ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Директорката на Лиляната написа ферман за скандала с бутилката водка в час, виновен бил учителят
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:24 / 02.11.2020Коментари (26)20915
© Plovdiv24.bg
Директорката на СУ "Св. Патриарх Евтимий“ Валентина Стоенчева публикува коментар относно случката с наливащата се с водка ученичка от IX "г" клас на школото и освободения впоследствие учител Иван Куцаров, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Драматичната сцена се разигра миналата седмица, а мнението си директорката публикува в социалната мрежа Фейсбук. Публикуваме го без редакторска намеса:

"По повод всички лъжи и обвинения, изписани в социалните мрежи във връзка с поста на Иван Куцаров – бивш учител в СУ "Свети Патриарх Евтимий“,

В името на всички бивши, настоящи и бъдещи учители, в името на всички бивши, настоящи и бъдещи ученици!

Заставам с името си – Валентина Стоенчева – директор на СУ "Свети Патриарх Евтимий“ – гр. Пловдив. Аз съм директор, но съм и учител и когато циркулират в социалните мрежи неверни твърдения, съм длъжна да защитя моето училище, моите колеги и моите ученици.

ФАКТИТЕ:

Учителят е освободен, а не уволнен! Той беше назначен като заместник на колега, която е била в отпуск по болест и той, подписвайки договора си е наясно, че е до завръщане на титуляра. Титулярът се връща на работа на 02.11.2020 г. Иван Куцаров е работил само 1 месец в училище по заместване със срочен договор.

Срещата с господин Куцаров в деня на неговото освобождаване нито е единствена, нито на нея сме се запознали.

Не знам как един учител, който претендира и иска да е добър учител, ще поства в социалните мрежи клипове на непълнолетни ученици, заснети в неговия час?! Въпреки че лицето на ученичката беше скрито постфактум, след като бяха качени вече видеата, не е допустимо, нито законосъобразно да го прави. Да, на всеки може да се случи, и в нашето училище не подминаваме ничие провинение, за да задържаме ученици заради делегирания бюджет.

Всеки, който нарушава правилата, получава заслужената санкция, включително и в този случай. Стартирана е процедура от момента на установяване на нарушението, уведомени са родителите и учениците, които участват в деянието – както девойката на снимката, така и тези които снимат. Така е било винаги, така ще бъде и сега. И всеки, който работи или е работил при нас като учител може да го потвърди.


На срещата учителят попита какви грешки е допуснал. Посочих му 3: неумението му да се справи с дисциплината в своите часове, недопустимостта да не може да овладее класа, на който преподава и да допусне ученици да снимат в час в рамките на няколко минути, видно от училищното видеонаблюдение и невзетите часове в четвъртък – 5 часа, през които той не е влязъл онлайн в нито един клас. Господинът не се е обадил на никого до приключване на учебните занятия за деня, нито е дошъл в училище за да сподели, че има проблем и няма устройство – такова щеше да му бъде осигурено така, както на всички, които са имали проблем.

Съгласно Кодекса на труда той би следвало да има самоотлъчка за този ден. Съгласно Кодекса на труда и длъжностната си характеристика, която е подписал би следвало да знае, че е длъжен: да се явява навреме на работа и да бъде на работното си място до края на работното време; да изпълнява работата си в изискуемото се количество и качество и да бъде лоялен към работодателя, като не злоупотребява с неговото доверие и не разпространява поверителни за него сведения, както и да пази доброто име на предприятието.


Младостта му и липсата на опит не е оправдание при положение, че му е оказвана помощ в месеца, който е работил при нас, а при проблема с невземането на часовете не е уведомил никого за липсата на устройство и невъзможността да си провежда часовете, който щеше да бъде решен своевременно.

Учителската професия е многопластова и аз споделих с него, че не е достатъчно само да имаш академични познания в своята област, а трябва като учител, какъвто той претендира да е, да може да създава добра организация и да владее класа, на който преподава. Защото да си учител не означава да застанеш пред учениците и да си разкажеш урока, учител е много повече от това и той като млад човек би следвало да го знае.

Като директор не се чувствам нито гузна, нито "брутално“ съм излъгала. Нито веднъж не съм казала на колегата, че е виновен, нито, че дисциплината му е била потресаваща, нито съм използвала "безумни оправдания“. Това не е моят стил и речник, и всички мои колеги и ученици, които ме познават знаят, че е така.

Не смятам, че желанието ни – моето и на всички останали колеги да градим имиджа на училището е нещо лошо и ние всички 122 учители и 22 непедагогически служители го правим всеки ден. Това е разписано и в Кодекса на труда, в Закона за предучилищното и училищното образование, и в Правилника за дейността на училището. Всяка уважаваща себе си институция държи на опазване на доброто име и престижа си – независимо дали е държавна, общинска или частна.

Жалко, че млад човек, който е учил 7 години в СУ "Свети Патриарх Евтимий“, за грешките си опетни името на собственото си училище. Как мислите, следва ли да му благодаря за свършената работа, както е написал, че очаква?

А за всички, които изразиха съмнение относно успехите на нашето училище, на моето училище, можете да погледнете сайта на СУ "Свети Патриарх Евтимий“ – той ще Ви разкаже много повече от това, което аз мога да изпиша тук“.



Още по темата: общо новини по темата: 2
03.11.2020 »
30.10.2020 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Точно заради такива калинки като тая директорка, това училище вече не е елитно...
0
 
 
Пловдивските училища са от край време под всякаква критика, директорите си затварят очите за много други по фрапиращи неща само за да имат ученици и да не им се разпадне "репутацията".. ама моля ви се те с тея морални ценности скоро всички ще се изселят в чужбина тогава ще преподават само на цигойнърите.
0
 
 
Сигурно учителя й е сложил бутилката в ръката и е виновен за некадърното й възпитание. рџ?Ђ
0
 
 
Защо учителя да е виновен ? Малката катерица е решила да се напие и да си покаже магариите. Професията му е учител, а не пазач. Защо ученичката не е изключена ?!?!? Слаб ръководител ! #Оставканадиректорката
0
 
 
Отдавна Лиляна та, не е това което е била.
0
 
 
Защо учителя, а родителите къде са. Спят. Детската градина гледа децата докато родителите са на работа. Училището и учителите ги учат и образоват. А възпитанието идва от вкъщи.
0
 
 
Мама и тате на въпросната ученичка, поне да се извинят на даскалчето за грозната постъпка на дъщеря си, или мацето е татковата дъщеричка
+3
 
 
Лелче, не ставаш за директор. Пиши си молбата и не ни губи времето с празни приказки.
+1
 
 
Къде е Директор Пенчев? При него Гимназията ,беше Образцова!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (886) 16%
Спас Гърневски (795) 14%
Д-р Иван Чомаков (544) 10%
Славчо Атанасов (1455) 26%
Иван Тотев (1494) 26%
Здравко Димитров (487) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: