ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читател: Възмутен съм от здравната ни система
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:20 / 01.04.2012Коментари (27)3405
© Plovdiv24.bg
Читател на Plovdiv24.bg пожела да изкаже чрез нас възмущението си от здравната ни система. Публикуваме поисмото му, без редакторска намеса.

Здравейте, Желая да изразя чрез вашият сайт огромното си възмущение от българската медицинска система. Тази нощ към 3.45 часа, съпругата ми получи бъбречна криза с адски болки и гадене. Обадих се на тел. 112, но от там ми отказаха да изпратят линейка с мотива че "за бъбречни кризи те не можели да разкарват докторите". Обясних спокойно, че не съм сигурен какво е, но те просто ми затвориха телефона. След отказа на госпожата отидохме в болницата на Пещерско шосе. Там с голямо учудване установих, че паркинга за спешното отделение е платен, първите 30 мин. безплатни, след това се плаща. Естествено с нашите доктори нещата не стават за 30 мин. и се забавихме около 1 час. На тръгване платихме 5 лв. за паркинг.

След този случай имам два въпроса:

1. Щом тел.112 избират за кого и за какво да пращат линейка, защо аз да не си избирам дали да си плащам или не осигуровките?

2. Кой от общината е разрешил частно стопанисване на паркинга на болницата?








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Ваня Хорозова
премахни филтъра

+4
 
 
Ето и моето преживяване в спешен сектор на Пещерско шосе: 1. Час и половина висене пред спешен ортопедичен кабинет 2. Доктор, който изобщо не прегледа ръката на сина ми, а директно каза на сестрата "пиши му снимка" 3. Сестра, която установи, че преди три месеца сме били отново за снимка на ръката, а няколко месеца преди това - на коляното и заключи: "Добре, че не си стоножка" 4. Докато ни оформяха документа за снимката, доктора покани следващия пациент с думите "Да влезе някой наистина болен" 5. Вече сме на рентген. Отне ни само два часа, за да стигнем до там. Там ни казаха "Чакайте". Същата заповед беше дадена на трима други пациенти, преди нас, с които между другото, не се срещнахме пред ортопедичния кабинет. Което значи, че те чакат повече от въпросните два часа, отнело ни да стигнем до там. 6. Ура! Имаме си направена снимка! Отнело ни е още близо час, но имаме снимка. О, ужас! Снимали са ни палеца, вместо кутрето! Все пак вече са близо - при предишното ни посещение, искаха да снимат десен крак, вместо дясна ръка. 7. За щастие нямаме счупено, така че ще се разминем с още поне час престой пред гипсовъчното. 8. С облекчение, след три часа и половина, на напускане се срещам с близка, медицинско лице, на която разказвам одисеята си. Тук нейния разказ ме шокира втори път.По-рано през деня, изпращат дете за снимка със съмнение за спукан череп, с видима огромна цицина. След като извървяват същия път, се връщат в кабинета със снимка, на която всичко е наред. Да обаче, в един момент, гледайки снимката, доктора започва да гледа първо недоумяващо, а после и лошо - снимана е здравата страна на главата!Как да не вдигне човек кръвно? Това е спешна помощ, предполага се, че така се спасяват животи и се решават ситуации, нетърпящи отлагане!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба по Роберт Фицо
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: