ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Цанко Стоичков: Правя партия! Българинът си иска промяната!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:18 / 15.09.2021Коментари (3)7739
©
Цанко, братът на най-добрия ни футболист за всички времена Христо Стоичков, сензационно обяви, че иска да влезе в политиката, да стане депутат и да даде своя дан за промяната на държавата към по-добро.

Неотдавна неочаквано той обяви намерението си да създаде своя партия с впечатляващото наименование "Ние, народът“, с която се надява да събере 5000 гласа до Нова година, след което да я регистрира в съда. Цанко подхожда съвсем сериозно към бъдещото си начинание и дори е тръгнал на частни уроци, където трупа правни знания, за да се запознае подробно със законите на държавата. На ден изчита по една професионална книга за политика, има и програма на телефона, с която обогатява знанията си. Другото му настолно четиво е Библията.

След като признава, че ще атакува парламента на някои от следващите избори обаче, той се сблъсква с първите сериозни проблеми.

"След като стана ясно че ще правя партия, получих заплахи, но не искам да коментирам какви са. Когато мога да говоря, ще ви дам интервю. Нямам обяснение защо са нападките към мен. Дори няма да ги коментирам, само ще кажа, че са от близкия ми кръг, но аз няма да се откажа. Ще регистрирам партията си и ще се явя на избори. На следващите парламентарни избори едва ли ще успея, но на някои от бъдещите ще стане. Българинът си иска промяната. Вече имам и съмишленици. Обещавам, че няма да има никакво задкулисие, ако народът прецени и ми гласува доверие“, заяви пред "Галерия“ Цанко Стоичков.

Ако има власт, първата му работа ще е да направи ревизия на всички кметове и обществени поръчки, които изпълняват – законни ли са, или не.

"Сега например искат да махат Халите в центъра, откъде-накъде, защо не питат хората какво искат? И като почнем да питаме за всичко народа, ще спре и да се краде, а всички ще са подсигурени. Ето един пример – има обществена поръчка за автомагистралата, пускат се всичките 15 фирми, които участват. Тегли се пред трите телевизии победителят на живо, и печели най-добрият. С аргументи се избират всички, така няма да има наши и ваши“, убеден е братът на Стоичков.

Не е ясно дали Цанко ще покани в партията си своя прочут брат, както и Венци Стефанов, когото много харесва.

Цанко е убеден, че ако зависи от него, той няма да позволи да гласуват българите, живеещи в чужбина повече от една година. А тези, които имат временно пребиваване, ще могат да дадат своя вот. В проекта на неговата партия влизат и много строги мерки по отношение на разпространителите на дрога. Той предвижда пред всяка дискотека да има полицай и на излизане всеки да бъде проверяван за употреба на наркотици, а който даде положителен резултат, да влезе в затвора за пет години.

Самият Цанко, също като известния си брат е професионален футболист. Отказва се от играта, след като му откриват вродено сърдечно заболяване. Ритал е за "Петрич“, стига и до "А“ група. В момента от време на време участва в мачове като съдия. Заради известния си брат обаче често се сблъсква със завистта на хората и не може да си намери работа.

"Не се моля на брат ми за пари. Във времена на пандемия не можеш да започнеш бизнес, защото не си сигурен дали, ако отвориш, няма да затвориш. Всеки се е свил и го е страх. Завиждат ми заради него, а аз каква вина имам, че той е най-известният българин в чужбина. Това ми тежи от 1990 година. И аз сърце имам и душа нося".

"И работа не мога да си намеря. Така тръгнах да си търся при един бизнесмен, който е близък до брат ми. И той ми вика: "Е, как така опря до мен!? Звънни на Христо и той ще ти оправи живота“. Не съм искал пари от този човек, а работа! До 18-19 години съм лежал на брат ми, сега няма да лежа. Да, той е номер 1, но аз съм отделен човек и не е длъжен да ме гледа“, споделя Цанко неволите си, който в началото на пандемията мислел, че коронавирусът е измислица и някаква шега, но го изкарал два пъти.

Цанко изкарва заразата много тежко първия път. В началото дори има чувството, че ще умре. Не може да стане от леглото и накрая се налага да влезе в болница. След това ковидът го повтаря, но по-леко, затова се лекува вкъщи.

"Още малко да се наредят финансовите пластове, и коронавирусът ще изчезне. Това е биологическа война, за да станат бедните по-бедни и богатите – още по-богати. Не знам кой го разработи тоя вирус. Някои хора знаят, но те са на много високо ниво капсуловани. Ето, Тръмп се разболя, биха му една инжекция и се оправи, а тук хората умират“, разсъждава геополитически Цанко.



Още по темата: общо новини по темата: 3974
16.12.2022 »
30.09.2022 »
24.09.2022 »
21.09.2022 »
18.07.2022 »
16.07.2022 »
предишна страница [ 1/663 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не мога да си намеря работа и за нищо не ставам.Значи ще стана политик и ще се пробвам да обера протестния вот .В България баламурници много.Щом за чалгаря гласуваха толкова може и за мен да гласуват.
0
 
 
Ще обере 80-90% от електората на учиндолския тиквонии
Сподели какво ново....
на 16.09.2021 г.
0
 
 
ПАЗИ ГОСПОДЕ.ДОКЪДЕ СЕ ДОКАРА ТОЗИ НАРОД.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: