ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читател: Станах свидетел на нещо изключително рядко в наши дни!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:46 / 08.07.2012Коментари (20)12016
© Plovdiv24.bg
На фона на ежедневните кражби и криминални прояви, характерни за всеки голям град, читател на Plovdiv24.bg е станал свидетел на нещо позитивно, което е и поводът да го сподели с всички нас. Публикуваме мнението му без редакторска намеса: 

Вчера сутринта минути след 00.00 часа станах свидетел на нещо изключително рядко в наши дни. Млади хора - 2 момчета и 1 момиче на около 18 години се прибираха към домовете си. Минавайки пред блок в жк "Тракия", виждат МПС с отворен прозорец. Започнаха да разговарят помежду си и да се чудят на кого ли е колата. От думите им се разбираше, че бяха загрижени за автомобила. След 10 минути разговори помежду си започнаха да звънят по звънците на входа. В началото никой не се показа. После жена, видимо разстроена от звъненето, излезе на терасата си. Без да пита за причината, тя ги нахока и нарече какви ли не, че я притесняват и т.н. Едно от момчетата й даде следното обяснение: 

"Госпожо, аз не звъня за да Ви събуждам ей-така. Знаете ли на кого е тази кола? Отворена е. Може да я оберат или утре да не я намери собственикът й. Ако беше вашата кола, как ще се почуствате, ако утре е обрана или я няма?" 

След като госпожата "сподели", че ама никак не я интересува това, младежите си тръгнаха, защото тя продължи да ги гони. Междувременно позвъних на телефона в полицията и след 2-3 минути на мястото дойде патрулен автомобил. Огледаха колата, видяха проблема - а той не е никак за пренебрегване, защото е предпоставка или за кражба на колата, или за обир.

Постояха 5-10 минути и напуснаха мястото. Десетина минути по-късно собственикът на колата дойде до автомобила, вдигна прозореца, заключи го и се прибра.

Лично аз се радвам на това, че има все повече млади хора, които ги е грижа за другите. Може да са малко или единици, но ги има. Ето така се заражда нещо позитивно в сивото ни ежедневие. Искам да благодаря не тези трима младежи за това, че имаха ума и разума да оценят ситуацията, да помислят и за другите. Да помислят за това, че някой може да пострада и за това, че помогнаха на този човек да не загуби колата си или имущество в нея, колкото и да е малък шанса за това. 

Искам да благодаря и на полицията за адекватното поведение, за добре свършената работа. Явно по регистрационния номер на МПС-то се издири собственикът и бе уведомен за създалата се ситуация. 

Ето това може да е дребно, може да е нещо малко на фона на ежедневието ни, но това показва,че има и някой, който го е грижа за другия, че има и Хора.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на бай Момчил
премахни филтъра

Сера. Добре се чувствам. В кенефа се намирам.
на 08.07.2012 г.
+18
 
 
Мда. А преди като имаше протести на учениците или по време на кича от абитуриентските вечери, коментарите бяха от "Младото поколение за нищо не става", до още по груби...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждането на АМ "Тракия"
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: