ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читателка на Plovdiv24.bg: Внимание! Техник мами наивници в Пловдив!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:35 / 06.06.2013Коментари (13)15103
© Plovdiv24.bg
За измама с ел.техник ни сигнализира на редакционната поща на Plovdiv24.bg нашата читателка  Анна Кръстева. Публикуваме писмото й без никаква редакторска намеса:

"Здравейте, с това писмо искам да се оплача от деянията на лицето Веселин Петров Мечев.

На 13 май 2013 г. се обадих на публикувани телефони в интернет и дадох заявка за ремонт на пералня. Тези номера бяха посочени в няколко обяви за ремонти на бяла техника в гр.Пловдив. 

На обаждането ми отговори мъж, който каза, че веднага може да дойде да види пералнята. Дадох му адреса и той веднага се появи - с асистентка. Представи се като Веселин Петров, по-точно инж. Петров. Имал 2 висши образования. Обясни, че е работи чрез фирма, но в момента работи и самостоятелно. 

След като установи повредата, каза, че ремонтът ще струва 50 лева. Около 3 часа се опитва да "ремонтира" пералнята и на края каза, че трябва да се смени една част, която я няма в момента, но ще я намери и подмени до края на седмицата. Веселин Петров поиска да му се плати. В момента, в който извадих парите, той ги грабна от ръцете ми и бързо излезе. 

В следващите дни разговаряхме всеки ден. Най-напред не можеше да намери частта, после я намери, но се разболя, имаше здравословни проблеми и т.н. Така до 30 май, когато спря да вдига телефона и аз разбрах, че съм станала жертва на поредния измамник.

И тогава прочетох отзиви за същия човек в интернет. А обявите му продължават да излизат всеки ден в различни сайтове за услуги".


Репортер на сайта успя да се свърже с въпросния техник по телефона. От другата страна на слушалката не вдигна той, а жена - представила се за съпругата му, която обеща, че ще му предаде за нашето обаждане. Тя беше любопитна за какво искаме да говорим с мъжа й и заяви, че той издава фактури на всяко място, на което ходи да поправя техника и не вижда нищо незаконно в дейността му, още повече, че и тя самата поддържала контакти с клиентите и не знае за такива "измами". Съпругата му веднага заподозря в сигнала, изпратен до сайта, конкуренцията.

Минути по-късно с нас се свърза самият Веселин Петров. Той обясни, че въпросните 50 лв. били само капаро, защото ремонтът на пералнята не бил приключил. Запитан защо тогава повече от две седмици не връща на жената парите, при условие, че нищо не е направено и защо не поправя пералнята, Петров заяви, че бил в болница и действително не можел да си вдигне телефона през това време.  

В обясненията си той стигна до там, че бил съобщил на жената, че ремонтът ще струва повече от 50 лв. и тя дори заявила, че в такъв случай ще си купят нова.

Явно настойчивите въпроси на репортера ни за изясняване на ситуацията подразниха Веселин Петров. "Ще й върна 50-те лева. Не съм за тях", каза той и затвори телефона. Междувременно сигналът е предаден и на  ОД МВР Пловдив.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на буби
премахни филтъра

При няколко посещения в супермаркет Кауфланд - Пловдив, раойн Северен, констатирах, че липсва каквото и да е средство за дезинфекция на входа.Стотици посетители влизат без каквато и да е дезинфекция на ръце, колички и пр.Охраната на входа безцеремонно зая
на 06.06.2013 г.
+1
 
 
Пак Ви пиша аз, този път жертва стана синът ми, без да подозира, че това е същият измамник! Получи се теч на тавана в банята на сина ми и той по обявата в интернет се свързал с него - с уред установявал мястото на теча! За две минути, придружаван от някаква млада жена , която прибира парите, взел 60 лв. и без да установи нищо, както в последствие се разбра бързо си заминал. Нека да се обърне внимание на ОД МВР, че за същия Веселин Петров Мечевима преписка в Първо районно управление на МВР Пловди № 14586 /13.12.2010 год по вх.№ ВЯ/01-10695/2010 година и по която се установи, че няма данни за извършено престъпление от страна този човек. Живее на ул."Кичево", но не си спомням номера, не е трудно да се намери от служба ГРАО на района.
При няколко посещения в супермаркет Кауфланд - Пловдив, раойн Северен, констатирах, че липсва каквото и да е средство за дезинфекция на входа.Стотици посетители влизат без каквато и да е дезинфекция на ръце, колички и пр.Охраната на входа безцеремонно зая
на 06.06.2013 г.
+1
 
 
Същият този "инженер" измами и нас преди две години. Намерихме го по интернет обявите и го извикахме да поправи миялната ни машина.Работи няколко часа, като работата се придружаваше от поток думи.И веднага след неговото излизане миялната гръмна! Потърсихме го по телефона, обеща да дойде, изменаха няколко дни , не се появи,като успяхме да се свържем каза, че катастрофирал и много ядосан затвори телефона.Подадохме сигнал до Първо РУна МВР в Кючюк Париж, зъщото живее на ул."Кичево" и до НАП - Пловдив. След известно време и от двете ивстанции ни отговориха, че е привикан, но нямало нарушения в действията му! Питам, до кога държавата в лицето на тези две инстанции няма да може да защитава гражданите си!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Купа на България, сезон 2023/2024
"Времеубежище" на Георги Господинов спечели "Букър"
Лято 2024
"Уроците на Блага" с Кристален глобус
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: