Благотворителна вечер ще се проведе в Дома на културата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:00 / 24.11.2014
1269
Благотворителна вечер "С разбиране и благородство да подарим усмивки!" ще се проведе днес от 19,15 ч. в Дома на културата "Борис Христов", голяма конферентна зала. Организатор на събитието е "Асоциация на пациентите с вродени лицеви аномалии и техните родители - АЛА", с подкрепата на Фондация "Новите лидери".

Асоциацията "АЛА" има над 15-годишен опит в осигуряването на подкрепа на децата с лицеви аномалии и техните семейства. АЛА подпомага отделението по пластична и краниофациална хирургия към УМБАЛ "Св. Георги", Пловдив, където с много усилия е създаден и се поддържа единственият в страната Център за лечение на лицеви аномалии. 

В него се лекуват над 90% от всички случаи в България като до момента са оперирани над 4000 деца с лицеви аномалии. Асоциация "АЛА" работи в помощ на държавата, като осигурява специфичните консумативи за хирургичното лечение на децата с лицеви аномалии; плаща на детски анестезиолози и финансира част от логопедичното и ортодонтско лечение (разходите за тях са многократни и не се осигуряват от Здравната каса). Осигурените до момента средства са недостатъчни за лечението на всички нуждаещи се. 

Със събраните средства ще бъдат закупени специфични инструменти, необходими за хирургичното лечение на деца с тежки лицево-черепни аномалии в УМБАЛ "Св.Георги", Пловдив. 

Младите и талантливи приятели от вокална група "Саркутска", Формация за автентичен фолклор "Куклици" към Общински детски комплекс Пловдив и даровитата Ерика Адамс ще представят кратка музикално-артистична програма.

Всички желаещи могат да станат част от благотворителната акция. Заедно можем да осигурим лечението на децата с вродени лицеви аномалии, за да имат те пълноценен и достоен живот.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Поредна промяна в МВР-Пловдив, завръща се стар началник
Интересно събитие, посветено на семейството, ще се проведе в Плов...
Илхан Кючюк в Пловдив: ДПС иска обединение и стабилност за една п...
Възрастна жена почина в болница в Пловдив, има арестуван
Откриват най-новата детска градина в "Тракия"
Доц. д-р Пламен Цоков вече не е между живите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).