ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Читател: Автобус на "Хеброс бус" не спря на две спирки, шофьорът през цялото време говореше по телефона
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:50 / 26.10.2013Коментари (34)12020
© Plovdiv24.bg
Здравейте, Plovdiv24.bg. Често чета как хора се оплакват от шофьорите на различни линии от градския транспорт, но не ми се беше случвало да попадам на такива индивиди лично. На 24 октомври обаче имах тази "чест".

Качих се на автобус №12 с регистрационен номер РВ5641МК от спирката на ОМГ "Акад. Кирил Попов" и до спирка №308 всичко беше нормално. Точно там искаше да слезе една възрастна жена, чакаща задната врата да се отвори...е, остана си с чакането. Тя на няколко пъти викаше на шофьора да отвори вратата, но реакция - никаква. Обърнах се, за да видя какво всъщност прави водачът и с изненада видях как си говори по мобилния телефон и управлява автобуса с една ръка.

На следващата спирка на Младежкия хълм, се изправих, за да слезна, но отново вратите останаха затворени. С възрастната жена се придвижихме до втората врата, но в момента, в който стигнахме до нея, шофьорът я затвори. Започнах да му викам да отвори и го видях, че продължава изключително "важния" си разговор по телефона... След около 10-20 секунди видях, че затвори и започнах отново да му викам, а той най-нагло ме погледна в огледалото и продължи. Кондукторът през цялото време си стоеше безучастен и не помогна по никакъв
начин.

В крайна сметка шофьорът реши, че ще ни пусне да слезем чак на спирка №204. Така аз трябваше да се връщам една спирка, а възрастната жена, която се движеше доста трудно, цели две.

Искам да попитам с какво право този човек решава, че може да рискува живота на хората, возещи се в автобуса, като го управлява с една ръка? Как може да си плащаш за превоз до дадена спирка, а да не ти позволяват да  слезеш на нея и накрая да бъдеш принуден да вървиш пеша? Защо телефонът за оплаквания на "Хеброс бус" е всъщност един секретар, който уж записва оплакванията, но се съмнявам, че някой ги слуша след това? И накрая, но не по важност: До кога такива безотговорни хора ще остават безнаказани???".

Това е писмото, което получихме на редакционната поща на Plovdiv24.bg. Публикуваме го без редакторска намеса и се надяваме фирмата-превозвач да се сезира след нашия материал.



Още по темата: общо новини по темата: 332
16.04.2024 »
08.04.2024 »
26.03.2024 »
12.01.2024 »
08.01.2024 »
07.12.2023 »
предишна страница [ 1/56 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Сърничка
премахни филтъра

0
 
 
Пак съм аз да искам споделя пресния пример от тази сутрин пак в 24 шофьора говореше по телефона двама души стояхме на вратата и чакахме да слезем, но той не спря на спирката естествено и когато му се развикахме, той започна да ни обижда колко сме тъпи, защото си било имало копче за слизане и след като не сме го били натиснали той не бил длъжен да ни спре на спирката!!!
0
 
 
Те редовно не спират на спирките, даже и да има хора там. И не само шофьорите на Хеброс бус. Това го гледам всеки ден, а сутрин за работа като чакам автобус ми се налага да му махам за да си спре на спирката. Миналата седмица шофьорът на 24 не спря на Копчето, а имаше човек за слизане, стоящ до вратата, който се развика, но въпреки това трябваше да слезе на гарата и да се върне пеша. 20-ката я няма по 40 минути в делничен ден, после идват две една след друга, първата от три врати отваря само средната, за да се качат десетина човека, а втората я изпреварва, като щеше да отнесе майка с две деца на близката пешеходна пътека. За пушенето в автобусите, гърмящата чалга и това че кондукторът те вдига от седалката, за да седне не ми се коментира.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: