ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читател: Роми образуват "ново временно депо" за събиране на отпадъци в "Тракия"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:14 / 01.08.2011Коментари (23)17678
© Plovdiv24.bg
"Вижте как новите интереси на ромите към разделното събиране на отпадъци, водят до образуването на нови временни депа за събиране на същите", пише на редакционната поща на Plovdiv24.bg жител на район "Тракия".

В писмото си, читателят изразява своето възмущение от факта, че "явно никой не може да се справи с бързо действащите ромски "сметовози" и описва интересна случка, на която той е бил свидетел.

"Видях как каруца с хубави автомобилни тасове на колелата, натоварена с една огромна бала боклук, се промуши до трафопоста до бл. 55 в "Тракия", набързо изсули боклука и изчезна. Оказа се, че балата е пълна с пластмасови бутилки, съвестно събирани от нас, обаче, явно за ромските граждани, в контейнерите за разделно събиране на метал и пластмаса", пояснява читателят. 

"Може би ромите ще си я вземат, но може и да складират още някоя, за да ползват пълноценно новообразуваното депо", продължава с размислите си той.

Екипът на Plovdiv24.bg също смята, че безразборно движещите се каруци, пълни с отпадъци, създават много вреди. Припомняме още, че много се говореше и за забраната на същите т.нар. "возила". Но явно, след поредната неприятна ситуация като тази, пробле
© Plovdiv24.bg
мът още не е решен. 

Освен това, ние смятаме, че на никой не му е приятно непрекъснато да слуша под прозорците си до болка познатия репертоар: "Изкупувам стари печки, перални, бойлери, стари пружини, варели, радиатори, стар отпадък, чистим мазета".

Репортерът ни сигнализира кметът на район "Тракия" Гиньо Матев.
 
"За съжаление, това стана доста често случващо се явление. Ще сигнализирам в службите на полицията и ОП "Чистота" нововобразувалото се депо за отпадъци до трафопоста на бл.55 в района веднага да бъде премахнато", категоричен беше Матев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Пулпудева, продаването на цигари е по-малкият проблем макар, че тези които трябва да следят за спазването на законите също си купуват от тях /а може и да им подаряват, за да не ги закачат/. Замисли се, колко законни постройки има в столипиново и шекера, и кажи какво ще стане, ако ти си построиш незаконна къща?
на 02.08.2011 г.
0
 
 
ИЗКУПУУУУУВАМ СТАААРИ ПЕЕЕЕЧКИ,ПЕРАЛНИ БОООООЙЛЕРИИИИИ! СТАРИ АКУМУЛАТОРИ,РАДИАТОРИ И СТИБИЛИЗАТОРИ КУПУВАМ. ПЛАЩАМЕЕЕЕЕ!
0
 
 
Закон, който трябва да се спазва и ако не да се предприемат съответните мерки. На снимката също се вижда неокосената жълта трева. Ако има повече зелени площи около блоковете, които да са поддържани може би щеше да помогне до по малкото хвърляне на каквито и да е отпадъци.
+1
 
 
Темата е много важна и майтапи някак не вървят!! Моето мнение е, че само с граждански протести няма да успеем. Иска се силна власт и строги законови мерки!! Никой обаче няма да се осмели да тръгне срещу този "електорат". Само вижте какво става до КАТ.... Хващат някъде кола с цигари без бандерол и ..Ето ти новина №1???!!!! А под носа на полицията и с нейната благословия стотици роми продават на улицата цигари незаконно и едва не се хвърлят пред колата, за да спреш да купиш. Какво да говорим за каруци и наплатени сметки за ток, вода и др. Необходимо е да се действа с подкрепата на обществото и със законови способи!! Това е според мен!!
+1
 
 
докато си стоим пред компютрите и си пишем само коментарчета нищо няма да се промени
-1
 
 
А на мен ми е много интересно, кой ще рециклира ТЯХ :@ ?????
+2
 
 
еееееххххх къде е бай Тодор той им знаеше цаката
+3
 
 
Това е положението. И то ще бъде такова, докато гласуваме за такива политици като вицето ангел марин, който амнистира углавният престъпник цветелин кънчев, за да може в замяна агент гоце да спечели втори мандат с помоща на циганските гласове (искрено съжалявам, че няма още по- дребен шрифт за да напиша с него невзрачните им продажни именца). Българските цигани вече са твърдо убедени, че тяхното единствено задължение е да гласуват, в замяна на което държавата е длъжна да ги издържа и да се грижи за техния шукаритет. Общо- взето така се получава и на практика. Б.Б. се оказа поредният политически импотент, който много се канеше и много обещаваше, но освен това, че бутна на доган барбекюто и му килна феса на другата страна не можа да направи абсолютно нищо.
+1
 
 
И аз бих го казала...а за другото си трябва повече кураж....!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: