ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читателка: Обиди, ругатни и псувни царят в масовия градски транспорт
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:55 / 13.04.2012Коментари (34)9179
© Plovdiv24.bg
"Обиди, ругатни и псувни царят в масовия градски транспорт", алармира на редакционната поща на Plovdiv24.bg нашата читателка Райна Сараванска. Публикуваме без редакторска намеса поредния сигнал, отнасящ се до качеството на предлаганите от превозвачите в Пловдив услуги.

"Възмутена съм от отношението на кондукторка и шофьор от масовия градски транспорт по линия 1 с номер C 45 12. На 4 април към 9.00 часа от спирката пред Пощата на ул. "Димитър Талев" се качих на въпросния автобус. Показвайки картата си за придружител на инвалид, показах и личната си такава, за да удостоверя, че картата е моя. Кондукторката ми каза, че не е полицай, та да се разправя с лични карти. През това време шофьорът на автобуса ме напсува много грозно и грубо, казвайки, че сега ще се качи контрола да ме глоби. На следващата спирка слязох, разплакана...

Кажете ми, моля, докога ще ни хокат, обиждат и ще ни принуждават да слушаме чалга в градския транспорт? Отношението към нас, пътниците, е унизително и обидно", завършва писмото на жената.

Репортер на сайта се свърза с фирма "Грация", обслужваща линия 1, за да предаде оплакването. Дежурният диспечер ни увери, че ще направи проверка по случая, а шофьорът и кондукторката ще бъдат наказани с парична глоба, за да не си позволят втори път такова арогантно поведение.



Още по темата: общо новини по темата: 330
26.03.2024 »
12.01.2024 »
08.01.2024 »
07.12.2023 »
06.10.2023 »
09.09.2023 »
предишна страница [ 1/55 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Аргументът, че "чалгата слушали всички" (Пази, Боже, това да се случи!) е изключително смешен. По тази логика може да се каже, че след като всички се изхождат, то може и шофьорът да го направи в автобуса. Чалгата има няколко сериозни проблема и някои от тях във въпросната ситуация са следните: 1. Чалгата е демотивираща музика - в чалгата няма послания да си енергичен, успешен, да се справиш с предизвикателства, напротив, идеята е да се наслаждаваш на ориенталската смесица от блато с малко разкош и да си траеш. 2. Чалгата фокусира единствено върху четири действия - А) пиене, Б) ядене, В) секс, Г) правене на пари по нелегален начин - нито едно от тези послания не е съвместимо с работната етика на един професионален шофьор. 3. Самата идея на чалгата е да бъде кръчмарска музика и трябва да се консумира в такава среда - на маса в панелката или в селската кръчма. Обратното ще е все едно на запой на кварталните алкохолици да се слуша композиция на Рахманинов. 4. Чалгата не може и не трябва да се слуша от подрастващи заради горепосочените послания, а автобусите се използват до голяма степен от ученици. В нормално устроена държава подобна музика ще бъде забранена за слушане най-малко до 12-години. В България просто все още няма parental advisory. 5. Чалгата е най-еднообразното подобие на музика, защото има конкретна формула - непроменящ се ритъм, една от четири възможни теми, сходни текстове, изпълнителка задължително с едно име и т.н. Това я прави непрепоръчителна за слушане по време на път, защото със своето еднообразие прави досадата от пътуването още по-силна. Между другото забелязал съм, че когато се напие човек с изключително селски манталитет слуша една и съща песен до безкрай.....това просто ми напомня за нещо по темата.
-4
 
 
шофьора неможе да огоди на секи и да му пуска кфато музика той иска не се возят 1 или 2 ма човека в автобуса затова той пуска каквото той харесва .. а тва че дъртите пенсии където винги се оплакват че нямат пари и немогат да ходът постоянно висат като сополи по спирките натварени с торби от магазини щото нямат пари нали ? като не и харесва кфа музика слушат да си ходи пеша
+1
 
 
в автобусите на градскит ранспорт тябва само НАРОДНА МУЗИКА да се слуша.Това е музиката прозлязла от народа.другата музика е "ала бала",значи народа е в автобуса ---НАРОДНА МУЗИКА.!!!!!
+2
 
 
А за автобуси с №№ 6, 36, 26, 66 избират персонала с конкурс за простотия. Чалгата и вонята са бонус.
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
Аз съм потомствен пловдивчанин Аз съм потомствен Ботевист Аз не търпя ограничения Аз не търпя цензура Аз силно любя и мразя Аз не желая да съм част от вас Аз съм свободния Ботев И ще ви кажа едно: Ебете си майката, нещастници, аз нямам нужда от вас
на 13.04.2012 г.
+7
 
 
Абе,интертесно ми е ,защо тези шофьори са много ербаб на жени,деца,ученици и възрастни хора?????Нека си позволят такова отношение с хора като мен !!!!!Да заповядат!!!!!МИШКИ ЖАЛКИ!!!!
+6
 
 
Преди няколко дни вървейки покрай спирка до ВСИ , гледам една жена спира оранжев автобус , мисля че беше номер 17 и пита шофьора с какъв автобус да отиде до митницата , а шофьора и се развика на жената "За това ли ме спраяхте , да ме разпитвате за автобуси" и затвори вратата и тръгна . Според мен шофьора е длъжен да спира на всички спирки , независимо дали ще слиза или качва пътник . Отгоре на всичко шофьора на автобуса ядеше докато шофираше .
Глупости вършат само умните хора,за останалите е ежедневие...:)
на 13.04.2012 г.
+6
 
 
Който не е пътувал в автобус по линия №1,той не знае какво е,но нека се качи някой от управниците и да видят какво сме длъжни да търпим.Добре,че се стопли и може да се ходи и пеш
+3
 
 
нека някой общински чиновник да пътува с автобусите по линията на 1-ата и да види как шофьорите говорят непрекъснато по телефона, около тях има някой с когото много активно си разговарят,а често и пушат.Едва ли от ''Грация' ще се изненадат от това,
+5
 
 
чакай,чакай малко нещо не схванах?Пътувала е сама с карта за придружител на инвалид без инвалида?Че тя картата е невалидна тогава!!!Какво се е разплакала,като шофьора с право й е казал,че контролата ще я глоби?И с право ще я глоби въпросната госпожа!Аз като имам карта за инвалид в колата-мога да я ползвам само когато превозвам лицето,иначе с пълно право ще ме глобят и ще ми я отнемат!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Катастрофи в България
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (869) 16%
Спас Гърневски (775) 14%
Д-р Иван Чомаков (527) 10%
Славчо Атанасов (1423) 26%
Иван Тотев (1443) 26%
Здравко Димитров (477) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: