ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Бойко Борисов: Ще запазим най-ниските данъци в Европа, aко ГЕРБ управлява отново
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:47 / 29.04.2013Коментари (9)4524
Ако българските граждани ни изберат на 12 май и ни дадат възможност да съставим правителство на ГЕРБ, ще запазим най-ниските данъци в Европа. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив на среща с представители на над 50 фирми от местния бизнес, предаде репортер на Plovdiv24.bg

"Плоският данък остава 10 %, запазваме ДДС-то 20%, за да може България да остане най-примамливата страна в ЕС за всички инвеститори. Освен това на всяка фирма, която е изрядна към държавата, ще и връщаме ДДС-то в срок до 7 дни. По този начин ще ви стимулираме вас, защото сте много важни за разкриването на нови работни места. Ще поправим грешката си, че не можахме да намерим подход към всеки един от вас и да стигнем до най-малката фирма, защото и три и пет работни места да откриете това е важно както за българските граждани, така и за цялата икономика", посочи Бойко Борисов. Имаме капацитет да стигнем до всеки човек и за тази цел си струва държавата да инвестира пари в икономиката и електронното управление, коментира Борисов.

"Бизнесът е един от приоритетите ни, за които ще намерим пари. Вместо Станишев и Тройната коалиция да харчат 22 млрд. лв. за изграждането на Белене, ние тези пари бихме ги инвестирали в икономиката. За да имаме постоянна връзка с всеки един от вас", категоричен бе председателят на ПП ГЕРБ.
 
Като следващ приоритет пред ГЕРБ Бойко Борисов посочи енергийната ефективност и санирането на жилищата на българските граждани. По този начин ще се създадат работни места. Идеята е да се намали консумацията на електричество и сметките на хората. Всичко това може да се изплати с европейските пари, подчерта Борисов. 

"Цялото саниране в България ще струва 4-5 млрд., но тази цена си струва пред цената за Белене. За санирането, ако се наложи, може да теглим заем, но за Белене никога", посочи още той. 

Борисов допълни, че всички проекти в момента са европейски ориентирани, през България минават пет еврокоридора и след като ГЕРБ върна доверието на Брюксел в България, европейците виждат за какво харчим парите им. 

"Объркаме ли си държават -  не е добре, Брюксел иска стабилни държави. Всичките ни проекти са полезни. Започнах строителството на моста при Раковски за 5 млн. лв. от държавния бюджет в най-голямата криза. Нашите опоненти имаха години наред излишъци от по 3-4 млрд., защо ги изхарчиха вместо да постоят Тракия, Марица, Черноморската магистрала? Защо изхарчиха парите и не построиха нищо за хората? Виждате какво правим ние - строим мостове, пътища, магистрали, метро, всичко това е за хората и за бизнеса"‘, подчерта Борисов . 

Припомняме, че Борисов се срещна днес с представителите на бизнеса от Пловдив в предприятие "Биомашиностроене‘‘. На срещата присъстваха още кандидатите за народни представители на ГЕРБ от Пловдив град Менда Стоянова и Вежди Рашидов, водачите на листите Томислав Дончев и Делян Добрев. 


Още по темата: общо новини по темата: 455
02.05.2023 »
17.01.2014 »
19.10.2013 »
18.10.2013 »
14.10.2013 »
17.09.2013 »
предишна страница [ 1/76 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на ina_А
премахни филтъра

+14
 
 
ще запази и най-ниските заплати в света,повярваите ми!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: