ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читател: Не съм псувал полицая! Казах му, че прилича на келеш!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:31 / 14.08.2014Коментари (36)8037
© Plovdiv24.bg
Читател на Plovdiv24.bg се свърза с редакцията на сайта, за да изкаже своята гледна точка относно официална информация от бюлетина на МВР във вторник, 12 август, която беше публикувана при нас. Мъжът е пряк участник в долуизложените събития и има доста по-различно мнение от официално разпространеното:

Да Ви се представя - казвам се Йордан Кондов, на 59 години и съм управител на "Агенция за финансови и инвестиционни проекти" Пловдив, е-mail: ykondov@gmail.com. Ето и фактите.

На 11.08.2014 г. около 10 часа ме спира полицай от пътна полиция на централния булевард в гр. Хисар. Пътувам със служебния си автомобил, който е регистриран на името на фирмата. Изисква ми документите, давам ги. Полицаят не ме информира за какво ме е спрял. Започват въпроси от рода на "с какви финансови проекти се занимавате", "какви инвестиции правите" и подобни. Казвам, че бързам, понеделник е, началото на седмицата и имах насрочена среща в офиса за която закъснявах, куп други ангажименти, и го попитах какво общо има предмета на дейност на фирмата с настоящето спиране от пътна полиция.

Въпросите от същото естество продължиха. Тогава му казах да не се келеши повече и ако иска да разбере с какво се занимава фирмата ми, да заповяда в офиса, ще му обясня. Реакцията беше "тогава ще пишем акт, че карате без светлини". Отговорих - пишете. Останах в колата докато пишеше акта и отмених половината си ангажименти. След близо половин час бях извикан отсреща в полицейската кола да подпиша акта. Започна с въпроса "значи ме наричаш келеш, а?". Отговорих: приличате ми на келеш. Последва: "значи съм келеш, а?". Отговор: Щом Ви харесва, да. 

Обърна се към колегата си, който беше на около 5 - 6 метра разстояние "чу ли какво каза" Той отвърна "чух, чух, всичко чух". Обясних му, всъщност, че келешите са един симпатичен народ, който живее на територията на днешен Пакистан. След това ми даде да прочета акта и ако имам възражения да пиша. 

Докато пишеха акта, бяха спрени други два автомобила, които караха без включени светлини, но бяха освободени без никакви санкции. Реших да впиша този факт, независимо, че нямаше отношение към моето провинение, към възраженията по акта. На половината изречение той ми дръпна акта и отказа да допиша изречението с мотива, че съм излязъл от двата реда, които са дадени за писане на възражения. 

Аз държах да си допиша възражението и при това дърпане първата страница на акта се прокъса. След тава бях откаран в полицията, задържан за два часа, през което време цялата полиция се съвещаваше какво да предприеме. 

Бих искал да Ви уверя, и който ме познава ще потвърди, че не е в характера ми нито да псувам, нито да повишавам тон. Също така не давам рушвети на полицаи и не искам да тълкувам многозначителния разпит за дейността на фирмата ми като опит да се поиска рушвет. 

Вследствие на този инцидент, както и на някои други факти публикувани в интернет и особено на случая. изнесен в "Господари на ефира". мога да констатирам със съжаление, че поведението и манталитета на полицията сега не се е променило от това на милицията, която аз помня от седемдесетте години, когато подстригваха дългите ни коси и слагаха печати на краката на момичетата с по-къси поли.

С уважение, Йордан Кондов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на jacko
премахни филтъра

+7
 
 
Здравейте ! Може ли за малко да Ви отклоня от темата . Искам да Ви кажа , колеги шофьори, знакът който обазначава местата със забранен престой , и следователно вдигане с паяк , не е съвсем верен ! Проверих в закона , и поразпитах хора запознати със закона ! Оказа се , че общината е приела и въвела в експлоатация въпросният знак , макар да нямат право , защото закона за пътищата и инфраструктурата се приема, не другаде , а в МИНИСТЕРСТВОТО! Закон за този знак , не е влизал в парламента , а и до колкото знам , и в закона за движение по пътищата , който може да се закупи от всяка една книжарница ! Казвам ви го , защото си изпатих от наглеците с паяците ! Другото което е , е че в България , почти няма хора , които да са правоспособни , да управляват "ПАЯК" . Не говоря за това че се управлява с " С" категория , говоря за надстройката наподобяваща автокран! Аз съм автокранист , с кетап до 16 т. и нямам право да управлявам въпросната надстройка. Търсете си правата .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: