ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Божидар Димитров пред Plovdiv24.bg: Тълкуват думите ми както дяволът евангелието
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:16 / 10.01.2013Коментари (23)4858
©
"Думите ми са тълкувани както дяволът евангелието. Никъде в изказването си не съм казал "роми". Жителите на кв. "Столипиново" не са само роми, те са и турци и българи. Защо са се припознали така в моето изказване?". Така отговори специално за Plovdiv24.bg проф. Божидар Димитров, помолен да коментира изявленията на представители на инициативен комитет от "Столипиново", които днес по време на пресконференция в Пловдив поискаха оставката на Димитров като директор на Националния исторически музей (НИМ) заради негово изказване в телевизионно предаване от неделя, 6 януари. Тогава Димитров казва, че чужденците, които внасят данъци в хазната у нас, са по-полезни за страната от жителите на кв. "Столипиново".

"Аз имах предвид, че някои бедни квартали имат по-малък финансов принос в приходната част на държания бюджет, отколкото тези чужденци, които например инвестират в държавата. Ако все пак тези хора са се почуствали обидени, извинявам им се, но не заради друго, а заради сериозния им принос в демографското развитие на нацията", коментира още в телефонния ни разговор директорът на НИМ. 

По повод исканата от инициативния комитет оставка на професора, той беше лаконичен: "Добре, да я искат, но не от премиера Бойко Борисов, а от министър Вежди Рашидов, защото той ме е назначил. Ето, те дори не знаят от кого да поискат оставката ми". 

По-рано през деня, на специална пресконференция Яшар Асан, Асен Колев и Николай Иванов заявиха още, че заради изказването на Димитров ще сезират премиера Борисов, правителството, Комисията за защита от дискриминация, както и европейски структури. Те смятат, че дискриминацията у нас започва да се развива на много високо ниво и правителството трябвало да вземе мерки и настояха шефът на НИМ да се извини публично за изказването си.


Още по темата: общо новини по темата: 2
01.02.2013 »
10.01.2013 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Величко Керин
премахни филтъра

+11
 
 
Наравно с мангалите ненавиждам и комунистите, обаче бай Тошо като че ли си ги лекуваше най-добре!!! : ))) ... сега си правят каквото искат, а това което се случва в града ни е нищо в сравнение с това което правят в по-малките общини и села!!! Тези плужеци мародерстват, влизат в дворовете на стари хора гаврат се с тях, насилват ги, крадат им и малкото което им е останало, а горките пенсионери са безсилни срещу тази миризлива пъплеща сган!!! СТРАШНО Е ХОРА!!!
+11
 
 
Кви РОМИ бе??? Тея са живи мингиши... имаше един висш военен навремето, мисля че банда мангали бяха изнасилили дъщеря му и той щеще да влиза с танковете в гетото за да изрине тая долна сган!!! ЖАЛКО ЧЕ НЕ МУ ПОЗВОЛИХА.....сега щяхме да живеем в един по-чист и приветлив град!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: