ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Борислав Инчев: Отпускането на 350 000 лв. за администрацията е нагло!
Автор: Диана Бикова 14:48 / 09.06.2020Коментари (0)4958
©
Предложението за промяна на бюджета на Пловдив, което предстои да се гласува на сесията на ОбС, категорично няма да бъде подкрепено от общинските съветници от ВМРО, заяви на пресконференция градският лидер на партията Борислав Инчев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Инчев припомни, че на предишната сесия от ВМРО са подкрепили отлагането на плащането на главницата от 2 милиона лева по облигационния заем, взет от кмета Иван Чомаков. "Не вярвахме, че на по-късен етап се крие нещо непочтено" - призна Инчев и посочи, че на предстоящата сесия се предлага тези пари да се използват за: закупуване на техника за Епископската базилика, спешен ремонт на Балабановата къща, ремонт на Римския стадион, къща Стамболян, отпускане на допълнителни средства за Драматичния и Кукления театър.

"Има и едно нагло искане - отпускане на още 350 000 лв. за администрацията. Една част от тях - под благовидния предлог за внедряване на система, която да помага на гражданите и бизнеса. И на администрацията да е по-близко до поставените проблеми" - коментира Инчев.

Лидерът на ВМРО посочи също, че че се искат и средства за експерти за дейности, необхванати от администрацията. "Да не би да са свързани с цирково или театрално изкуство?" - попита иронично той.

Инчев е категоричен, че отдавна е минало времето на раздуване на администрацията. Предлага да започне оптимизация на администрацията като намаляването е с цел мотивиране, включително и с увеличаване на възнагражденията.

ВМРО ще внесе контрапредложение: 349 000 лв. да отидат за допълнително финансиране и изграждане на детската градина в "Южен".

Днес ще бъде входирано питане относно изграждането на детските градини в града, защо обществената поръчка за детската градина в "Южен" продължава да е обвита в мъгла и да няма яснота кога ще приключи работата на комисията със съответния протокол? 

"С това питане настояваме кметът и администрацията да дадат отговор имат ли план-програма колко детски градини ще се правя, къде, кога и какви средства за изграждането им трябват. Стартира една детска градина, обявени са 3 обществени поръчки, но не се знае откъде ще дойдат средствата. Ще питаме и за ДГ "Каменица", разширението в ДГ "Зорница" в Южен, ДГ на бул. "Ал. Стамболийски" - коментира лидерът на ВМРО.

Борислав Инчев каза още:

"На първата копка на детската градина на "Богомил" кметът Здравко Димитров каза: ще изградя или обновя още 11 детски градини. Надявам се да е грешка на езика. Никой не говореше в предизборната кампания за обновяване, обещанието беше: 12 чисто нови детски градини. 

Само в централната администрация на пл. "Стефан Стамболов" работят по-малко от 500 човека. Колко хора има в районните администрации?

Симеон Дянков като финансов министър въведе ограничение 12%, в Пловдив до края на управленския мандат в завършения си вид оптимизацията може да е 20-30%. В началото бюджетът ще се натовари с обезщетения, но после ще има икономии."








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: