ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Директорка на градина в Пловдив отхвърли обвиненията на млада майка
Автор: Мариана Панчева 09:00 / 07.06.2016Коментари (21)19122
©
Директорката на детска градина "Първи юни" се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg по повод статията "Млада майка: 38 деца в група през лятото, малчуганите се гледат сами!", за да изкаже своята гледна точка.

"Оплакването няма нищо общо с истината, която мога да докажа и доказах", заяви Надка Янева. Тя поясни, че във въпросния ден децата в групата са били 26, а не 38, както твърди в сигнала си майката.

"На 1 юни работеха три групи - една с 27 и две с по 26 деца. Доказва се и в дневниците, и в заповедта, която съм пуснала. На 2 юни имахме три групи с по 26 деца, а на 3 юни - три групи с по 22 деца. Днес са дори по-малко - имаме една група от 23, една от 21 и една от 19 деца", посочи още тя.

"Не мога да зная защо тази жена е останала с такова впечатление", коментира тя писмото на оплакалата се и бе категорична, че освен всичко абсолютно невярно е и твърдението, че децата се гледат едва ли не сами, защото е подсигурила достатъчно персонал въпреки сезона на отпуските.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Съветвам ви първо да помислите логически, а след това да пишете предположения. Дневникът е официален документ, ако не знаете.Колкото деца са записани в дневника, толкова градината ще изхрани. 10 или 15 "скрити" или надписани деца кой ще ги храни? Градината благотворително ли или директорката от джоба си? Във всички организации си има правила и в детските градини също. Родителите няма нужда да контролират градините. Има си кой да ги контролира, катерице! Родителите трябва да се съобразяват с това, а не да всяват смут и паника в обществото с клюките си!
0
 
 
Нещо не успях да схвана "брътвежите на психичноболни особи" като kaliopi, нито да разбера мисълта на Румянка Засмянка. Такъв род глупости ще слушаме, докато не изревете лично при някаква неочаквана неприятна ситуация. Аз засега съм доволна от нашата градина, но това не означава, че родителите не са в правото си или че нямат задължение да следят какво се случва на мястото, където са поверили децата си, независимо дали е срещу 50 или 500 лв. Чувала съм от първа ръка за детска градина в друг град, където даскалиците гледат по цял ден телевизия в градината и пускат на децата да танцуват на чалга. Така, че по-полека с брътвежите и високоумието!!!
-1
 
 
Лошото е, че няма как да се разбере реално каква е картината. То ясно, че на дневници ще са по-малко. Няма да ги пише 38. Друг е въпросът как майка ги е преброила колко са.
+2
 
 
Прост народ- слаба държава! Всичко, което се слуцва в държавните детски заведения и конкретно в тази детска градина, става със санкцията на Министерство на образованието. Ако те кажат и 500 деца ще има в една група! От такива майки, дето си хранят децата със Зрънчо за вечеря, можеш да очакваш само кухи претенции и тотално невежество. Аз съм била в тази детска градина и ще запиша детето си в нея. От известно време се забелязва тенденция "Първи юни" да се черни по всякакъв начин и няма да се учудя, това да са някакви игри, за да се оттеглят хората от нея. Пълни глупости! Омръзна ми вече да се занимаваме с брътвежите на психичноболни особи!
+3
 
 
На който не му харесва как се гледа и възпитава детето му в общинска детска градина от доказали се професионалисти само за 50 лева на месец, да си го гледа сам или пък да си го запише в частна детска градина за 400-500 лева на месец, за да го забавляват какички и да дивее по цял ден
+5
 
 
Скоро посетих тази детска градина във връзка с практическо занятие по хигиена и мога да ви кажа, че останах с много добри впечатления и професионализъм от страна на персоналът. Всички изисквания се спазват, а специално впечатление ми направи, че групите бяха сравнително малобройни. 15-16 малчугани в стая, а аз когато съм бил малък сме били по 30 дечурлига... Спазва се железен хранителен режим, даже масичките им нямат ръбове. Изобщо не смятам да вярвам на въпросната майка, а на очите си и живот и здраве един ден може и моите деца да ходят в тази градина.
+5
 
 
Превърнахме се в клюкарска държава.Жалко за нас. Като ни кажат на черното бяло и сме готови да повярваме. Синът ми ходи в тази градина и го взимам от първите.Децата са не повече от 20-23.Големият ми син също е бил "Първи юни" и сме много доволни от учителките и персонала. Сега е период,в който има конкуренция между градините за прием на деца и си мисля,че лъжливите атаки идват от другаде.
+2
 
 
Почти по всички градини е така,като се почне от началото на Юни,та се стигне до средата на септември, но както знаем ,,рибата мирише от главата,,
+2
 
 
Трябва да има много сериозен контрол! Това са деца, а не кукли, които стоят неподвижно по цял ден. Когато наскоро имаше събота с отработване, децата в нашата градина бяха 33 в 1 група. Госпожата ми го каза. Нямало начин. Защо да няма? Ще направят 2 групи по 17 деца и някой ще поработи. Сега през лятото ще ги гъчат пак, щото персонала трябвало да си ползва отпуските. Това проблем на родителите ли трябва да е?! Инспектората да се заеме сериозно с този въпрос, за да няма случаи като в София!
0
 
 
ама разбира се, все родителите са неразбрали или са ви криви .... на вас ви дай цял ден да люпите семки на двора и да гледате турски сериали ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: