ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читатели: "Паяците" в Пловдив нарушават брутално закона!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:35 / 30.03.2012Коментари (63)14433
© Plovdiv24.bg
На редакционната поща на Plovdiv24.bg само в рамките на няколко часа получихме 2 сигнала от наши читатели, придружени с видеоматериали, които свидетелстват за груби нарушения на Закона за движение по пътищата, извършвани при това от т.нар. "паяци". Публикуваме видеата, както и мненията на гражданите без никаква редакторска намеса:

Здравейте, днес случайно станах свидетел как "паякът" се канеше и в последствие направи забранен и много опасен обратен завой пред Рилон център до Сточна гара. За късмет имах телефон под ръка и успях да заснема нарушението, което е опасно и много нагло. Там много често стават опасни ситуации, а са ставали и катастрофи. Там е практика да се прави този завой и очевидно паяците не правят изключение. Надявам се да публикувате видеото.

Здравейте, без да Ви обременявам с много приказки искам да ви покажа част от реалността, с която се сблъскваме всеки ден и за която не се говори. На видеото, снимано от мен, може да се види как държавните органи демонстрират и апелират за спазването на закона. В частност видеото засяга само един общински "паяк", но това е малка част от общата картина в България. Видеото не е направено случайно - това се случва всеки ден по много пъти. И така как се правят четири нарушения за две минути:

За да Ви улесня ще маркирам нарушенията:

1. Повече от 50 метра "паякът" върви на заден ход срещу движението. За да разясня, там, откъдето идва паякът, може съвсем спокйно да се стигне до същото място, без да създават каквито и да било предпоставки за ПТП, като мине от другата страна на сградата, откъдето направих видеото.

2. Начинът, по който застава, за да вдигнат МПС-то, също е предпоставка за ПТП. Между "паяка" и осевата линия остават по-малко от три метра.

3. Човекът (собственикът на автомобила), който говори с тях, беше униформен, но не полицай. На видеото трудно се вижда. По принцип в такива случай на "простосмъртните" се дава фиш за 15 лева, но в случая може да се каже, че дори нямаше разговор. Човекът само си показа униформата (вече малко опетнена).

4. Като капак на всичко след това "паякът" прави обратен завой на двойна непресечена линия, при това съвсем не безинцидентно. Колите трябваше да го заобиколят, докато той маневрираше. Е да, можеше да е много по-зле предполагам, ако беше станал инцидент, разбира се.

Мода да направя още много видеоматериал с доста колоритни изпълнения, направени не само от тях: завой на ляво при указателната табела, задължаваща дясен завой; шофиране в насрещното (дори от полицейска кола без включен специален светлинен режим), неподадени мигачи и още много.

По принцип паяците са лошо нещо. Нека да се ползват само в случаи, където има належащ проблем. Някой запитвал ли се е как провокира здравословните проблеми един такъв шок за шофьора (човека). Смятам, че много по-голяма полза ще има самата държава, респективно общината, ако на нарушителите се постави фиш. Да се изчистят законовите вратички, за да не подлежат на обжалване. Когато те "порежат" с тридесет лева някъде, на дали следващия път ще искаш пак да ги платиш. Освен това шофьорите ще започнат да гледат знаците, което би било решение на повечето проблеми с пътната обстановка.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на haivanko
премахни филтъра

+5
 
 
Абе тоя паяк верно си е брутален откъм маневри,ама ако знаете кво става със платените парко места пък....ум да ви зайде..например клиника Медлайн (Енчев- некой му викат д-р Енчев) :) от миналата година август не са си плащали парко местата които са поне 6+ линейка(бла бла) ама ина4е от тогава досега паяка си дига разни спрели "неудобни" коли на техните места неплатени...някой да знае кво става,що така?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: