ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читателка: Внимавайте къде стъпвате! Всичко е в кучешки изпражнения!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:45 / 23.01.2014Коментари (50)12014
© Plovdiv24.bg
Уважаема редакция на Plovdiv24.bg, пиша Ви във връзка със свободното разхождане на домашни кучета в боровата горичка зад "Аквапарка" в "Тракия". Проблемът е, че стопаните на кучетата не се ограничават само до определено място, а ги пускат навсякъде, включително и в непосредствена близост до блоковете. Както са досещате, всичко е в кучешки изпражнения, а и със затопляне на времето ще се появи и проблема с кърлежите, защото въпросното място не се пръска против кърлежи и комари. 

За мириса, който ще се носи оттам, не ми мисли... Често има много играещи наоколо дечица. Не смятам за нормално да не мога да пусна детето си да играе един метър след асфалта пред блока, защото може да попадне на кучешко ако. И не смятам за нормално по-едрите кучета да стряскат децата. Разбирам, че хората искат място, на което да разхождат кучетата си, но поне няма ли вариант да им се направи кучешка площадка там, в която да се ограничават? Същите въпрос зададох октомври месец миналата година на мейла на район "Тракия", както и питане дали има законово основание да не се разхождат животните там. Ще цитирам отговора, който получих от тях:

Във връзка с Ваше писмо получено на интернет страницата на район "Тракия" Ви информираме, че в сайта на района в раздел "Конкурси и обяви" е публикувана Заповед на кмета на район "Тракия" № 6-Z13-25/11.01.2013 г., където са упоменати местата за разхождане на домашни любимци, а именно:

1. По тротоара на бул."Цар Симеон" от бул."Асеновградско шосе" до кръстовището с ул. "Ягодовско шосе".
2. По тротоара на бул."Освобождение", от бул."Асеновградско шосе" до бул."Санкт Петербург".
3. На терена, намиращ се между общинския паркинг до бл. 292, кв. "Скобелева майка" и трасето на канала.
4. На обособената площадка за свободно разхождане и дресура на домашни любимци, намираща се до парка срещу СОУ "Ч. Храбър".
5. По алеите на парк "Лаута".
6. На обособената площадка за свободно разхождане и дресура на домашни любимци, намираща се в парк "Лаута".
7. На обособената площадка за свободно разхождане и дресура на домашни любимци, намираща се зад блок 52.

Уведомяваме Ви, че препращаме Вашия сигнал към Дирекция "Пловдивски общински инспекторат" към Община Пловдив, за сведение и изпълнение, който към момента има контролни функции, относно спазването на разпоредбите на действащата нормативна уредба на Община Пловдив.

Поздрави,
Радка Минкова
Специалист "Чистота"


И така - разбираме, че нямат право да разхождат кучетата си там, че сигналът е препратен, а действия няма. Прилагам и снимка на конкретното място, мога и час да ви кажа - сутрин след 8.30 и вечер след 17.30, когато може да се види тази гледка. Ако решите да проверите сигнала, ви предупреждавам да внимавате къде стъпвате, защото никой от стопаните на кучетата не върви след тях да им събира ....отпадъците. 

И ако сега това не е все още голям проблем, то лятото неизменно ще се превърне в такъв. Самите собственици на кучета не смятат, че е проблем да разхождат животните си там, а и защо - те не живеят в околните блокове, нали цапат другаде.

А междувременно ще се опитвам да се свържа и с пловдивския Общински инспекторат, за да видя защо се бави проверката.
Благодаря за отделеното внимание!



Още по темата: общо новини по темата: 68
24.02.2023 »
07.02.2022 »
22.02.2021 »
08.10.2020 »
22.02.2020 »
10.02.2020 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Абе целия проблем щеше да се реши ако от общинкса охрана просто си вършеха работата. Защото те са тези, които трябва да обикаля и да глобяват тези нарушения. Всеки собственик на куче е длъжен да му чисти след като се издриска. Но го прави 1% от хората. Като почнат да раздават актове през 2 дена на нарушителите, ще се научат. Българина освен от бой и бъркане в джоба не разбира. Сега първо да глобят тия от общинска охрана, че не си вършат работата, после те да тръгнат да гонят нарушителите.
+3
 
 
Хората паркове ви направиха те пак в горите с кърлежи се навират... Докато няма обосновени места за кучета ще е така. Има си и съвестни граждани, които си чистят след животните и такива, които не го правят. За тези, които не чистят -глоби. Но да се глобяват и майките с деца, които дори и в центъра на Пловдив (градската градина) оставят купища отпадъци по пейките. А относно тровенето трябва да си пълен малоумник да го направиш, защото не тези които цапат ще го отнесат, а тези които си гледат съвестно животното, чистят си след него и си плащат всички дадъци за него.
+1
 
 
Ми ти какво правиш там, има си алеи за разходки.
-5
 
 
Домашните любимци са лукс , за който трябва да се плаща - също луксозно - 3-4 цифрени годишни такси и от същия порядък глоби , за всякакви нарушения , мисля ,че ще свършат работа ,за начало ...
+1
 
 
Цялата ни държава е кенеф на госпожата домашните любимци и пречат.. В градините пред Айфеловата кула хора от всякакви възрасти мързелуват излегнали се на тревичката с чаша вино в ръка и кучето до тях. В Пловдив е забранено да газиш тревата, да пиеш бира, да си разхождаш кучето и да караш колело в парка. Пълна олигофрения.
0
 
 
Днес и аз се чудя къде вече да сигнализирам. Излизахме с детето на разходка около ул."Капитан Райчо". Всички детски площадки между блоковете (ние обиколихме 4 на брой) бяха осрани от кучета. Ама много осрани. Пясъкът до пързалките също. На пейките до люлките на едната имаше много пияни мъж и жена, които продължаваха да се наливат и да палят фас, след фас. На тревата покрай тротоара няма чисто място да се стъпи, а през това време срещнахме още двама ( чудя се коя дума е най- подходяща да използвам), които изчакваха кучетата им- магарета да се изсерат спокойно на тревата и гледаха лошо наоколо децата да не ги обезпокояват. И това се случваше около 11.30ч. предиобед на 200 метра от 4 РПУ. Пред нашия блок на бул. "НИкола Вапцаров" има детска площадка ( или кавото е останало от нея) и е същото. Хайванчетата не са виновни, а собствениците им, но май само отровата ще свърши работа наистина. И кой точно отговаря за тези сигнали, някой знае ли?
+2
 
 
Уважаема госпожо, когато Вие намерите средства, за да обособите места за разхождане на нашите кучета, тогава изказваите мнение и никой не Ви кара насила да газите кучешките фекалии.
+1
 
 
оффф настъпила едно лайно и айде всичко е в лайна...
+2
 
 
МартинВасилев:Универсалното изречение, което оправя всички проблеми... Всичко оправихме до кучетата опряхме. Всичко оправихме до мръсотията навсякъде опряхме. Всичко оправихме до дупките по пътищата опряхме. Всичко оправихме до здравеопазването опряхме. Когато се търси решението на даден проблем, то е част от решаването на общата проблемна картинка. Добре е да има степенуване по важност, но не е задължително. По-важно е един по един проблемите да се решават.
-1
 
 
повече сигнали най добре,но те кучкарите знаят,че общинска охрана работното им време е от 8-17ч.Зад блок 8 беше ужасно,да играят децата с топка и да не ви казвам какво миене пада на кецовете.Децата играят, а то се клечи да сере кучето на тревата до тях.И аз имам куче ,но имам и деца и знам къде да го разкарвам до Лаута.Затова малоумни кучкари само глоби за вас големи.Зад 8 блок не ги разхождайте да не се натрови някое.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: