ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Да дойдат водоноските! Не пускат водата вече 30 часа!
Автор: Диана Бикова 14:04 / 29.06.2022Коментари (8)10300
До следобед водата в район "Източен" ще бъде пусната. Днес жителите на района останаха без питейна вода, заради проблеми при полагането на нов тръбопровод в рамките на ремонтните дейности в кв. "Гладно поле", съобщиха от пресцентъра на община Пловдив.

Подключването на стария етернитов тръбопровод на улица "Гълъбец" към новия  чугунен по улица "Богомил" се е забавило заради липсата на съосие. Чугунената тръба е срязана и е направена допълнителна заготовка за свързване със стария водопровод, обясни за Plovdiv24.bg ръководителят на проекта инж. Атанас Чилингиров.

"Старият тръбопровод е с диаметър ф300, докато новият е с ф400, което е причината за изрязването на част от чугунените тръби и монтирането на адаптер, за да успеем да осъществим връзката", допълни той. Увери, че до ранния следобед дейностите по ремонта ще са приключили и водоподаването ще бъде възстановено.

Заради сложната процедура по подключване на тръбите, от "Водоснабдяване и канализация" са прекъснали водоподаването в целия район "Източен", с  изключение на квартал "Столипиново".

"Не бях уведомен от фирмата изпълнител на ремонтните дейности, че предстои спиране на водата в района. От ВиК също не ни предупредиха, за да подготвим жителите. Искам да благодаря на директора на ОП "Чистота" Димитър Георгиев, който реагира много бързо и предостави две водоноски, които са разположени на улица "Генерал Радко Димитриев" 13 и на улица "Месемврия", за да имат вода все пак хората в района. От ВиК също предоставиха една водоноска, която е в района на ремонтните дейности", коментира кметът на "Източен" Иван Стоянов. Водата не е годна за пиене, а само за хигиенни нужди.

От "Чистота" уточниха, че водоноската на улица "Месемврия" ще остане при нужда до 19:30 часа, за да могат хората да си заредят вода.



Още по темата: общо новини по темата: 15
22.07.2022 »
12.07.2022 »
06.07.2022 »
06.07.2022 »
04.07.2022 »
03.07.2022 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
точно в този момент завиждам на шофьора на водоноската.....
+1
 
 
Тотална некадърност. Усвоявате милиони, а една тръба не можете да свържете, засрамете се, нещастници! Никой не ни предупреди, разлепили сте обявления сам о на блоковете до разкопаното, но без вода е цялото каре между "Славянска" и "Богомил". Това управление ще се запомни като най-некадърното.
+1
 
 
Момата със синята рокля да идва в къщи в Кичука да я изкъпя.Ще тръгне чистичка и засмяна.
-1
 
 
Добре де какво толкова реват! Мои познати в кв. Прослав два поредни празника коледа и след това на великден им спираха водата заради аварии за по 3-4 дни и никой не разбра! И то се случваше точно за празниците да нямат вода! Като не ни харесва най-доброто решение - отиваме групово при шефа на ВИК и двама го държат двама го ....!
+5
 
 
В случаи като този, некомпетентността на кадрите назначени на отговорни позиции е изключително забележима. Чилингиров не може да бъде инженер, защото ако беше такъв, всички аспекти на такъв сериозен ремонт с изключително широк потенциален импакт щеше да бъде плануван с обезпечение на няколко нива и изпълнен експедитивно. Чилингиров, оценихте ли рисковете? Подготвихте ли се за тях? Кога точно разбрахте, че ще свързвате "чугунен водопровод Ф300 към стар етернитов Ф400"? Уверихте ли се, че адаптора отговаря на изискванията? Уверихте ли се, че имате компетентни хора да изпълнят свръзването? Каква е причината да избие "свръзката"? Каквито и да са отговорите на тези въпроси факт е, че хиляди хора в споменатите "карета" останаха без вода за повече от денонощие. Някоиот тях живеят сами и не могат да се доберат до алтернативни водни източници. Кого ще държим отговорен, за да сме сигурни, че това няма да се повтори? Защото в случая не можем "и една судена вода да изпием".
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
Тежка катастрофа в столицата: Момче и момиче са загинали!
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: