ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Бойко Борисов откри новата сграда на МУ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:08 / 12.07.2011Коментари (26)11733
Бивши и настоящи студенти от
МУ - Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Днес премиерът Бойко Борисов откри официално новия Аудиторен комплекс на Медицинския университет в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. След отслужен водосвет от митрополит Николай, министър -председателят отряза лентата на новата сграда. 

Приветствени слова изнесоха ректорът на университета доц. Георги Паскалев, премиерът Бойко Борисов и митрополит Николай. На церемонията присъстваха министърът на финансите Симеон Дянков, на здравеопазването Стефан Константинов и на образованието Сергей Игнатов

Тържеството събра елита на пловдивската общественост: кметът Славчо Атанасов, областният управител Иван Тотев и районните кметове от ПП ГЕРБ Райна Петрова, Ина Филипова и Петър Петров.  

"Криза в Медицинския университет в Пловдив няма. Оставяме като наследство на следващото ръководство 6.5 млн. лв. "Кризата" е само във вестниците", категоричен беше в словото си ректорът на университета. 

Паскалев благодари на министрите за това, че са уважили, това толкова важно събитие за университета. 

"Г-н премиер, благодаря ви за това, че сте обърнат към висшето образование в България, както и за субсидията, която получаваме, за европейскитте помощи и за изграждането на тази сграда", каза още Паскалев. 

Припомняме, че общата площ на изградения комплекс е 2750 кв. м., като включва: изцяло реконструиран Аудиторен комплекс, реконструиран параклис и прилежащ парк. В Аудиторния комплекс са изградени две големи аудиторни зали, четири по-малки аудитории, помощни помещения. Инвестираните средства в проекта са на стойност 5 581 000 лв., включително за оборудването на залите.

"Трябва да приемаме колкото се може повече чуждестранни студенти, защото освен всичко друго, това е и българско влияние по света", каза в обръщението към гостите на церемонията Борисов. Той поясни, че благодарение на това влияние, много чужди посланици, с които се е срещал, говорят перфектен български език. Освен това, Борисов беше категоричен, че можем "да произвеждаме и да изнасяме" в чужбина повече медицински кадри, имайки предвид високото европейско равнище на българските медицински университети. 

"Задачите, които сме си поставили са здравеопазване, образование и финанси. Нито един от трите приоритета не може да съществува без другите", допълни премиерът. Той беше удостоен с почетния знак на Медицински университет - Пловдив, връчен му от ректора доц. д-р Георги Паскалев.

Разгледайте галерията със снимките от посещението на премиера и министрите!



(c) ПОТВ







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Бойко Бойко-кьдето се строи ти си там-режеш ленти като може и да не знаеш кьде се намират някои обекти-то аз сега правя си банята та се чудих дали да не те поканя барабар с постната пица Пардон Седянков да прережеш лентата а вторият да каже ето парите на данькоплатеца по предназначение!
на 13.07.2011 г.
0
 
 
Защо да не се афишира - прави се нещо добро - да се афишира. Искам всеки ден да гледам Бойко да открива нова сграда на университет, нова детска градина, нова магистрала, нова площатка - нови хубави неща да се правят за града, за хората. На някой хора май най-добре им беше Виденов - нямаше откривания, а социалната мрежа на България беше опашката за хляб!
-5
 
 
БРАВО!!! Трябва да се строят нови и модерни сгради на университети и училища! Само малко ми се вижда надута цената - 2750 кв.м. за 5 581 000 лева, т.е. по над 2000 лева (1000 евро) за квадратен метър?!? При този глад за обекти на строителните фирми ми се вижда скъпичко.
+2
 
 
Ако става въпрос за същата нова сграда, която въпреки че беше в ремонт, се използваше за кандидатстудентската кампания, то тази нова сграда се намира в рамкиите на УМБАЛ "Св. Георги". Като влезнеш, вътре по алеята и се пада вдясно :).
-2
 
 
Някой знае ли къде се намира тази нова сграда? За първи път чувам за нея,да не би да е някоя реконструирана стара?
-4
 
 
Браво на Бойко!Първият истински български политик от 65 години насам!
+1
 
 
Светът ще се свърши,но мръсниците не- на тази земя.Много успехи на образованието и в частност МУ Пловдив.ЧЕСТИТО!
-2
 
 
А бре хора, не съм защитник на Бойко, но си спомням как Станишев ряза лента на колелото на околовръстното... ПОВТАРЯМ.... КРЪГОВО ДВИЖЕНИЕ НА ОКОЛОВРЪСТНОТО (до митницата).... и тогава никой не го оплю... вие сега режем лента на университет - и пак мрънкате... АМАН!
+1
 
 
Просто се зачудвам как без него ще се открие нещо ново в България.Иначе сградата е хубава и замислена по европейски стандарт.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (889) 16%
Спас Гърневски (799) 14%
Д-р Иван Чомаков (547) 10%
Славчо Атанасов (1465) 26%
Иван Тотев (1500) 26%
Здравко Димитров (488) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: