ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Цялото правителство идва в Пловдив заради световен мегафорум, Борисов вече е тук!
Автор: Васил Динев 12:27 / 21.06.2018Коментари (5)11374
Бойко Борисов пристигна преди минути в града под тепетата, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Причината - първият пловдивски икономически форум под надслов "Комплексният контекст на растежа“. Повече от осемдесет  изтъкнати личности от България и Европа ще говорят на форума,  което ще даде възможност да бъдат идентифицирани и оценени ключови предизвикателства пред икономическия растеж. Ще научим повече от опитни експерти от други страни, ще можем да подкрепим възприемането на иновативни корпоративни социални практики в частния сектор и ще бъде очертан курс на действия, допринасящи за по-конкурентни и включващи икономически политики в България и Югоизточна Европа. 

Министър-председателят ще открие форума днес, след което в рамките на събитието ще се включат членове на българското правителство, включително заместник министър-председателят Томислав Дончев, заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева, министърът на българското председателство на Съвета на Европейския съюз Лиляна Павлова, министърът на енергетиката  Теменужка Петкова, министърът на икономиката Емил Караниколов, министърът на туризма Николина Ангелкова, министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, други представители на държавното управление, както и представители на частния сектор в България.

Участие ще вземат изтъкнати личности от чужбина, включително министърът на енергетиката на Република Сърбия Александър Антич, регионалният директор на Световната банка за страните от ЕС Аруп Банерджи, държавния секретар в Министерство на външните работи на Румъния Джордже Чамба, бившият държавен министър и министър на търговията и инвестициите на Обединеното кралство и член на Камарата на лордовете лорд Франсиз Мод, бившият министър на Гръцката република и комисар в Европейската комисия Ана Диамантопулу, както и други изтъкнати и формиращи общественото мнение личности от Европа. 

Сред обсъжданите теми ще бъдат: визии за бъдещето на ЕС, геополитика на региона, разширение на еврозоната, енергийният съюз на ЕС, банковият съюз на ЕС, перспективи пред Западните Балкани, капиталообразуване и развития в областта на преките чуждестранни инвестиции в България, корупция и захват на държавата, регионално развитие и икономически клъстери, подобрения в образователните резултати, демография, навлизане на отворени данни, роботи и изкуствен интелект, върховенство на правото и сигурност на имуществените права. 

Пловдивският икономически форум се организира от Делфийския икономически форум, Атина, Гърция, и от Център за либерални стратегии в София. Форумът ще коментира предизвикателствата пред България, региона и Европа. Крайната му цел е чрез диалог и споделяне на идеи и визии да допринесе за успешната трансформация на България и за отключването на потенциала за социален и стопански растеж. Форумът ще се провежда всяка година през месец юни в Пловдив – прекрасен град с важна роля за икономическото развитие на страната. 

Форумът е под егидата на Американската търговска палата в България, Италианската търговска палата в България, Конфиндустрия Италия и Гръцкия бизнес съвет в България.



Още по темата: общо новини по темата: 7
21.06.2018 »
21.06.2018 »
21.06.2018 »
21.06.2018 »
20.06.2018 »
27.04.2018 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ша извадите...по някой изречение тук и после тихоооо... Ербапи безделни!
+2
 
 
Пловдивчани, това е шанса ни! Вадете калашниците!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: