Ден на отворените врати в пловдивската полиция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:45 / 07.11.2014
1023
В навечерието на Професионалния празник на българската полиция - 8 ноември, днес във всички районни полицейски управления на областната дирекция на МВР и в сектор "Специализирани полицейски сили" ще се проведе "Ден на отворените врати". 

От 10 до 12 часа гражданите и гостите на Пловдив ще могат да посетят полицейските подразделения, където началниците на районните управления ще представят основните дейности на служителите, ще покажат и демонстрират полицейско оборудване, техника, въоръжение и автомобили. 

Инспекторите детска педагогическа стая ще представят пред организирани групи от детските учебни заведения най-важните моменти засягащи безопасността на движението и опазване на децата при предвижването им от дома до учебното заведение и обратно, действията им при среща с непознати, както и начините за връзка с полицията. 

Посетителите ще бъдат запознати от полицейските служители с причините, способстващи извършването на грабежи, престъпления и нарушения на обществения ред. Ще бъдат отправени съвети за действията, които трябва да предприемат гражданите при условие, че са жертви на престъпления и злоумишлени обаждания, а също така за предпазване от телефонни измами, укрепване и сигурност на домовете. 

Гостите ще имат възможност от близо да разгледат приемните помещения в районните управления, служебните кабинети, полицейските автомобили и използваното от полицията оръжие и помощни средства. 

Служителите от сектор "Специализирани полицейски сили" ще покажат специализирано полицейско оборудване за борба с масови безредици, различни видове оръжия, използвани в дейността им - късо и дълго оръжие, тейзъри, гранати със сълзотворен газ, противогази и щитове. 

В сектора ще бъдат изложени и мотоциклети, използвани от специализираното звено "Сигма". Служители от група "Водачи на служебни кучета" ще представят своите служебни кучета, обучени в различни направления - за откриване на взривове и следи. Гостите ще могат да посетят и тренировъчните зали. 

От 14.30 часа на 7 ноември във Второ районно управление е организирана Детска полицейска академия с 17 участници на възраст между 12 и 17 години от Център за социална рехабилитация и интеграция на деца от рискови групи "Ига" в Пловдив. 

По време на срещата са предвидени беседи и демонстрации, чрез които на децата да бъдат представени някои от основните направления на професията "полицай" - разследване на престъпление, снемане на отпечатъци, действия по опазване на обществения ред. 

Участниците ще научат в какви случаи могат да се обръщат към полицията за помощ и съдействие, какви са последствията от употреба на различните наркотични вещества, как да се предпазват от въвличането им в трафик и незаконни дейности и др.

Освен основните атрибути, използвани от полицаите в изпълнение на служебните им задължения, децата ще видят отблизо дежурната част и помещенията за задържане. 

В края на посещението си ще получат грамота за успешно завършена "Полицейска детска академия". В двора на полицейското управление гостите ще имат възможност да разгледат мотоциклети и оборудване на специализираното звено "Сигма". 

Предвидена е и демонстрация със служебни кучета за откриване на наркотични вещества и залавяне на престъпник. Също така ще бъде изложен и противопожарен автомобил, а служители от РДПБЗН - Пловдив ще запознаят посетителите с работата на огнеборците.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Клиентка на такси: Предложих да звънна на полицията, след което м...
Пловдив може да остане с един китайски ресторант по-малко
ПТП затапи Околовръстното на Пловдив
В Пловдив ГЕРБ-СДС откри кампанията си за изборите на 9 юни за ст...
Почина проф. Петър Луканов
Официално: "Рогошко шосе" е отворено за движение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).