самата е станала неволен свидетел и на наръгване с ножица в корема на едно от децата.

По думите на директорката проверката на Агенцията, която е завършила преди минути, доказва, че разказът на майката е силно преувеличен. Обвиненията са тежки и абсолютно безпочвени.

Това е първата от всички проверки, които са започнали в училището, след публикуването на сигнала на майката. Още в петък инспекторите са посетили училището и са прегледали записите от камерите, като са констатирали, че децата режат тиксо с ножички и неволно едно от тях е било одраскано и се разкъсва блузката, като има лека драскотина по корема на детето. Не се е наложило дори да се постави лепенка на раната. Родителите на детето, което е леко одраскано, са предложили да бъде направена снимка, която да предоставят, за да се види, че рана няма.  

В този смисъл Николова твърди, че разказът на майката е силно преувеличен и по-емоционален, отколкото трябва. "Още нещо – майката не е присъствала на инцидента, детето и – също. То е било излязло до тоалетната“, каза директорката.

"Аз не мога да правя предположения, но ако някой родител се обърне към нас и подаде сигнал, ние веднага реагираме“, каза още Николова. Тя веднага е поканила родителите на въпросния 1-ви клас на среща, повечето са се отзовали. Майката, подала сигнала, е поставила въпроса детето и да бъде преместено от класа и даже от сградата, което в известен смисъл нарушава правата на другите деца“, посочи директорката Грозденка Николова, в отговор на въпрос защо майката е притеснена и твърди, че от началото на учебната година целият клас е системно тормозен от едни и същи 4 деца.

По думите на директорката думата "тормозят“ е силно преувеличена.  "Класът е мъжки, повече момчета са се събрали, те по правило са по-буйни. За умишлено тероризиране не може да става въпрос“, каза Николова.

Учителката, която е класен ръководител на същия клас е охарактеризирала въпросното дете, което е замахнало с ножичката, като най-чувствително от всички и най-съпричастно. "Когато друго дете страда, то първо се притичва на помощ", добави тя.

В училището се правят и още проверки, които все още не са приключили. Регионалното управление на образованието в Пловдив също проверява случая.


Още по темата: общо новини по темата: 2
07.06.2021 »
04.06.2021 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
За кого е детската площадка в Цар Симеоновата градина? За деца или възрастни? Онова,което видях на 14.04.ме възмути много ,но изглежда само мен !
на 08.06.2021 г.
0
 
 
Че има такива деца в класовете на всяко училище- има ги! Че винаги подобни ситуации ,не са "толкова опасни" според училищното ръководство, също е факт ! Но не мислите ли ,че липсата на по-строга реакция към по-агресивните деца им дава усещането ,че поведението им е ОК и придоббиват самочувствието ,че те са тарторите на класа и учителите са след тях?! А честно ли е останалите деца да понасят това поведение ?! НЕ НЕ Е!!! И е крайно време вече в училищата да се върне ДИСЦИПЛИНАТА и РЕДА! ....Първоначално се каза,че "децата режели тиксо и ножицата отхвръкнала" , а после се каза , че "детето което ЗАМАХНАЛО с ножичката"....и колко ли е голяма и тежка една детска ножица за хартия, че като отхвръкне да се получи дупка по блузата?! ...Хайде стига ! Днес ,неволно с ножица и то в първи клас, утре ,в пети клас с нож....Голямото самочувствие на подобно хлапе да си го демонстрира вкъщи на майка му и баща му !!!
+1
 
 
Ама разбира се! Тя е най-добрата директорка, училката /която изведнъж се разболяла/ и тя е топ. Душото отдавна не е това, което беше. Там са голяма част от децата НА ДЕЦАТА НА ДЕМОКРАЦИЯТА, които смятат, че морето е до колене и че като правят "дарения", всичко може... Е, не може. И тая ше литне!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: