ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Димитър Георгиев: Ще задържим младите хора и ще подсигурим достоен живот на всички
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:17 / 22.03.2017Коментари (1)6311
©
Димитър Георгиев е член на Земеделски съюз "Александър Стамболийски". Неговият дядо и баща са сред основателите на партията. Димитър Георгиев е общински съветник в Пловдив. Участва в две комисии - по младежки дейности и спорт и по устройство на териториите и жилищна политика. Професията му е строителен предприемач. Семеен, с две дъщери. Кандидат-депутат е от листата на БСП за България в17 МИР Пловдив-област, където заема десета позиция.

- Г-н Георгиев, за какво ще работите, ако бъдете избран за депутат от листата на БСП за България в Пловдив-област?

- Земеделски съюз "Александър Стамболийски" е с дълга история и важен коалиционен партньор на БСП. Председателят на партията ни Спас Панчев е достоен и уважаван политик и най-известният филателист в страната. Като общински съветник от Земеделски съюз "Александър Стамболийски" винаги съм се стараел да подкрепям решения в полза на града заедно с колегите ми адвокат Георги Колев, Кирил Търев и Петър Петров.

Ако бъда избран за депутат, един от основните ми приоритети ще е възстановяването на земеделието и животновъдството в Пловдивска област, която е сред най-големите и плодородни в страната. Българинът заслужава да има на трапезата си качествени родни храни. Преди 1989 г. в Пловдивския регион са се получавали по 600 т мляко на ден. 

350 тона са отивали за производство на прясно и кисело мляко, а останалите - за преработка. В момента добивът на мляко е 5 пъти по-малък. А областта има потенциал да бъде не само промишленото сърце на страната със своята "Тракия икономическа зона", но и важен селскостопански център. 

В програмата на БСП за България е заложено връщането на традициите на селското стопанство у нас. Земеделието ще бъде субсидирано справедливо - помощите ще са насочени не само към големите фермери, но и към малките. Същото се отнася и за животновъдството. БСП за България има визия и за развитие на всички останали сфери в икономиката ни. Смятам, че страната може да се превърне в световна СПА столица със своите 1000 минерални извора, 700 от които са регистрирани.

- Как според вас ще се възстанови западналото селското стопанство? Селата обезлюдяха, а секторът не е привлекателен за младите.

- Трябва да вземем пример от развитите европейски държави и с помощта на програми, свързани с министерството на земеделието, да се субсидират фермерите - не спрямо бройката на животните или обработваемата площ, а в зависимост от произведената продукция. Така ще привлечем и младите към селското стопанство. За тях ще има работа и няма да търсят препитание в чужбина. 

Аз като родител държа моите деца да живеят и да се трудят в родината си. Ще задържим младите хора и ще подсигурим достоен начин на живот на всички, като започнем с промяната, за която говорим в коалиция БСП за България. В листата за Пловдив-област са можещи хора. 

В лицето на председателя на БСП Корнелия Нинова виждам достоен политик и бъдещ премиер на страната. Вярвам, че тя ще направи кардинална промяна в управлението, а това ще бъде тласък за развитието на цялата държава. В Европа вече има примери на жени министър-председатели, които успяха да го направят.

- Вие сте бивш футболист на "Ботев" - Пловдив, където сте играли от дете до 20-годишен. И в момента продължавате да се занимавате със спорт. Какво трябва да се направи за развитието му в училището?

- Спортът е най-важното нещо за децата, защото възпитава и изгражда положителни навици. Смятам, че в училищата трябва да има повече часове за спорт. Необходимо е подрастващите да бъдат стимулирани да се занимават със спортни дейности и извън учебните заведения. В големите населени места да се изградят модерни съоръжения, които да накарат децата и техните родители да спортуват. Пловдивска област открай време е ковачница на таланти в областта на футбола, леката атлетика, борбата, бокса, вдигането на тежести. 

Тези традиции трябва да се възстановят. Личното ми мнение е, че държавата трябва да подкрепя всички видове спорт, но да се акцентира върху 10-те олимпийски, където имаме най-големи постижения. Необходимо е да се полагат и грижи за масовия спорт у нас, един от които е футболът.

- Разчитате ли на феномена 10/10 - десети сте в списъка, а бюлетината е със същия номер?

- Очаквам, че ще има положителен ефект, но човек не трябва да разчита само на късмета си. Успехът се постига с упорита работа. Срещнах се с много хора по време на предизборната кампания, предстоят ми поредица разговори с избиратели в цялата Пловдивска област. 

Гордея се, че тя е дала едни от най-добрите бизнесмени в страната в нефтената промишленост, в областта на производството на алкохолни напитки, в хотелиерството и селското стопанство. С повечето от тях се познавам лично. Успелите хора трябва да се подкрепят, за да имат възможност да развиват бизнеса си и да отварят нови работни места.

Източник: 24 часа



Още по темата: общо новини по темата: 527
18.08.2020 »
02.05.2018 »
05.04.2018 »
28.09.2017 »
28.09.2017 »
28.09.2017 »
предишна страница [ 1/88 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ХА,ХА, тои като говори не си вярва а нас убеждава....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Катастрофи в България
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (869) 16%
Спас Гърневски (773) 14%
Д-р Иван Чомаков (527) 10%
Славчо Атанасов (1422) 26%
Иван Тотев (1442) 26%
Здравко Димитров (477) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: