ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Депутат: Нелегални бежанци могат да окупират Пловдив! Летището бе тъмно, а паркингът празен!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:40 / 18.03.2024Коментари (6)12834
©
Народните представители от “Възраждане" Ангел Георгиев и Емил Янков и председателят на групата на “Възраждане" в пловдивски Общински съвет Господин Апостолов проведоха пресконференция, на която коментираха най-актуалните политически теми и въпроси, свързани с проблемите с нелегалните мигранти и предстоящите евроизбори. Председателят на групата на “Възраждане" в Общински съвет - Господин Апостолов посочи съмнителен казус, свързан с опасения за корупционно усвояване на средства, от страна на НПО. 

“През последните седмици получихме сигнали за предстояща вълна от регистрации на неправителствени организации, както и за промяна на реалната дейност на вече съществуващи такива, които са били учредени, с цел - подпомагане на бежанците от Украйна в България, но ще бъдат използвани за разпределяне и усвояване на средства за нелегалните мигранти, които ни биват връщани, посредством споразумението по, така нареченият “въздушно-капков Шенген".

Миналата седмица в Общински съвет Пловдив постъпи искане от една неправителствена организация за предоставяне на помещение от община Пловдив, като направи впечатление, че самата организация е със затихващи функции, последната година, но исканото помещение, което Общината е трябвало да предостави под наем е с доста големи размери. Поставените от нас въпроси на Комисия и липсата на обяснение, от страна на другите групи, доведе до обосновани предположения, че става въпрос за съмнителна дейност. Тези подозрения се засилиха, след като след нашите действия по случая, това предложение беше  оттеглено", заяви председателят на групата на “Възраждане" в пловдивски Общински съвет, Господин Апостолов. 

Той добави още, че остават отворени въпросите, дали нелегални мигранти, върнати от Европа, ще бъдат настанявани в и около Пловдив и, дали Община Пловдив ще предприеме адекватни действията, относно обезпечаването на сигурността на пловдивските жители, които са изключително притеснени и изпращат сигнали до народните представители от “Възраждане". 

Проверката по няколко такива сигнала, коментира Емил Янков от “Възраждане", който посочи, че при него са постъпили съобщения и видеа от жители на Пловдив, според които, на кратки часови интервали се извършват полети от Австрия, с които се транспортират нелегалните мигранти от Виена до втория по големина град в България. 

“По отношение на ситуацията в Пловдив и пловдивското летище, получихме няколко сигнала на притеснени граждани, на които реагирахме и лично присъствах на една проверка на летището. Когато пристигнахме, то беше странно неосветено, обикновено има доста полети, но този път и паркингът беше празен. Влязохме вътре и видяхме, че има несъответствие между информацията, публикувана на информационното табло и тази от официалния сайт “Flight Radar". Според данните в него, се е извършител полет от Виена - Австрия до Пловдив, а тази информация липсваше в информационното табло. Това буди сериозни опасения и притеснения", заяви още Янков. 

“Това, което от престъпната сглобка се опитват да реализират като политически дивидент, единствено отваря вратата да се превърнем в мигрантско гето. За решаването на този проблем, ключови ще бъдат евроизборите, които предстоят.  Гражданите имат възможност да гласуват за някой от сглобката и да се превърнем в един бежански лагер или да подкрепят “Възраждане", за да изпратим хора, които ще работят за реформирането на Европейския съюз отвътре", коментира Ангел Георгиев от “Възраждане".


Още по темата: общо новини по темата: 375
25.04.2024 »
06.04.2024 »
05.04.2024 »
01.04.2024 »
31.03.2024 »
29.03.2024 »
предишна страница [ 1/63 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Дотук 3ма тъпанара, искащи мигранти у нас. Ами хайде вземете си ги в домовете, да ви... Мамата
-1
 
 
Гледам и не вярвам на ушите си... тея комуняги кога ще спрат да цвилят и ще си се приберат в кочинката
+4
 
 
Няма възрожденци и не възрожденци, пичове! Нещата са ЗЛЕ и ще отиват на по-зле ако народът не спре да се дели на сини,червени, фили и фоби! Всички се плюят, а керванът си върви! Ще ни напълнят и с м@нгали, щото си нямаме и без това. Изобщо има ли ЕДНО нещо за което в тоя народ да има консенсус в името на каквото е останало от България?
-1
 
 
Надушиха избори и се събудиха господата възрожденци, останалото време взимат заплата и си траят
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Бум на коклюш в България
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: