ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Бунт срещу сливането на две училища в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:31 / 16.05.2016Коментари (20)10361
© Google
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Георги Бенковски":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Душо Хаджидеков":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
В Пловдив се провежда протест на родители на деца, обучаващи се в ОУ "Душо Хаджидеков", заради нежеланието им то да бъде слято с друго училище - ОУ "Георги Бенковски". 

Хората се опасяват, че така децата им няма да могат да ходят в същата сграда и класни стаи, а вероятно няма да бъдат записани в другото училище, което се води по-престижно и чиято основна сграда не е в квартала, съобщава bTV. Затова настояват да се запази 145-годишното квартално училище и децата им да ходят в него.

Причина за промяната е, че ОУ "Душо Хаджидеков" е много популярно, но няма база. Такава притежава ОУ "Георги Бенковски", но то е със само 120 деца и бюджетът му е недостатъчен.

Общо 850 ученици ще бъдат засегнати от сливането на двете училища.

Родители посочиха, че са разбрали за проекторешението буквално преди дни. Майка на ученик от ОУ "Душо Хаджидеков" обясни, че е избрала училището, защото живее наблизо, но ако решението бъде прието, детето й ще прави 30-минутен преход. В това число - и през два натоварени булеварда.

"Никой от нас не иска да се мести. Душо Хаджидеков е създал 4 училища под свое име в много по-трудно време. Грехота е да се закрива училище под неговото име точно в навечерието на 24 май", заяви друга майка.

Родителите ще протестират пред Общинския съвет в Пловдив.



Още по темата: общо новини по темата: 22
15.09.2017 »
17.02.2017 »
28.06.2016 »
06.06.2016 »
03.06.2016 »
03.06.2016 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
За тези които минават три села и четири махали за да си докарат децата до "Душо Хаджидеков" едва ли ще е проблем да ги закарат и до "Георги Бенковски". Проблемът ще е за тези, които живеем до училището и ще се наложи да се разкарват и деца и родители в другата махала. Докато учих там бяха три паралелки, докато учеше детето въпреки, че децата са по малко отколкото по мое време станаха четири, а сега няма да се учудя ако са станали пет. В един приятел и комшия се бяха регистрирали седемнадесет майки без той да е чувал някога за тях, а те същите фръцли чули, че е модерно да се учи тук спират колите на трети реда, че и безгрижно и върху пешеходната пътека.
+1
 
 
Бунт, и с пълно право. Не може РИО и Общината да правят каквото си искат, пренебрегвайки деца, родители, учители, история и традиции. Поне да бяха поставили проблема на обсъждане.
0
 
 
Какви 12 стаи и кабинети ?? Учил съм 8 години в това училище. на първия етаж беше лекарски кабинет , 4 класни стай, кабинет по музика, физкултурен салон и санитарен възел. Етаж 2 е два директорски кабинета, един кабинет не помня за какво се ползваше, 6 класни стай и учителска стая, етаж 3 е 9 класни стай, зъболекарски кабинет и мисля че обособена библиотека. Или в завършек - 19 класни стай и 5 кабинета + физкултурен салон. До 5 клас имаше много деца, тъй като тепърва се откри 60-класното, а на по -късен етап и свети седмочислиници. Паралелките бяха по над 30 деца и до булва Г. В края на 8 клас 1995г. все още бяхме на дву сменен режим на обучение. Училището има добра база, но дали некадърно управление или учители доведоха до отлива на деца не знам. Около 1990 трябваше да има и закрит физкултурен салон, на мястото на сегашната площадка, но парите някъде изчезнаха (по 5 лв тогавашна пара). Столът не се позва от години.
0
 
 
Това с превземането на града за едни е истина за други лъжа. Факт е, че в Душото записват да учат деца от целия град и са готови да губят часове в трафика само и само маминото детенце да учи на центъра.
+3
 
 
Аз , сестра ми и цялата махала сме учили в Душото, съответно и децата ни , големият ми син също, сега е ред на есен на дъщеря ми да бъде първи клас в Душото и повярвайте ми не съм избрала Душото защото се води елитно училище, избрала съм го защото е на 5 минути от къщи, няма да ми се налага да превземам града сутрин и вечер за да заведа и прибера детето ми на и от училище.Съвет към всички на които не им харесва базата на Душото: не си записвайте децата там.Така че, г-н Тотев не ни барайте училището, аз не искам да си водя детето в Бенковски, ако исках щях да го запиша там , а не в Душото.
+3
 
 
Още малко факти:1. Никъде няма информация каква е идеята на вносителя на предложението - кметът Тотев. Липсва аргументация, липсва план за дейстие, липсва обществено обсъждане.2. Оттук следва да се обърне внимание, че въпросът ще се решава на сесията на 17.05, когато ще се решава и въпросът за "Синя зона", т.е. опитват се да покарат предложението незабелязано.3. До днес зам-кмета Стоянов не си е показал носа никъде и едно свястно обяснение не е дал.4. Директорката на нашето училище (ОУ "Г. Бенковски") не позволява да се вдига шум около случая, самата тя не дава никаква информация на нас родителите и се крие.5. Същата тази компромтирана директорка е от скоро върната на работа като се очаква тя да наследи директора на ОУ "Душо Хаджидеков" след кто той се пенсионира тази година.6. ОУ "Г. Бенковски" може съвсем спокойно да се превърне в посещавано училище, защото има условията, а също има и страхотни учители. Хора, вече имам чувството, че шайка наглеци на постове в Общината си правят каквото си искат само, за да се облагодетелстват, никой не го е грижа нито за нас, нито за децата ни.
+2
 
 
проблема е, че зардаи слабо управление и смотана директорка съсипаха училището и няма желаещи за там. врианта с Душото поне ще го понапълни9 и ще вдигне нивото. Пълен абсурд, училище на супер място да няма желаещи, сами си отговорете защо..
+2
 
 
Всъщност хората, които си записват децата там имат ЕЙ ТАКОВА ГОЛЯМО ЕГО... това е пробелма на родителите... кой разбарл, разбрал :)
0
 
 
На сайта на общински съвет - НИЩО! Нито текстовете за дневният ред УТРЕ, нито текстовете на решенията от миналите заседания!
-3
 
 
Заначи тая майка предпочита детето и да се обучава в мизерни условия само защото и е близо!? Двора на Душото няма 100 квадрата сигурно
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (905) 16%
Спас Гърневски (811) 14%
Д-р Иван Чомаков (550) 10%
Славчо Атанасов (1489) 26%
Иван Тотев (1523) 26%
Здравко Димитров (504) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: