ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читателка: Измъкнах си крака секунда, след като вече бе "отхапана" част от обувката ми!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:25 / 20.04.2013Коментари (20)10342
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив
Plovdiv24.bg продължава да получава на електронната си поща ежедневни сигнали за нередности, свързани с градския транспорт в Пловдив. Граждани масово недоволстват от нередовността на автобусите, от лошото състояние на някои от тях, както и от арогантното поведение на част от шофьорите и кондукторите спрямо пътниците. Днес публикуваме гледната точка на поредната огорчена пловдивчанка без никаква редакторска намеса:

Здравейте! Първо искам да споделя, че с интерес чета новините във Вашия сайт. Това е и основната причина да се регистрирам в него. Мисля, че писмата на читателите до Вас е едно от най-важните неща - така се създава доверие и чувство на споделеност и възмездие, дай Боже.

Искам да споделя една случка, на която станах свидетел преди няколко дни - пътувах в автобус N 24 в гр. Пловдив около 8.45 часа сутринта в посока "Тракия". Автобусът бе с номер РВ 2534 - записах го, слизайки, тъй като това, което видях, направо ме потресе.

Почти на всяка спирка шофьорът затваряше задната врата секунди, след като я отваряше. Както можете да се досетите, слизащите пътници редовно бяха приклещвани - е, някои успяваха благодарение на ловкостта си или да се отдръпнат, т.е. да се качат стълба нагоре, или да слязат със скоростта на светлината. Същото се случи и с мен - успях да си измъкна крака секунда, след като вече беше "отхапана" част от обувката ми. Ами ако в този момент слизаше възрастен човек, майка с дете или инвалид?! Не ми се мисли. 

Каква е причината за това неадекватно поведение и шофиране - аз не мога да коментирам, но зная, че не трябва да допускаме в днешно време да се случват подобни неща, особено във време на силна безработица, в което някои хора биха дали мило и драго за къшей хляб да работят честно и усърдно. А да не говорим, че имаме претенции да сме културната столица на България! Ха-ха - с такива представящи я граждани?!

Много Ви моля за проследяване на казуса- нали все пак медиите са будната съвест на всяко общество. Ще е честно, ако всички ние си получаваме заслуженото. Благодаря предварително. Хубав ден и моля, да ме информирате, дали е взет случая под внимание. Поздрави!


Репортер на сайта се свърза с представител на "Хеброс бус", откъдето заявиха, че подобно нещо практически е невъзможно да се случи, защото на вратите имало специален датчик, който не позволява те да се затварят, когато в близост има човек.



Още по темата: общо новини по темата: 332
16.04.2024 »
08.04.2024 »
26.03.2024 »
12.01.2024 »
08.01.2024 »
07.12.2023 »
предишна страница [ 1/56 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Стига мрънкахте че автобусите са гадни вие сигурно ако в самолети ви возят пак ще мрънкате. В момента почти няма раздрънкани автобуси, патувам всеки ден с градски транспорт и съм забелязал че вече далеч са по-добре автобусите от преди. А тези на хеброс бус са най-добри за мен.
+2
 
 
Последните 2 коментара ми харесаха! 1-Автобусите (по линия 4,37,24,3 автобуса от 222)имат фотоклетка и затова когато се качите в 37 и се лепните до вратата да слизате тя не се отваря също така автобусите имат 3 секунден механизъм,който след пътник слизащ/качващ се се стартира и няма как да притисне някой човек. 2-От техническа гледна точка ако го погледнем (ако няма фотоклетка) при отваряне на вратата тя се плъзга по едно желязо,достатъчно е да има едно винтче или нещо от сорта да бутне вратата да се затвори.(ако има фотоклетка) При фотоклетката при отваряне ако се случи вратите автоматично блокират докато СЛИЗАТ И/ИЛИ СЕ КАЧВАТ ПЪТНИЦИТЕ след 3 секунди вратите се затварят и компютъра подава сигнал че вратата не работи и че няма как да се отвори докато не се уточни проблема и се реши! Благодаря за вниманието!!! :)
+5
 
 
Друго ми е интересно на мен автобус със номер 2534 няма стъпало, автобус със стъпала по 24 има само ако има някой развален, иначе, че са имали фотоклетки имали са, но на 90% от тях вече не работят. ;)
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+5
 
 
Кога ще подменят тия гробници, които ни натресоха вместо батаклиевите рейсове? Има само 2 линии със що годе читави автобуси - 9 и 11. Всичко друго са бракми
+8
 
 
ДОКОГА ОРГАНИТЕ 'ДАИ',ОБЩИНАТА И ВСИЧКИ ТАМ ДРУГИ ЩЕСИ ЗАТВАРЯТ ОЧИТА ЗА ТАЯ ФИРМА 'ГРАЦИЯ'!!! НАИ- МИЗЕРНИТЕ,ТРОШЛЯЦИ КОИТО ТЕ НАРИЧАТ АВТОБУСИ СЕ ДВИЖАТ ПО ТЯХНИТЕ ЛИНИИ!!!ДАНЕ ГОВОРИМ ЧЕ МАЙ Е РЕДНО ДАСЕ НАПРАВИ ЕДНА ПРОВЕРКА НА РАЗПИСАНИЯТА ....
-15
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
+13
 
 
Ами '''""'' АВТОБУС """ НОМЕР 10 не като сърдели ами като картофи са ВЪТРЕ ХОРАТА . Това си си едни смотани маршрутки и за кой път пиша , че стане някоя беля , ама после отговорен ще е чистача във фирмата
+12
 
 
глупости....през ден ставам свидетел на подобни случки....
+18
 
 
ОМГ имали датчик-ако имаше такъв нямаше да могат да затворят вратата сутрин,когато се наблъска с работници и ученици...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Отварят за посетители сграда "Ирини"
Строеж на AM "Русе-Велико Търново"
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: