ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Дежурните протестиращи отново са активирани. Този път са против зоологическата градина
Автор: Мария Морунова 11:46 / 08.07.2015Коментари (29)8528
Доста вял бе днешният протест на природозащитниците пред Зоологическата градина, видя репортер на Plovdiv24.bg. Събраха се около 15-ина души. Те бяха същите 15-на човека, които по принцип са против всеки по-голям проект в Пловдив и биват активирани винаги предизборно. 

Същите тези "еколози" бяха против реконструкцията на Цар Симеоновата градина, като тогава внушаваха друга манипулация, а именно, че паркът ще бъде премахнат и на негово място ще се появи паркинг. Сред "протестиращите" бяха забелязани и активисти на леви политически формации.

Те протестират, защото според тях поголовно се секат дървета, за да се освободи място за новия зоокът, който ще е на площ от 40 дка.

Това обаче е поредната манипулация от тяхна страна. Те разпространяват "информацията", че ще бъдат изсечени 30 декара гори, за да се изгради зоопаркът.

Това, разбира се, не отговаря на истината. Ще бъдат изсечени само 10-на дървета, за да се сдобие Пловдив с най-модерния зоопарк на Балканите. 

Според "екозащитниците" има и други места, където може да се построи зоологическа градина, например в "Тракия", "Южен" или "Западен".

По думите на Георги Сербезов, който е председател на сдружение "Граждански контрол", строежът е незаконен, тъй като липсвал законно одобрен устройствен план на града, законно издадено строително разрешение, както и задължителната процедура по ОВОС.

"Еколозите" се заканиха, че ще присъстват утре на сесията на ОбС.




Още по темата: общо новини по темата: 247
27.01.2024 »
20.12.2023 »
29.08.2023 »
29.06.2023 »
14.02.2023 »
30.01.2023 »
предишна страница [ 1/42 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
дали тези"еколози"са посадили поне по едно дърво,къде бяха те,когато се изсичаха дърветата при строежа на новите кооперации-цели улици останаха без дървета. Защо не протестират за възстановяването на дърветата.Дали са организирали до сега някаква залесителна кампания.От къде получават пари за съдебни дела,кой ги е упълномощил,а при загубени дела плащат ли на общината за пропуснатите ползи и щети.Същото се отнася и за великите архитекти за протестите за кулата на Небет тепе -вижте Царевец,преди го е нямало,крепостната стена на Созопол-гъмжи от туристи.Вижте Малката базилика,според мен трябваше да бъде от естествени м-ли- в този си вид е много грозна,къде бяха великите архитекти.Затова е необходимо да има международни конкурси.
0
 
 
Чудно е как най- големите радетели за животинската свобода сега се тръшкат за същите тези животни да бъдат зад решетки...
Сподели какво ново....
на 08.07.2015 г.
+2
 
 
"ЗА" това да има ЗООЛОГИЧЕСКА ГРАДИНА!
+2
 
 
Прочетох коментар от сорта на "за какво ви е виждате на живо тези видове, то си има научно-популярни филми". Обръщам се към всички човекоподобни пишман-еколози: Науважаеми господа и госпожи, стойте си вкъщи, гледайте си научните филми за животните, а нормалните граждани ще предпочетат да заведат децата си в зоологическата градина, където да отдъхнат и да се позабавляват. А пък вие се любувайте на татовия портрет окачен на стената и тихичко поплаквайте. За щастие няма кой да ви чуе, на и в град като Пловдив, където гражданите имат това така непознато за вас нещо, наречено мисловна дейност. От един голям environmentalist.
0
 
 
Стигнаха чак по медиите,значи имат стабилна финансова подкрепа зад гърба си .. Въпросът КОЙ е пак на преден план !?!??
+2
 
 
Нека има една зоологическа градина за пред хората. Хасково и Стара Загора отдавна ни задминаха. Въпреки, че отдавна сме заприличали на джунгла и двете неща някак не се връзват.
+7
 
 
Втория, от ляво на дясно с плетените обувки, го познавам. Комунист до мозъка на костите. Членуваше в клуб "Че Гевара" - сами си правете сметката. Това са хора, които още живеят в периода на зрелия социализъм. Не трябва такива индивиди да определят как ще се развива града ни. Иначе ще много жалко.
+7
 
 
Тази групичка ЗАДНИ КОЛЕЛА е до болка позната на пловдивчани (от десетина години). Събрали се няколко фанатици с мания да саботират всяко начинание в града и към тях естествено са се залепили паразитите от крайната левица, с общата цел да се саботира всеки десен кмет. Атакува се абсолютно всеки проект (с измислени аргументи), бави се на три инстанции в съда, за да се провалят срокове и пропусне точното време за ниска себестойност. Същите така наречени "природозащитници" саботираха изграждането на приют за бездомни животни и обрекоха животинките да тичат на "руска рулетка" между автомобилите, а хората да стъпват в гнусни тарелки пред входовете, превърнали се в развъдник на бълхи и всевъзможни зарази. Пак тези хубостници саботираха момента за изграждане на паркинг под езерото - в близките 50 години няма кой да разкопава отново, въпреки навлизането на ЕЛектромобили и най-прецизни пречистващи системи. На такива меко казано ЛУМПЕНИ, Общината не бива да им обръща внимание, още по малко да ги допускат до сесии на Общински съвет. Срамота е вместо да заведем децата си в Пловдивски зоопарк, да се пътува за тази цел до Пазарджик, Стара Загора или всеки друг град с такава придобивка. С търсенето на ново място се цели отново забавяне, отново обжалване на проекта.... и така до безкрай.
+1
 
 
Тези, че са платени, е повече от ясно на всеки трезвомислещ. Но ми е странно как всеки приема зоологическата градина за нещо нормално, където децата да "имат право" да гледат животни, които ги няма на село. Разбирам да са животни, които не биха оцелели в дивата природа (поради болест, раждане в плен и пр.), тогава има смисъл. Но специално да се залавят диви животни, за да ги сложат в едни клетки, за задоволяване на суетата и любопитството на хората (да не забравяме и финансовия момент), ми се струва прекалено. Като се разхождате в новата зоологическа, вижте тъгата в очите на лъва (примерно) и се замислете малко. П.П. Знам, че мнението ми е малцинство, така че ако нямате смислен контра-аргумент, просто сложете по един минус. ;)
+12
 
 
Едно е сигурно- в Пловдив има поне 15 идиота. Поне. Въпреки, че са доста повече, но тези са твърди и сигурни! Тия идиоти не представляват никого и най-вече-родителите и децата! Зоопарка бе едно от любимите деца на семействата, а оня гламавия с рендето го затвори!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: