ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Бутат Бетонния мост до 2020 г., правят пробив под Централна гара
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:02 / 08.02.2013Коментари (33)19478
© Plovdiv24.bg
До 2020 г. Бетонният мост ще бъде съборен, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Премахването на съоръжението се налага, тъй като с височина от 6 метра не отговаря на новите стандарти за преминаване на влаковете, разясни зам.-кметът Димитър Кацарски. Той обаче уточни, че това ще стане след изграждането на транспортния възел под Централна гара. 

Дискусията беше част от провелия се днес втори обществен форум за обсъждане на предложения за проектите, които ще бъдат реализирани в рамките на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Пловдив. Освен това се предвижда и изграждането на развръзки на надлез "Родопи", които ще допринесат още повече за отпушването на трафика в тази част на града, допълни още Кацарски.

Както вече писахме, районът около Централна гара е една от трите градски зони, определени от консорциум "Пловдив 2020", работещ по проекта за Интегрирания план за развитие на града, по който Пловдив може да усвои 500 млн.лв. еврофинансиране до 2020г. Експертите предвиждат изграждане на комуникационно-транспортен пробив,  свърващ "Васил Априлов" и "Македония", минаващ под жп гарата, както и изграждането на подземни публични пространства. В проекта се включва реконструкция, рехабилитация, градско обзавеждане и изграждане на туристически информационен приемен център "Предгаров площад" с благоустрояване на озелени площи от бул. "Христо Ботев". 

Разработката включва и изграждането на "Южна тангента" от бул. "Коматевско шосе" до надлез "Родопи", и развръзки с бул. "Македония" на подземното ниво на преминаване под жп гарата, както и второстепенни транспортни връзки към улиците "Петър Динеков", "Кукуш", "Бачо Киро" и "Одрин". 
 
По време на пресконференция, дадена от председателя на ОбС Пловдив арх. Илко Николов, зам.-кмета Димитър Кацарски и арх. Белин Моллов - ръководител на "Пловдив-2020", бяха представени проектите, предложени за включване в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Пловдив, техническите задания за които трябва да са готови до края на месец април. Финансирането на проектите ще е изцяло по евро програми, а изграждането им трябва да стане факт до 2020г. 

Районът около Централна жп гара условно е наречен "Зона за въздействие с публични функции с висока обществена значимост". Зоната с преобладавщ социален характер обхваща първа градска част и в нея се включват например двата големи централни булеварда "6-ти септември" и "Цар Борис Трети Обединител", както и осигуряването на достъп до остров "Адата".Третата зона с потенциал за икономическо развитие е терен в кв. "Гладно поле, включващ няколко улици.

Интегрираният план за градско възстановяване и развитие с времеви хоризонт - 2020 г. трябва да бъде изработен до 30 юни 2013 г. Чрез него  ще се кандидатства пред отворените оперативни програми за усвояването на милионите от Пловдив.



Още по темата: общо новини по темата: 251
25.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
08.03.2024 »
04.03.2024 »
29.02.2024 »
предишна страница [ 1/42 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
ами това беше най важното дето да направят
+7
 
 
Искам само да кажа,че този проект за мен е пълен абсурд!Не искам нищо да се осъществи, тъй като за тази ''ТАНГЕНТА'' трябва да съборят цял квартал, за да мине път от там..Между къщите в този квартал е и моята къща, в която вече живеем няколко поколения, искат да ни я вземат,естествено за нищожни пари....или за замяна на 2-стаен апартамент!Не, мерси!Но никой не ни пита , става ми болно,че вече сме в борчове заради адвокатите,които се борят за да запазим имуществото си,което сме градили с пот и душа, а някои като тези на снимката си правят конференциики в скъпи хотели... и не се замислят,че зад тия проекти стоят ХОРА ,СЕМЕЙСТВА!не сме една или 2 къщи...Не знам може този коментар да предизвика негативна вълна,че имам такова мнение, но мен наистина ми е болно,че искат да срутят къщата в която съм РОДЕН и изселят целия ми род..
+11
 
 
"Това което ние построихме вие не можете и да го боядисате" - Тодор Живков
+7
 
 
Много ми е интересно колко високоскоростни влака на ден ще минават под моста и няма да спират на гара Пловдив,която е на 250 метра!не може ли както досега а сваля пантографа и минава!иначе за да минаваме през подлез под гарата при дъжд трябва да има ферибот!
+2
 
 
Бетонният мост е по-нисък от необходимата височина за преминаването на високоскоростните влакове. Така че има логика в намерението за премахване. Преди това или почти по същото време трябва да се изгради алтернативната връзка с Кючука под централна гара.
+13
 
 
Чудесни идеи.Само дано да се реализират, а да не останат единствено на хартия!
+11
 
 
Само един въпрос имам. Ами ако се разкрие там отдолу древно тракийско селище, или просто някакво находище? Каква е гаранцията? Градът ни е просто натъпкан отдолу под земята с такива неща.
+4
 
 
Района на бул."Руски","В.Априлов" и гарата е било блато едно време.Войската по царско време е отводнявала,да може да се почне да се строи там.Май трябва да се строи,за да може да се точат парички на поразия,а дали трябва или не е друг въпрос !!
+3
 
 
За 7 години не могат да направят тунел ако ще и гъзовете да си съдерат. Некадърността на Българите е призната. Сега и негативи ще имам - кажете ми нещо построено от Българи и д е на ниво - НЯМА. Няма и да има защото от Х пари в строежа се влагат Х - 40%. Другото е, че както казват колегите има много подпочвени води. За ГЛУПАЦИТЕ с висше образование, който мисля много да кажа аз с простото си средно образувание - Прави се естакада с мост която да обединява РУСКИ + Васил Априлов и те заедно се вливат в Македония. От Македония се прави подход към Сточна гара и към Централна гара-смирненски. Аз ли съм тъп - те ли са тъпи...... не знам. Изисквания за влакове ..... че ние какви влакове имаме ??? Двуетажни ли какво.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (887) 16%
Спас Гърневски (796) 14%
Д-р Иван Чомаков (546) 10%
Славчо Атанасов (1460) 26%
Иван Тотев (1496) 26%
Здравко Димитров (488) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: