ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читателка за градския транспорт: Возим се в трошки, а увеличават цените на картите! Защо?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:47 / 03.05.2012Коментари (25)8296
© Plovdiv24.bg
В редакцията на Plovdiv24.bg получихме поредния интересен сигнал от наша читателка, засягащ темата с масовия градски транспорт в града. Този път става въпрос за условията в самите автобуси, както и за увеличението на цените на месечните карти за ученици, студенти, пенсионери, инвалиди и майки с малки деца, които от 1 юли стават 14 лева вместо сегашните 12 лева. Публикуваме сигнала без редакторска намеса, а коментарите оставяме на Вас:

Здравейте! За пореден път искам да сигнализирам за окаяното състояние на градския транспорт в Пловдив. Преди няколко дни ни информирахте, че скоро ще има поскъпване на картите с 2 лв. Аз питам дали за състоянието, в което се намират автобусите, и тези 12 лв. на месец не са много? Изпращам Ви снимка, която направих вчера (02.05.2012 г.) в автобус по линия 1 с регистрационен номер СА 7268. Автобусът има 2 врати, а от снимката ясно се вижда, че едната част на вратата (не до шофьора, а другата) не се отваря, тъй като е подпряна с камък. 

Това е често срещан проблем на автобусите по тази линия и на този превозвач - "Грация", вратите не работят! Има още 2 други рейса, които по принцип са по линия 1, но сега са по линия 20 - те са жълти на цвят, имат три врати, но и на двата автобуса третата врата никога не работи. Е, за такива трошки ли ние трябва да плащаме да се возим? По-скоро на нас трябва да ни платят, за да се качим в тези гробници! И не прави чест управниците първо да обещават, че няма да има увеличение на картите, а после да се обърнат на 360 градуса, и то тихомълком, в първия почивен ден от 4-те празнични дни, да се оповести решението за новите цени.

Стратегията е ясна - в почивните дни хората са заминали някъде или по-малко се интересуват от новините, така по-малко хора ще са осведомени и няма да има масова реакция!


Още по темата: общо новини по темата: 332
16.04.2024 »
08.04.2024 »
26.03.2024 »
12.01.2024 »
08.01.2024 »
07.12.2023 »
предишна страница [ 1/56 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
съм виждал така едната врата да е подпряна със счупена джанта, или, с други думи казано, част от джанта. А каква марка е тази трошка на снимката ? Аз например в съчленен бежов тролейбус със зелени ивици DAC Чавдар, каквито вече в Пловдив няма тъй като и последните нарязаха вече. Но добре че вече ги няма автобусите Чавдар и Ikarus, на тях всичко им смърди на нафта и ауспуха пърди един огромен дим. Ама и тролейбусите хубаво че изобщо ги няма вече, те са на повече от 30 години и не заслужават да се движат, та да тормозят и шофьорите и пътниците.
+3
 
 
Mисля че трябва дасе вземе лиценза за превоз на пътници на фирма ГРАЦИЯ.Незнаино защо господата от ДАИ си затварят очите, а и ония чиновници от така нареченото общинско предприятие организация и контрол по транспорта,нямам си на идея какви са тия служители в това предприятие.....само харчат нашите пари....от нас данакоплатците. Пловдив е много зле с градският транспорт, за каква Европейска столица на културата ще кандидатстваме с градски транспорт от 0.6 часа до 20.00 часа вечерта,смях и пародия.
+3
 
 
Не разбрах само защо е това масово сравняване със София, Париж, Бареселона и пр. Тук сме българи, по-конкретно пловдивчани...Всеки гледа в чуждата паница...пределно ясно е, че България не фигурира в списъка "Европейска държава"(за съжаление сме гетото/"Столипиново-то" на Европа...). Заплатите са ниски, а цените високи и почти непосилни, ДА ще има рев за 2лв. увеличение и ще се търси причина. Тук закона "жънеш каквото си посял" не важи, защото някой др жъне, това което народа е посял. Даваме безумни пари за какво ли не, а получаваме ново покачване, без каквото и да е разумно обяснение. Чакай...КАКВО?! Шофьорите не реваха ли като вдигнаха горивата? Реваха, пищяха, никой не се озъби насреща "ми купи си колело!". Къде я има тази лудост? Дърпаме се в 3 посоки: половин народ иска едно, другата половинка иска второ, точно обратното на първите, а третата партида - другарите политици правят съвсем обратното на всичко. Къде сме тръгнали да се пънем и да се сравняваме с цивилизованите държави. Търпим си като кротки агънца и като слепи вървим, накъдето някой "пъдар" ни свирне. Ама иначе претенциите са до небесата...
+3
 
 
Без да коментирам ,ще цитирам някои данни : Карта за инвалид за цяла година ,по всички линии - 5 лева за 2003 ,2004, 2005 ,2006,2007,2008 години-2010 - 10 лева при същите условия. След това 12 лева - МЕСЕЧНО,т.е. 144 лева годишно ,а от 1-ви юли т.г. -14 лева МЕСЕЧНО- ,което е 168 -на годишн а база. Увеличението от юли е 16,66666 %.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+6
 
 
Досега рядко съм ползвал градския транспорт,но вече реших-никога повече.И 10 лв да стане бензинът,пак ще съм с колата.И причината не са грубите шофьори/никога не съм попадал на такъв/,мръсотията,закъснени ята или другите причини,които често се изтъкват.Причината са някои видове пътници.И по специално малките кифли и дъртите лелки,които обезателно чакат да се качат на рейса и да започнат на висок глас и много продължително да говорят по телефона.И то така,че да ги чуят и в отсрещното платно.За тематиката на разговорите,няма да се спирам.Тя винаги е "високо интелектуална" и супер "спешна".Винаги съм мислел,че това явно са велики бизнесмени,играещи на борсата или сключващи сделки за милярди,след като разговора не може да почака 10 мин.Преди няколко дни едвам се въздържах да не ошамаря 2 такива индивида.След нощно на което не съм мигнал:една дебела лелка,зад гърба ми, ми крещеше в ухото.Явно говореше с някакъв дебил,който след 3-4 повторения не можеше да схване някакви "указания".И това в 7.30 сутринта. По същото време се качи една 16-17 г,кифла,която още от спирката говореше с някой.Естествено,като всяка жена не успя да съобрази,какво ще стане като тръгне рейса.И стискайки здраво телефона, и личната карта в другата ръка при тръгването се стовари върху мен.Не че не беше приятно...:),но дори и тогава не престана да говори.Каза едно "извинете" и продължи супер-важния разговор с другата кифла.Ето по тези причини повече не се качвам в градския транспорт.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
-3
 
 
Много е интересно как въпросната читателка коментира автобусния парк в България...особено в Пловдив област който се води един от най-добрите в държавата ни, като се изключи София по чиито централни линии се движат нови автобуси. Същата пътничка изявява претенции за по-хубави и чисто нови автобуси, но не отчита рекордната цена на дизелово гориво и неспирно покачващите се минимални осигурителни прагове...като същевременно заплаща едва левче (колкото е първоначалната такса да седнеш само в едно такси), НО изисква да се вози в автобуси като в Германия например, където билетчето е по около 1.60 евро и също горивото и там е около тази цена, както е тук. Но въпреки това същата читателка има алтернатива за пътуване в града...и дори след като има такива критерии за своя комфорт може да използва и лек автомобил...но едва ли...тогава тя би отчитала безумните цени на горивата и всичко останало... :D Крайно време е да се научим, че за колкото си плащаме, това ще получаваме...
+10
 
 
Миналата седмица от един автобус по линия 1 изтичаше газ ! Шофьора дори не беше забелязал! Видяхме го много ясно като спря на спирката ! Един човек звънна на гражданска защита да го спрат някъде по пътя ! Не ми се мисли какво щеше да стане ако беше спрял до някой с цигара ! Мисля че това е достатъчно ТАЯ ТРОШКА ДА БЪДЕ МАХНАТА ОТ ПЪТЯ ! ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМЕ ЗАКОН КАТО ЗА ТАКСИТАТА - АКО АВТОБУСА Е ПО-СТАР ОТ 8 ГОДИНИ НЯМА МЯСТО В ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ !
+4
 
 
То ако беше само 1-ца... на 116 и 6 е абсолютно същата работа,само че вратите не са подпряни с камък,а просто не се отварят или се отварят през 1 спирка...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: