ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Част от "Кап. Райчо" - еднопосочна, няма да отварят "Богомил" към "ЦБО", "Гладстон" остава двупосочна
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:04 / 14.11.2012Коментари (21)10347
© Plovdiv24.bg
Частта на ул. "Капитан Райчо" от "Цар Борис III Обединител" до ул. "Петко Д. Петков" става еднопосочна, научи репортер на Plovdiv24.bg. Разрешено ще бъде влизането от булеварда към улицата, но само за няколко метра, тъй като задължително ще се прави ляв завой по "Димчо Дебелянов" - първата пресечка на "Капитан Райчо", от която също ще може и да се излиза на булеварда, разясни зам.-кметът Александър Държиков. Промяната е само една малка част от Генералния план за организацията на движението (ГПОД) в Пловдив, който вече окончателно е одобрен на заседание на ЕСУТ в Община Пловдив и е 80 страници. 

Намерението на експертите от "Мотт Макдоналд" (фирмата, изготвила ГПОД) еднопосочна да стане и ул. "Гладстон" в посока изток-запад не е прието и улицата остава двупосочна.

"Това е основна пътна артерия и правенето й еднопосочна ще натовари съседните улици в района", заяви в тази връзка преди време за Plovdiv24.bg зам.-кметът и допълни, че мнението му се припокрива със становището на КАТ Пловдив.

Кръстовището "убиец" до хотел "Лайпциг" ще се регулира със светофари, а същото такова на "Руски" и "Данаил Николаев" остава, както е до сега.

Предвидената еднопосочност по бул. "Копривщица" в "Западен" ще стане само при реализиране на кръговите движения на 3-те жп прелеза там, категоричен беше още Държиков. Той отново уточни, че кръстовището на Сточна гара остава както е сега, тоест регулирано със светофари и идеята за изграждането на същото такова на две нива засега отпада.

Отворен за движение ще бъде и тупикът на "Данаил Юруков", улицата, заради която бившият зам.-кмет Александър Долев произнесе крилата фраза "Глас народен, глас божи".  

Отваряне на ул. "Богомил" към бул. "Цар Борис III Обединител" чрез уширение и допълнителна лента отпада:

"Ако това стане, то тогава идващите от "Найчо Цанов" и "Христо Ботев" трябва да бъдат много внимателни и да се съобразяват с излизащите автомобили от "Богомил", коментира преди време със загриженост Държиков.

Районът около "Събота пазар" вече е еднопосочен, а знаците, указващи новите правила за движение, там вече са поставени.

Разширява се и "Синята зона" в града. Тенденцията е обхватът й да стигне 2300 паркоместа. Срещу такса от един лев на час с билет или 1,20 лева с SMS вече ще се паркира и от двете старни на ул. Иван Вазов" в участъка от "Авксентий Велешки" до Централна гара, уличките около бившия Синдикален дом и около сградата на ОбС на града. 

Премахват се и много излишни знаци в града, като този на ъгъла на "Авксентий Велешки" и "Филип Македонски". Последната също става Синя зона.

По предложение на Държиков, Генералният план за организацията на движението в Пловдив ще бъде внесен на заседание на ОбС на града, където "Мотт Макдоналд" ще го презентира. Зам.-кметът беше категоричен, че липсата на такъв досега е основната причината за хаотичното движение на доста места в града. Той поясни, че отделните районни администрации, съвместно с РПУ-та ще преценят в каква последователност ще реализират предложенията, заложени в плана. 

Припомняме, че както вече ви информирахме нееднократно много еднопосочност в 6-те района на града, изцяло пешеходни зони в Центъра на Пловдив, удвояване на "Пещерско шосе" и нов мост над р. Марица бяха само част от идеите за изготвянето на Генералния план за организацията на движението в Пловдив.

Кварталът, заключен между карето на улиците "Капитан Райчо", "Родопи", "Света Петка", бул. "Княгиня Мария Луиза" и бул. "Цар Борис Трети Обединител", става изцяло еднопосочен. Това предложение е добро, тъй като така се увеличава броят на паркоместата, коментира преди време за репортер на сайта зам.-кметът Александър Държиков.

8 от улиците до бившите Хали на Малката главна стават изцяло пешеходни зони. Настилката ще е от плочки, а останалите пътни артерии в "Капана" стават еднопосочни.

Специалистите от "Мотт Макдоналд" са дали и предложение за удвояване на бул. "Пещерско шосе", което ще се реализира чрез разширение на едното платно на булеварда. Най-вероятно за целта ще се наложи отчуждаване на земи в района Изграждането на нов транспортен мост над р. Марица също е залегнало в предварителния план на фирмата.

От "Мотт Макдоналд" бяха представили подробни схеми, засягащи организацията на транзитното движение, системата на масовия градски транспорт, режимите, забраняващи движението по някои улици, велосипедното движение, посочност и предимство на движението, системата на светофарните уредби, режимите на престой и паркиране, пешеходното движение. 



Още по темата: общо новини по темата: 108
25.09.2013 »
19.08.2013 »
12.08.2013 »
22.07.2013 »
26.03.2013 »
05.02.2013 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Аз не мога да си представя кръгово на ЖП прелез. Бихте ли ми помогнали, че фантазията ми не стига?
+2
 
 
Няма такъв град просто !!! Може ли в София движението да е по-добро от тук ??? Това не е некадърност ами не знам как да го нарека ? ЗЕЛЕНА ВЪЛНА е нещо което отпушва трафика , моля прочетете по тази тема и я приложете най-накрая в тоя град ! Престъпление е да се строят светофари вместо кръгово движение ... в кой век живеят тия общинари незам.....
+4
 
 
тази глупост за светофар с/у пожарната на панайра кой я измисли,там става светофар след светофар на 50 м
+2
 
 
кога най-накрая ще направите светофарите на възловите крътовища с отделно пропускане като в нормалните страни... а не тея сабавяния с тоя ляв завой... тва на васил априловс 6-ти и пещерско е най-голямата простотия... поне сложете един зелен светофар за наляво от другат страна...
на 14.11.2012 г.
+4
 
 
Тия от Скрудж Мк Дък са дебили! Хубаво че повечето неща са ги отхвърлили. Тези които са приели повечето са тъпотии! Да се разшеряла Пещерска. Брейййй то много акъл се иска за единственото смислено предложение! Айде малко и от мен без пари хаир да видите. Пуснете ръкави за десен завой на кръстовище България и Априлов по бул Априлов ама дълги и дълбоки тъй че да започват на 30 метра преди светофара и да излизат на 30 след него. Същото направете и на Ресторант стадиона пак по Априлов. Направете колело на Лайпциг. Отворете Сточна гара към кючука и го направете дори преди Модър. Направете Модър-Царевец. Отпушете мост адата към М.Луиза пък ако ще нека настане разкол в църквата! Отпушете мост адата на север към хотела. Пробийте водната палата . Пробийте път от Скопие към Тракия и не казвайте че релсите пречат,това ще помогне много за да няма задръстване на ВСИ и на Н.Цанов. Оправете програмата на ВСИ щото от надлеза има най-много коли а с тези 17 секунди сте за подигравка. Изгонете тея от Смот Макдонълдс щото и те са същите кокошки като вас !
"Obviously you don't know, who are you fucking with!" Blade
на 14.11.2012 г.
+2
 
 
То както е тръгнало целия град, с изключение евентуално на Изгрев, ще направят синя зона...
+6
 
 
По голяма простотия от сфетофар на Лайпциг не бях чувал....бахти тъпите хора с в общината,честно....коли нямат ли тия бе, светофар до сфетофар....ми дайте да сложим на всяка пресечка светофар за по сигурно. По простите западни народи си решават проблемите с кръгови движения....овчари селски тъпи,омръзна ми живота от празни глави да ми решават проблемите ппффффф :(((((
+3
 
 
Управата май абдикира от по-радикалните решения... Нужен е по-голям замах и повече воля, за да се раздвижи трафика!
+5
 
 
"Разрешено ще бъде влизането от булеварда към улицата, но само за няколко метра, тъй като задължително ще се прави ляв завой по "Димчо Дебелянов" - първата пресечка на "Капитан Райчо", от която също ще може и да се излиза на булеварда" Това е голяма глупост ако го направят , защо широката Кап. Райчо ще става еднопосочна там , а тесните улички като Димчо Дебелянов ще стават двупосочни , така ще стават задръствания , защото живущите там паркирват колите си на пътя !
+4
 
 
Частта около Събота пазар, не стига, че е изключително малоумно направена (най-вече за живущите), но и ми е много интересно, на какво отрицателно разстояние са цъфнали знаците... 3 знака набутани кажи речи в едно !?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: