ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Близки: "Самоубиха" адвокат Зотев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:06 / 09.04.2011Коментари (8)10682
© Стандарт
Кантората, където Валери Зотев е намерен мъртъв, а вратата на офиса била заключена от вътрешната страна
Пълна мистерия обвива самоубийството на известния пловдивски адвокат по търговско право Валери Зотев. От полицията са категорични, че юристът сам е сложил край на живота си, но ден след драмата на ул. "Брезовска" 34 все още няма открито предсмъртно писмо. Колеги и приятели на адвоката пък са категорични, че той не би посегнал сам на живота си. Факт е, че Зотев бе намерен заключен в кантората си, след като съпругата му сигнализирала в полицията, че мъжът й не се прибрал цяла нощ. В офиса криминалистите попаднали на безжизненото тяло на юриста, което било цялото в кръв. На бюрото му били подредени някои негови лични вещи, а до трупа му лежал ножът с неговите отпечатъци. Резултатът от аутопсията сочи, че Валери е пил хапчета, после опитал да си пререже вените и накрая забил нож близо до гърлото си. Ударът с хладното оръжие е бил смъртоносният. Към самоубийство насочва обаче единствено заключената отвътре врата на кантората. Извън всякаква логика е според близките на адвоката той до такава степен да е желал смъртта си, а никой около него да не е разбрал. Нещо повече - Валери винаги бил в добро настроение, с голямо самочувствие и дори самоуверен. Правело впечатление доброто му финансово състояние. В семейството също не е известно да имал някакви проблеми. Сегашната му съпругата е втори брак. Двамата имат дъщеря и изглеждали щастливи. Първият брак на юриста е със студентската му любов, но завършил с развод още докато следвал. От първата си жена, която е от Плевен, има дъщеря. Тя е студентка първи курс в Австрия. Близки на адвоката споделиха, че той плащал за образованието й зад граница, като това не му било проблем, тъй като делата му вървели добре. Не е известно да е работел за клиенти със съмнителен бизнес, но сред колегите си е популярен с това, че решавал дела, които по принцип се точат с години, само за няколко месеца. Разполагал с нужните връзки и умение, затова, макар че хонорарът му бил висок, е търсен от бизнеса за разрешаването на различни заплетени казуси. Още повече че правото му било в кръвта. Да следва в Юридическия факултет на Софийския университет, била училищната мечта на Валери, докато учел в Руската гимназия в Пловдив. Първоначално обаче не успял да влезе право, а бил приет да следва философия. След първата година се подготвил отново и опитал втори път в Юридическия. Този път бил приет. Още в началото знаел, че иска да практикува като адвокат. Веднага след завършването започнал работа в родния Пловдив, където междувременно се оженил за втората си съпруга. Започнал да се занимава с трудово право, но много скоро разбрал, че фирмените дела са силата му и се насочил към тях.

След трагичния инцидент приятели на 42-годишния Валери коментират смъртта му като мистериозна. Според повечето му близки или някой го е убил, или е бил притиснат от някого да сложи край на живота си, което пак е вид убийство. Психологически причини никой не вижда, тъй като адвокатът бил много разумен и практичен човек. Никога не е имал психически проблеми, а и самият като характер не бил човек на големите емоции. Приемал всичко в живота от страната на логиката и бил безкрайно търпелив. Не на последно място много отговорен като баща, затова ако не друго, то поне заради дъщерите си не би посегнал на живота си, казват приятелите му. Съвсем наскоро той бил и на среща със съученици от гимназията, които също твърдят, че е бил в добро настроение. На купона споделял за живота и работата си и по никакъв начин не е показал да има някакви проблеми.

Вероятно криминалистите работят и по версия за насилствена смърт, макар официално да обявяват, че Валери Зотев се е самоубил. От офиса му са иззети личният му компютър и някои документи, които може да дадат по-конкретна посока в разследването. Ще бъдат разпитани близки и колеги на адвоката, както и някои от клиентите му.

Източник: в. "Стандарт"



Още по темата: общо новини по темата: 2
08.04.2011 »
07.04.2011 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
всичко се наглася в БГ всеки съдебен лекар и "експерт" може да скалъпи каквото си иска ..... нищо неможе да ме учуди
0
 
 
Идва убиеца като клиент.Пият по нещо като на адвоката му е пуснато хапче в чашата.След като е упоен бива убит и убиеца се изнизва
"A man who does not think for himself does not think at all". Oscar Wilde
на 09.04.2011 г.
0
 
 
И все пак, човек който се отбранява от нападател оставя следи от борбата. Лесно е да се докаже дали е имало нападател или не. Особено ако е бил по ячък човек адвоката, няма как да надвиеш без борба.
+7
 
 
Заглавието е много точно! Що за простотия е това? Човекът се е самоубил с нож, като си го е забил във врата... Няк'ъв нов вид извратено харакири ли е това? Милите кукери пак се опитват да скалъпят нещо. Да живее демокрацията - хаах
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Купа на България, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Почина патриарх Неофит
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1464) 16%
Спас Гърневски (1258) 14%
Д-р Иван Чомаков (860) 10%
Славчо Атанасов (2309) 26%
Иван Тотев (2299) 26%
Здравко Димитров (777) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: