ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Частна лаборатория в Пловдив отказва изследвания на животински материали
Автор: Цвети Тончева 10:32 / 25.03.2022Коментари (0)5641
©
В редакцията на Plovdiv24.bg дойде интересен сигнал. Ето какво гласи той.

“Бих искал да споделя с Вас неприятно изживяване в лаборатория за изследвания, а ако случайно това намери място при вас, предполагам, би спестило мъките и тичането на много хора, които се опитват да помогнат на своя домашен любимец.

Историята е следната:

На 10 март 2022г., посетих кабинет на лаборатория "Бодимед" в гр. Пловдив на ул. “Знаме", където предадох носен секрет на нашия домашен любимец (котка), за да бъде направено микробиологично изследване и евентуална антибиограма, за да се разбере какъв точно е проблемът. Служителката ме увери, че не е нужно да лъжа, че секрета е мой и да го запишем на котето, тъй като ежедневно правят изследвания на кучета и котки и други домашни любимци. Както и направихме. Което, за съжаление се оказа огромна грешка. Няколко часа по-късно получихме обаждане от същата госпожа, че д-р Запрянова, микробиолог, е върнала обратно пробата с отказ от изследване, тъй като не е човешка.

Последва недоумение от служителя, на който сутринта дадохме пробата, от служителката от кол центъра на лабораторията, както и от управителя на централния им обект в града (на бул. "Шести септември", срещу Областна управа), защо пробата е била върната с отказ да бъде изследвана.

За щастие, се бяхме подготвили с транспорт преди взимането на пробата и след като я получихме обратно я занесохме в друга лаборатория (конкурентна на "Бодимед"), където изследването не беше отказано.

Ако това писмо достигне до Вашите читатели, бих желал да ги предупредя, да не дават изследванията на своите животни в лаборатории "Бодимед", защото рискуват те да бъдат отказани, което смятам, че е абсолютно не хуманно от страна на "докторката" - както предполагате, носен секрет на котка не може да бъде взет като при човек, изисква се пълна упойка, за да може да бъде направена манипулацията.

Изпратил съм и официална жалба до лабораторията, но се съмнявам да получа какъвто и да било отговор от тях.", пише още подателят на сигнала.

Проверихме сигнала на нашия читател и ето какво установихме:

В действителност, лабораторията е с 30-годишен стаж у нас, претендира за най-широка гама акредитирани изследвания, между тях редки и високоспециализирани, разполага с над 100 високоспециализирани специалисти и с пунктове в цялата страна. Само в Пловдив те са четири.

Централната лаборатория на “Бодимед" в Пловдив обаче не прави изследвания на животински материали. Това съобщи за медията ни д-р Запрянова, при която пристигат всички материали за изследвания от града. Но, при условие, че са само човешки, въпреки, че от София ни увериха, че правят всякакви изследвания, включително и на животни. “Тук е микробиология, която се занимава само с човешки материали". На въпроса ми “защо", д-р Запрянова отговори:

“Това съм завършила, не мога да поема отговорност да дам резултат на кучета, котки и т.н. Всеки лекар сам си преценява. Аз мисля, че нямам право да давам такива резултати, защото не познавам животинската флора. Не поемам такава отговорност. Това е причината. Не друга. Това са специфични животински флори, аз не поемам тази отговорност, не съм завършила това. Не е въпросът да се вземат парите на хората, а да се даде достоверен резултат.", завърши д-р Запрянова.

Така че и нашият съвет е, ако ви се налага да изследвате домашен любимец, да се насочите към друга лаборатория в града!







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Животните на Фокус
Туризъм
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1510) 16%
Спас Гърневски (1312) 14%
Д-р Иван Чомаков (890) 10%
Славчо Атанасов (2419) 26%
Иван Тотев (2394) 26%
Здравко Димитров (806) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: